De items van Elvie passen in je leven

De items van Elvie passen in je leven

Wat er zo opvallend is aan de Elvie borstkolf? Niets… En dat is het nu net, deze borstkolven zijn zó discreet en zijn bovendien hands free! Ze passen makkelijk in je bh, zonder dat iemand er wat van merkt. 

Welke borstkolven zijn er?

Er zijn verschillende toppers op de markt. Maar welke kies je het best? Afhankelijk van jouw wensen, is er een ander model het meest geschikt. Weet je nog niet goed welke kolf er bij jou past? Geen zorgen, want we leggen de verschillende soorten uit in deze blog.

Elvie Stride

Elektrische Draagbare Kolf | Dubbel

De Elvie Stride is de sterkste borstkolf die Elvie heeft. Deze dubbele borstkolf is handsfree en heeft de kwaliteit van een ziekenhuiskolf. De batterij van de Elvie Stride is dan ook krachtig en kolft eenvoudig. Bovendien maakt de borstkolf weinig geluid door de kleine motor van ziekenhuiskwaliteit en geluidsdempende technologie. Zo kan je ultrastil kolven op elk moment van de dag.

Verder heb je met de Elvie Stride geen stopcontact en draden nodig. YAY! Super handig als je ondertussen wilt werken, koken of een boekje wil lezen. Je kan dus perfect bewegen als je aan het kolven bent, van multitasken gesproken 😉.

Je draagt deze borstkolf comfortabel in je bh. Elke cup weegt minder dan 150 gram en voelt dus licht aan. De subtiele vorm ziet en natuurlijk uit als je kleding draagt. Daarnaast heeft de Elvie Stride 3 verschillende nipple cushions die gemaakt zijn van zacht silicone. De nipple cushions passen mooi in de borstschelpen zodat je pasvorm beter wordt.

Er zijn 2 verschillende standen en maar liefst 10 intensiteitsinstellingen. Via de Elvie app Pump kan je de borstkolf zelfs extern bedienen. Verder kan je via de app de instellingen instellen naar jouw wensen en zie je je kolfgeschiedenis. Zo kan je snel en makkelijk volgen op welke dag je welke hoeveelheid hebt gekolfd. In elke cup kan je tot 5 oz/150 ml melk kolven.

De Elvie Stride heeft 2 uur nodig om op te laden. De micro-USB oplaadkabel wordt meegeleverd. Eenmaal opgeladen, kan je 3 uur kolven, afhankelijk van de instellingen. Verder kan je de Elvie Stride (borstschelpen, cupvoorkanten, afsluiters en diafragma’s) gemakkelijk reinigen met een handwas of in de vaatwasser.

Elektrische Draagbare Kolf | Enkel

Naast de dubbele Elvie Stride, is er ook de enkele Elvie Stride. Deze borstkolf is goedkoper, maar heeft dezelfde voordelen zoals de dubbele versie. Je kan deze borstkolf makkelijk instellen naar een dubbele borstkolf.

Elvie Curve

De Elvie Curve is ook een topper! Met deze draagbare, silicone borstkolf kan je ook makkelijk handsfree multitasken. Er zijn 2 belangrijke verschillen met de Elvie Stride. Zo is deze borstkolf goedkoper. Bovendien kan je tegelijkertijd actief kolven met de ene borst en borstvoeding geven met de andere borst.

Dit is handig omdat de kolf de melk die je verliest opvangt. Bovendien kan de productie gestimuleerd worden door de vacuümzuiging. Op die manier kan je een reserve voorraad opbouwen, wat altijd handig is.

Deze kolf past goed in je bh en voelt comfortabel aan. De Elvie Curve is handig in gebruik. Je drukt op de siliconen oppervlakte in je bh en zo activeer je een continue, natuurlijke zuigkracht. Wil je meer zuigkracht? Druk dan opnieuw op de silicone oppervlakte. Je kan tot 4 oz/120 ml melk per keer kolven.

Gedaan met kolven? Maak de kolf makkelijk los door de druk via de afsluiter te verminderen.

Met de Elvie Curve kan je dus discreet en handsfree kolven. Verder is de kolf geschikt om mee op vakantie te nemen omdat je geen kabels of draden hoeft mee te nemen. Daarnaast voorkomt deze borstkolf morsen, is het makkelijk te reinigen met een handwas of in de vaatwasser.

Ook belangrijk: deze kolf is BPA-vrij. De kolf is dus veilig voor jou en je baby’tje.

Geluidloze borstkolf

Geen draadjes, buisjes, geen geluid, geen geknoei. De elektrische kolf bestaat uit 5 delen die je makkelijk uit elkaar haalt, om bv. schoon te maken, maar ook makkelijk weer in elkaar zet. De borstkolf is ook super compact en dus eenvoudig mee te nemen op verplaatsing!

Het is bovendien de eerste geluidloze kolf. Geen storend gezoem meer, dat je baby wakker maakt. Nee, je hoort gewoon niets, zodat jij in rust kan kolven.

Extra cool: je gebruikt de draadloze, elektrische borstkolf van Elvie met de Elvie app op je telefoon. Zo kan je in real time het melkvolume in de gaten houden, het verloop van het kolven van iedere borst bijhouden (want, welke borst had ik ook alweer gekolfd? 😁) én de pomp op afstand besturen. Je kan de borstkolf ook simpel via USB opladen.

Een dubbele elektrische borstkolf? Jazeker! De Elvie pump is ook te koop per twee voor een voordelige prijs.

Elvie bekkenbodemspiertrainer

Zowel tijdens als na de zwangerschap kan een zwakke bekkenbodem allerlei kwaaltjes veroorzaken. Wist je dat ongeveer 30% van de vrouwen last heeft van ongemakken aan de bekkenbodem? Dit kan gaan van bekkenbodempijn bij wandelen tot incontinentie bij niezen, hoesten, lachen of tillen.

Je bekkenbodem trainen kan deze problemen verhelpen. Je kan hiermee starten voor, tijdens of na je zwangerschap. De bekkenbodemspiertrainer van Elvie is hier een echte hulp!

Wist je dat oefeningen voor de bekkenbodem door de gezondheidsautoriteiten wereldwijd aangeraden worden voor het voorkomen of behandelen van problemen met de bekkenbodem. Maar het is moeilijk een spier te trainen die je niet kunt zien – Elvie to the rescue!

Wat doet Elvie? 

Elvie versterkt je bekkenbodemspieren met de award winning trainer, die je makkelijk inbrengt. De slimme trainer is gekoppeld aan de Elvie app, die je makkelijk kan gebruiken om je vooruitgang bij te houden.

Met behulp van kracht- en bewegingssensoren meet Elvie de kracht van de samentrekking en merkt ze of je de oefeningen correct doet. Als je knijpt, gaat het diamantje omhoog. Dit zorgt ervoor dat je iedere oefening kan visualiseren. Deze bekkenbodemspiertrainer is discreet en past gewoon perfect in je leven.

R E V I E W S  E L V I E  P U M P

“Wat een uitvinding is de Elvie kolf! Ontzettend fijn dat ik ‘m mocht uitproberen. Ik kolf minder ten opzichte van normaal, maar dat zou te verklaren kunnen zijn, doordat ik normaliter dubbelzijdig kolf en met de Elvie enkel. Ik pak de Elvie er echter bij als ik écht even helemaal mijn handen vrij wil hebben. Tevens is de kolf muisstil, waardoor ik zelfs in een restaurant kan kolven. Niemand die iets ziet of hoort. Op dit moment gebruik ik de kolf dus wel echt voor erbij. Als ik de tijd heb, neem ik liever de tijd om even rustig te zitten en meer te kolven. Zoals gezegd is deze ideaal tussen de bedrijven door.

De app die je erbij kunt downloaden is erg fijn in gebruik. Je hoeft niet onder je trui te gaan om de kolf harder, zachter of op pauze te zetten. Dit doe je allemaal via je telefoon. De app geeft aan hoeveel ml je al gekolfd hebt. Dit klopt alleen niet helemaal. Meestal geeft de app aan dat ik meer heb gekolfd dan er daadwerkelijk in zit.

Een groot nadeel vind ik de batterij duur. Naar mijn mening is de kolf erg snel leeg. Je kunt hem aan beide kanten ongeveer 2-3 keer gebruiken. Dit betekent dat je niet een gehele dag kunt kolven, zonder de kolf op te laden.

Daar tegenover staat wel dat de kolf makkelijk in een kleine handtas past, je hem vrijwel niet ziet zitten, weinig geluid maakt en je hem via je telefoon kunt bedienen.

Al met al is het een erg degelijke kolf, die fijn in gebruik is voor de drukke moeders onder ons. Als je wil kolven, maar je handen vrij wil hebben óf zelfs tussen gezelschap wil zitten; is deze kolf de ideale oplossing.”

Danique Dieteren

Na een moeizame start van mijn borstvoedingsavontuur is mijn mini er ondertussen helemaal mee weg en zijn we klaar voor de volgende stap: kolven!

Ik ben heel blij dat ik heb doorgezet en zou het liefst nog een hele tijd borstvoeding kunnen geven, ook wanneer mijn baby naar de opvang gaat en ik mijn werk als verpleegkundige zal hervatten.

Om te beginnen was ik al heel verrast toen ik het pakketje ontving. De kolf was heel stijlvol verpakt. Alle benodigdheden zitten mee in de doos, samen met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Er zijn twee standaardmaten van borstschilden aanwezig. Het is heel belangrijk om het juiste schild te gebruiken en dit staat duidelijk aangegeven met lijntjes zodat je goed kan afmeten welke maat voor jou correct is. Zelf heb ik wel een kleinere maat moeten aankopen.

Verder is de kolf heel gemakkelijk aan te brengen en op te starten. Dit kan zowel manueel als via de app. Je kan hiermee ook de intensiteit aanpassen en de hele kolf regelen. Ook de hoeveelheid melk die je al gekolfd hebt, kan je via de app zien (al heb gemerkt dat dit niet altijd helemaal correct is.)

Het allergrootste voordeel vind ik dat de kolf draadloos en bijna geluidloos is. Je kan deze makkelijk en discreet aanbrengen en in je BH wegsteken. Met een losse trui of vestje erover heeft niemand door dat je aan het kolven bent. De batterij gaat +- 3 kolfbeurten mee, afhankelijk van de intensiteit die wordt ingesteld. Dit loste ik op verplaatsing op door een powerbank mee te nemen wanneer ik wist dat er geen stopcontact zou zijn.

Naar mijn mening is de Elvie een must have voor elke mama die van plan is om te kolven. De kolf is duurder in aankoop maar dit is het, naar mijn idee en rekening houdend met de vele voordelen, zeker waard. Ik ben heel enthousiast over de kolf en ga mezelf nog een exemplaar aanschaffen zodat ik dubbel kan kolven en mijn voorraad nog meer kan uitbreiden. De Elvie zorgt er zeker voor dat ik mijn borstvoedingsverhaal nog heel lang zal kunnen verder zetten!

Caroline Adriaensen

Ontdek alle Elvie goodies online bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com.