Alles over de nieuwe babyflesjes van Avent

Alles over de nieuwe babyflesjes van Avent

Alles over de nieuwe babyflesjes van Avent

Avent brengt een nieuw gamma van flessen op de markt die de natuurlijke manier van drinken bij baby’s gaan stimuleren. 

Of je nu eerst de borst en dan pas flesjes geeft of meteen van het begin flesvoeding wil aanbieden, deze manier van drinken kunnen we het beste zo dicht mogelijk benaderen. 

  1. Om de optimale opname van voeding te bevorderen en kolieken en reflux te vermijden.
  2. Om te vermijden dat borstvoedingskindjes een voorkeur gaan geven aan de fles en niet meer willen drinken aan de borst van de mama.

Om de natuurlijke manier van drinken bij Baby’s zo goed mogelijk te ondersteunen is het belangrijk dat we gaan kijken hoe dit proces juist in zijn werk gaat.

Als een baby drinkt aan een borst dan bestaat dat eigenlijk uit 2 verschillende fases. 

Je hebt enerzijds de aanhapfaseHier gaat de baby aanhappen en de tepel stimuleren waardoor de mama de ‘toeschietreflex ‘krijgt. Hier worden door de aanmaak van een bepaald hormoon , oxytocine genaamd, gezorgd dat de melkkanalen verwijden en de melk naar de tepel vloeit. 

Anderzijds heb je ook de drinkfaseNa de toeschietreflex gaat de melk stromen waarna je baby kan drinken. Vervolgens verdwijnt de oxytocine, krijgt je opnieuw een toeschietreflex en drinkt je baby weer, enzovoort. Dat is waarom baby’s stoppen en korte pauzes houden tijdens de borstvoeding – de natuur bepaalt dat zo.” 

Bij de meeste flesjes die er op de markt te verkrijgen zijn zal er maar 1 fase zijn en dat is de drinkfase. Er is dan sprake van een continue melk flow waardoor het natuurlijke pauzeren onderbroken wordt. 

De baby krijgt een continue melk stroom waardoor de kans op verslikken, lucht happen en snelle verzadiging veel groter wordt. Hierdoor vergroot de kans op krampen en overgeven aanzienlijk. 

Bij borstvoedingskindjes bestaat ook de kans dat ze de fles gaan prefereren omdat ze niet zoveel moeite moeten doen dan als aan de borst . 

Avent Natural Response flesje

Avent komt nu met de Natural response flesje, de naam zegt het zelf al… 

Deze spenen zorgen ervoor dat de natuurlijke manier van drinken zoals aan de borst ook aan de fles gestimuleerd wordt. Door de unieke S vormige inkeping in de speen bootst de fles dus de aanhapfase en drinkfase na.

Zo ondersteunt het dus de baby zijn eigen drink ritme. De spenen kan je in verschillende toevoer snelheden krijgen.

Ze zijn zo gevormd dat ze de borstvorm nabootsen en anti lek zijn. 

De flessen zelf zijn verkrijgbaar in 3 maten, je kiest best altijd de kleinste fles ten opzichte van het volume melk dat je geeft. Dit om te voorkomen dat de melk te veel heen en weer kletst en veel luchtbellen heeft. 

Deze veroorzaken bij het drinken veel krampjes. De natural response fles is heel herkenbaar door zijn paarse verpakking . Ook zijn ze in glas verkrijgbaar en zitten ze dan in een groene verpakking.

Nice to know

Handig om te weten is dat de nieuwe spenen ook op de natural fles 2.0 passen. Dus heb je al natural 2.0 gekocht dan kan je wel de natural response spenen kopen, deze passen ook op de oudere natural fles. 

Aangeraden is wel om altijd flessen en zeker spenen te vervangen bij een tweede of derde kindje. Haarfijne scheurtjes in de plastic kunnen toch er voor zorgen dat bacteriën erin blijven zitten ondanks goed schoonmaken. 

Glazen flessen kan je wel hergebruiken omdat deze die scheurtjes niet kunnen krijgen. 

Voor de baby’s die erg veel last hebben van reflux en/of krampen is er dan ook nog de natural response airfree vent fles.  Verpakt in de lichtpaarse verpakking. 

Deze heeft het ondertussen wel bekende ‘lepeltje‘ in de fles zitten. Het lepeltje zorgt ervoor dat de speen altijd gevuld met melk blijft en dus niet met lucht. Zelfs als je de baby rechter wil eten geven (vaak aangeraden bij reflux). 

Het lepeltje moet zich altijd aan de bovenzijde van de fles bevinden als je de baby melk geeft. 

Avent Startersets

We hebben ook de startersets online staan, handig om op de geboortelijst te plaatsen. Verder zijn deze flessen handig in onderhoud en compatibel met het andere Avent gamma zoals bijvoorbeeld de borstpompen. 

Waarom het gebruik van een AirFree-ventiel als er al een antikrampjes systeem in de standaard fles zit?

Het AirFree-ventiel is ontworpen om extra bescherming te bieden tegen problemen met voeden door te voorkomen dat er lucht in het buikje van je kleintje terechtkomt tijdens het rechtop voeden.

Wanneer moet ik veranderen in toevoersnelheid van de speen

De beste manier om het vervangen van de speen te beslissen is door de signalen van je baby in de gaten te houden. De Natural Response-speen is verkrijgbaar in snelheden 1 tot 6. Enthousiaste drinkers hebben meestal een speen met een lagere snelheid nodig omdat ze waarschijnlijk krachtig zuigen, wat resulteert in een grotere melkafgifte. Speen 6 is meer geschikt voor dikkere vloeistoffen of baby’s die een hoge toevoer willen.

Aan de andere kant geven langzame en stabiele drinkers de voorkeur aan een speen met hogere snelheid, omdat ze meestal een lagere toevoer willen.
Zolang je baby kalm en comfortabel is tijdens het voeden, hoef je de speen niet te vervangen. Je hoeft het type speen niet te wijzigen op basis van leeftijd. De signalen van je pasgeborene zijn de beste manier om te zien wanneer je baby klaar is voor een speen met een hogere snelheid.

Wat zijn de voordelen van een glazen fles ipv plastic?

  • Duurzaam en milieuvriendelijk: 100% recycleerbaar en minder snel aan vervanging toe
  • Hygiënisch: Minder snel beschadigingen en dit geeft minder kans op het ophopen van vuil en bacteriën in de scheurtjes. Je kan goed schoonmaken zonder beschadigingen van hard poetsen of gebruik van een schuurspons. 
  • Minder gevoelig voor verkleuring na schoonmaken of het uitkoken
  • Minder gevoelig voor kalk en krassen
  • Veilig: Je hoeft je geen zorgen te maken, want de flessen zijn gemaakt van schokbestendig glas

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties