De babykamer inrichten: inspiratie en tips

De babykamer inrichten: inspiratie en tips

Je baby is op komst, je geboortelijst ligt klaar en je bent je al volop aan het voorbereiden op de geboortje van je kleintje. Eén van de belangrijkste voorbereidingen is natuurlijk het voorzien van een veilige babykamer waar je kindje veilig kan slapen. Maar veilig hoeft daarom niet saai te zijn, in tegendeel zelfs! Tegenwoordig bestaan er de leukste en origineelste meubels en decoratie-items om je kinderkamer helemaal op te leuken.

Voor een jongen, een meisje of genderneutraal?

jongenskamer

Niet alle ouders willen het geslacht van de baby nog niet weten. Dit verrassingselement is leuk, maar het maakt de keuze voor de inrichting van de babykamer er niet gemakkelijker op. Gelukkig bestaan er nu een hele hoop unisex meubels voor in de kinderkamer.

Weet je het geslacht van je baby al wel, dan kun je de inrichting van je kinderkamer hieraan aanpassen. Ga je voor een superleuke prinsessenkamer, of meer voor een stoere jongenskamer? Je kleedt je kinderkamer helemaal in zoals jij het wil.

Werk met thema’s

themakamer: cowboys & indianen

Een superleuke manier om de slaapkamer van je kleintje in te richten is door te werken met thema’s. Ga je voor een magische kinderkamer vol eenhoorns, hartjes en glitters? Of eerder voor een kleurenthema zoals zwart en wit? Leuk de baby’s slaapkamer op door er een superstoere dinokamer van te maken of ga voor een pluizigere variant met panda’s, konijnen en andere dieren.

Als je gaat voor een kleurenthema, hou er dan rekening mee dat kleuren een groot effect hebben op je ruimte. Als je een kleine ruimte hebt, pas dan op met donkere kleuren, want deze maken de ruimte nog kleiner. Ook als er weinig licht valt in de kamer dan gebruik je beter lichte kleuren, want deze doen de kleuren lichter lijken.

Bepaal welke meubels je in de kinderkamer wil plaatsen

bedhuisje

Vooraleer je de babykamer vol plaatst met spullen, moet je eerst nadenken welke meubels je erin wilt hebben staan en waar deze moeten staan. Maak hiervan een plattegrond, zodat je tijdens de plaatsing van de meubels niet voor verrassingen komt te staan zoals plaatstekort.

Je kan kiezen voor een gewoon babybedje of een meegroeibed, of wees creatief en kies voor een bedhuisje. Zolang je baby maar veilig ligt. Omdat een bed voor een pasgeborene nogal groot is, is het aangeraden om in het bed een coconnestje te leggen. Zo voelt de baby zich geborgen en kan hij wennen aan slapen in zijn eigen bedje.

Leuke speeltjes leuken de boel op

Ballenbadje Misioo

Je wilt natuurlijk dat je kindje plezier heeft in zijn of haar slaapkamer, en er is weinig dat voor meer plezier zorgt dan speelgoed. Zo kun je bijvoorbeeld een ballenbadje in de slaapkamer zetten, of een mooie tipi waarin je kleintje kan spelen. Of ga voor wat knuffels, bijvoorbeeld kleine knuffels, of wat dacht je van een XXL cinnie konijn? Uren speelplezier gegarandeerd!

Werk af met de leukste slaapkamerdecoratie

Slaapkamerdecoratie

Er zijn heel wat leuke, originele en grappige decoratie items te vinden. Er bestaan bijvoorbeeld schattige en stoere muurstickers zoals slapende oogjes of batman maskertjes. Maar er zijn ook een hele hoop leuke vloerkleedjes, kapstokjes, slingers en posters te vinden.

De stijl van de kamer hangt natuurlijk helemaal af van je eigen smaak. Bedenk goed wat voor sfeer jij wil creëren, en begin op tijd met het uitzoeken en bestellen van meubeltjes voor de babykamer. Shop daarom nu de leukste slaapkamerdecoratie online bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com! Of klik hier voor meer kinderkamer inspiratie.