De leukste cadeaus voor je 4- of 5-jarige

De leukste cadeaus voor je 4- of 5-jarige

De leukste cadeaus voor je 4- of 5-jarige

Wordt je kindje binnenkort 4 of 5 jaar? Dan is je kleintje al een grote kleuter 😉! Op deze leeftijd gaan kinderen steeds meer samen spelen, gaan ze naar school en kunnen ze al heel wat “tateren” 😃! Wellicht doet je kindje jou nog steeds vaak na en is er behoorlijk veel ruimte voor fantasie!   

Wil je graag speelgoed kopen dat je kleintje heeeeel leuk zal vinden? Ben je benieuwd naar welk speelgoed perfect is voor iedere 4- en 5-jarige? Lees dan zeker verder voor leuke cadeautips!

Wij sommen alvast onze 5 favoriete producten voor je op! 

5 Flamingo favorieten 

  1. Cleverclixx | Magnetisch Bouwen vanaf €44
  2. Label Label | Houten Keukentje vanaf €22.95
  3. Konges Sløjd | Poppen Buggy vanaf €54
  4. Scoot and Ride | Highwaykick 3 €109.95
  5. Paola Reina | Pop vanaf €19.95

   Wist je dat je op de shop op prijs kan filteren? Supermakkelijk! 

Spelen met open einde speelgoed

Speelt jouw kindje graag zonder regels? Hij/zij kan ze zelf maken met open einde speelgoed! 

Open-ended play is altijd een winner! Dat is spelen zonder doel. No limits, just play & fun. Op deze leeftijd heeft een kind een enorme fantasie. Daarom is open-ended play zo fijn! Je kind bepaalt zelf hoe het spel gaat, zonder dat een volwassene zegt wat hij/zij moet en mag doen. 

Open-ended play heeft heel wat voordelen! Zo wordt de creativiteit en de verbeeldingskracht gestimuleerd. Kindjes kunnen rollenspellen spelen, verhalen verzinnen en zichzelf in verschillende situaties plaatsen. Dit helpt bij het ontwikkelen van creativiteit en fantasie. 

Daarnaast stimuleert open-ended play het probleemoplossend vermogen. Tijdens vrij spel worden kinderen vaak geconfronteerd met kleine problemen en uitdagingen. Ze nemen beslissingen, bedenken regels voor hun spelletjes en werken samen met andere kinderen om conflicten op te lossen.  

Verder heeft open einde speelgoed een positieve invloed op de motorische vaardigheden. Kinderen rennen, springen, klimmen, tekenen en knutselen. Zo ontwikkelen ze hun fijne en grove motorische vaardigheden, wat essentieel is voor de lichamelijke ontwikkeling. Dat bewegen is uiteraard ook goed voor hun gezondheid! #WinWin 

 

De magie van magnetisch bouwen 

Kindjes zijn helemaal zot op magnetische tegels. Zo’n bouwstenen zijn dan ook het perfecte cadeau voor een 4 of 5-jarige kleuter! Je kindje leeft zich volledig uit en is tegelijkertijd educatief bezig!  

Houdt je kindje ook zo van torens, racebanen of kastelen bouwen? 😍 Dan zijn de magnetische tegels van Cleverclixx of Connetix zéker een hit. Je kan er eenvoudig en snel superleuke creaties mee maken. 

Met de Dazzling Lights balletjes van Cleverclixx maak je je ball run extra leuk! De lichtgevende balletjes geven licht in het donker en werken op beweging. Als het balletje stil ligt gaat het lichtje ook uit. Dim het licht in de kamer en de race kan beginnen! 

Dit leuke speelgoed stimuleert het ruimtelijk en technisch inzicht. Je maakt er de coolste 3D-bouwwerken mee en het is goed voor de fijne motoriek. 

Wist je dat de transparante kleuren van de magnetische tegels een mooie reflectie geven als het zonnetje binnen schijnt? Extra leuk natuurlijk!  

Wat een leuke creaties op de foto’s! 😍 Zoals je ziet maak je er de zotste, hoogste of kleinste dingen mee. Zo wordt Cleverclixx ook op scholen gebruikt om de cognitieve ontwikkeling te stimuleren. 

Wist je dat je bij Cleverclixx en Connetix een leuk ideeënboekje krijgt? Als je kindje even niet goed weet wat te maken, geeft het boekje de leukste inspiratie!

Wil je graag meer weten over magnetisch bouwen? Lees dan onze blog.  

1, 2, 3 Racen maar! 

De flexibele autobaan WaytoPlayis fantastisch speelgoed voor elk kind dat dol is op auto’s en racebanen. Met de rubberen banen ontwerpt je kind gewoon zelf zijn/haar eigen autoparcours. Zo cool! Je gebruikt de autobaan op eender welke ondergrond, zelfs in bad kan het! 😃 

Wist je dat je de autobaan van Way To Play ook makkelijk kan combineren met open einde speelgoed zoals magnetische tegels of Grapat? Bouw een kasteel rond de autobaan of zet er de figuurtjes van Grapat in!  

De supercoole retro auto’s van Candylabmaken het spelen compleet! Ready? Set! Go! Racen maar! 🏁🚗 

Voor geboren acteurs!

Wat is een rollenspel voor kinderen leuk! Doktertje spelen, doen alsof ze piraten, astronauten of een ander personage zijn. Deze vorm van spelen heeft een grote invloed op verschillende aspecten van de groei van een kind.  

Zo zet pretend play aan tot creativiteit en samenwerken met andere kindjes. Het bevordert ook de taalontwikkeling en communicatievaardigheden. Allemaal belangrijke vaardigheden!  

Is jouw kindje er ook altijd bij als je kookt of in de keuken bezig bent? Dan is een houten speelkeukentje een leuk cadeau voor je 4- of 5-jarige keukenchef! Met leuke accessoires maken kids een lekker gerechtje voor je klaar!  

Zo leren kindjes stukjes fruit of groenten kennen en leren ze het keukentje onderhouden. Denk maar aan het schoonmaken en organiseren van de keukenspullen. Belangrijke vaardigheden voor later! 

Je kan het spel ook uitbreiden met een houten weegschaal. Zo kan je het begrip ‘zwaar’ of ‘licht’ aantonen. Leg stukjes fruit in en laat je kindje de weegschaal ontdekken! 

Houten keukentjes zijn bovendien duurzaam en milieuvriendelijk speelgoed. Er kan lang mee gespeeld worden door kindjes, YAY! 🤗 

Zowel voor jongens als meisjes is spelen met keukentjes leuk! Laat je kids zich culinair uitleven in de speelkeuken en laat je heerlijk bedienen! Smakelijk!  

Voor alle poppen lovers

Houdt je kindje ervan om voor zijn/haar popjes te zorgen? Dan is een poppenhuiszéker een goede zet. Het poppenhuis inrichten, de poppetjes namen geven en dagdagelijkse situaties naspelen, zo leuk!  

De poppenhuizen van Little Dutch zijn supermooi! In huis zitten de basis interieuritems, maar je kan de set uitbreiden met huisdiertjes of een keukentje. 

Ook heel leuk: de mooie muisjes met accessoires van Maileg. Een schattig babymuisje in een luciferdoosje als bedje, mama en papa muis in een grote sigarenkist. En kijk die lieve accessoires en meubeltjes eens? Te cute om te verzamelen. 🤗 

De coolste tablet om op te tekenen!

Tekent je kleutertje graag? Of wil hij/zij graag leren tekenen? Dan is de Kidydraw van Kidywolf een echte aanrader! Deze leuke tablet helpt kindjes tekenen dankzij de ingebouwde LED-verlichting.  

Hoe werkt het? Klem een papier tussen de magnetische houders, doe de LED-verlichting aan en je kiddo is klaar om figuren of letters over te tekenen. 

Naast tekenen, kan je kindje natuurlijk ook het alfabet leren schrijven. Print bijvoorbeeld een blad met letters af en klem het papier tussen de houders. Zo volgt je kindje de lijnen van de letters! Hetzelfde kan je doen met cijfers of de lievelingsdiertjes van je kleintje!  

De tablet is bovendien handig om mee te nemen naar vriendjes of grootouders. Superleuke cadeau voor kindjes van 4 of 5 jaar! 

Laat de artiest in je kindje naar boven komen! 🖊️🎨 

Spelen met de leukste poppen

Kindjes van 4 of 5 jaar vinden het zo leuk om met poppen te spelen! Kleed ze aan met de schattige kleertjes van Minikane of neem ze mee op wandel in de poppenwagen.  

Spelen met poppen is zowel voor jongens als meisjes leuk! Wist je dat kindjes een rijkere woordenschat krijgen over gedachten en gevoelens? Tijdens het spelen, bedenken ze allerlei scenario’s, wat bevorderend is voor hun sociale vaardigheden. #educatief  

Heb jij de nieuwe poppenwagens van Konges Sløjd al gezien? Ze zijn prachtig! 😍 De poppen zullen verwend worden!  

De leuke poppenkoffers van Minikane zijn ook superleuk! Elke koffer bevat een pop met leuke kleertjes en accessoires. Je kindje neemt de koffer makkelijk mee naar vriendjes of oma of opa. Als je kindje er niet mee speelt, is het koffertje ook leuk als deco in de kamer. 

Tijd voor letters en cijfers!

Toont je kindje al interesse in het alfabet? Of is je kindje er nog niet zo sterk in? Oefen dan samen op een leuke en speelse manier! Belangrijk is wel dat je kleutertje dit ook wil leren.  

Maak samen de ABC-puzzel van Hape. De leuke kleurtjes spreken kindjes aan en de letters zijn makkelijk in de puzzel te leggen.  

Kan je kindje dit al goed? Dan kan je samen leuke woordjes zoals ‘vis’, ‘beer’ of ‘koek’ vormen. Zo leert je kleintje op een leuke manier de letters van het alfabet beter kennen.  

Vraagt jouw kindje al vaak hoe laat het is? Dan is het tijd om samen de klok te leren. 🤗 De houten puzzelklok van Hape heeft gekleurde vormpjes die je kindje in de juiste vakjes moet stoppen. Op die manier leert je kleintje de cijfers én hoe een klok werkt. 

Het grote voordeel? Kindjes leren zo beter met tijd omgaan en zullen sneller de tijd en het alfabet onder de knie hebben als ze naar de lagere school gaan. 

Het leukste creatieve speelgoed

Tekenen, kleuren, schilderen en knutselen, yay! We vinden het bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com erg belangrijk om de creativiteit van je kindje te stimuleren!  

Ken jij het herbruikbaar krijtboekje van Jaq Jaq Bird al? Dit is een echte must! Kindjes kunnen in dit boekje blijven kleuren en tekenen. Verantwoord kleuren, noemen we dat.  

Op de zwarte tekenvellen tekent je kindje mooie kunstwerkjes met de krijtjes. Kunstwerkje beu? Je maakt de bladzijde makkelijk schoon met een natte doek of babydoekjes. Handig als je onderweg bent, op restaurant gaat of op bezoek bent bij vrienden.  

Extra handig: de krijtjes ‘Butter Stick’ geven geen stof af. Geen vuile handjes of tafels! De krijtjes schrijven en kleuren bovendien lekkerzacht op niet-poreuze oppervlakken. Je schrijft er dus ook mee op muren of borden! 🤗 

Geen zin in krijtjes? Dan zijn er ook nog de Wishy Washy Markers van Jaq Jaq Bird. Je kleintje kan met deze afwasbare krijtjes ook in het krijtboekje kleuren.  

Voor de kleutertjes die ingewikkelder willen knutselen, is een DIY-setje ook leuk! Maak een leuke dromenvanger, maskers of armbandjes. Deze knutselset is leuk om samen met vriendjes te maken!  

Liever niet te veel opruimwerk? 🤫 Check de creatievemagneetsets van Janod en Tiger Tribe! Met de magneten kan je aan de binnenkant van de doos een heleboel magneetcreaties maken. Goed om de creativiteit en concentratie te stimuleren. 

Op twee wieltjes 

Let’s ride! Een step is een topcadeau voor je 4- of 5-jarige! Hoe mooi is de step van Banwood? De step is verstelbaar in drie verschillende hoogtes en groeit zo mee met je kindje. De rubberen handgrepen & het antislipstuk om op te staan zorgen voor een goede grip.  

Wist je trouwens ook dat er een leuk fietsmandje aan de step hangt? Ideaal om favoriete knuffels of speeltjes in te stoppen. De Banwood Scooter is verkrijgbaar in drie kleuren: cream, mint en pink! Welke is jouw favoriet?  

Liever iets flitsender? 😃 De Highwaykick 3 van Scoot and Ride heeft led-verlichting in de wieltjes. Zooo cool! Je kleintje verliest bovendien niet snel zijn/haar evenwicht, want de step heeft 2 voorwielen. Je kindje staat dus steeds lekker stevig. 

Wist je ook dat de Highwaykick 3 over een ‘Safety-Pad‘ beschikt? Dit is een kantelbeveiliging tussen de voorwielen die voorkomt dat de step naar voren kan kantelen. Je kleintje kan dus veilig steppen!  

Extra leuk: de step is makkelijk en compact inklapbaar, handig om mee te nemen. Je kleutertje zal hier zo blij mee zijn!

Geen zin in een step, maar een échte fiets met trappers? De Banwood fiets (16 inch, vanaf 4 jaar) met houten pedalen en aluminium frame is perfect om je kindje te leren fietsen. Het vintage, Scandinavische design is voorzien van lichten en reflectoren en dus helemaal safe! Bijpassende helm erbij en je kindje is ready to go! 

 

Waar zijn die fanatieke puzzelaars? 

Puzzelen maar! 🧩 Puzzelen is niet alleen leuk, het verbetert ook de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek. Kindjes maken tijdens het puzzelen namelijk precieze bewegingen om het puzzelstukje juist te leggen.  

Wist je trouwens ook dat puzzelen een positieve invloed heeft op cognitief niveau? Het visueel ruimtelijk inzicht van je kindje vergroot door te puzzelen. Elk puzzelstukje heeft namelijk een andere vorm en andere kleurtjes  

En dit zou je niet meteen linken aan puzzelen… maar het boost ook het zelfvertrouwen van je kleutertje! Na een tijdje puzzelen is de puzzel dan eindelijk af… Heel knap, want dat heeft je kleintje goed gedaan!  

Weet je niet goed hoeveel puzzelstukjes het beste zijn? Puzzels vanaf 24 tot 50 stukjes zijn het meest geschikt voor kleutertjes.  

Is je kindje al meer gevorderd? Dan kan je ook puzzels met 60 stukjes proberen! Je kiest het aantal natuurlijk zelf op basis van wat je kindje kan. Veel puzzelplezier!

De mooiste ontprikkelplek

Een tent of tipi is meer dan alleen een stuk speelgoed! Het is voor kindjes een toegangspoort tot een universum vol verhalen en spelletjes. Een plek waar ze eventjes alleen zijn en kunnen doen wat ze willen! Met het strakke, tijdloze ontwerp passen onze tenten perfect in elk interieur. Het is dus niet alleen een speelruimte voor je kindjes, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je huis. 

Heeft je kindje soms nood aan ontprikkeling? Dan is een speelhuisje de perfecte plek om rustig te lezen, te knutselen, of gewoon even weg te dromen. Ideaal voor hoogsensitieve kindjes die nood hebben aan rustmomentjes. 

Het opzetten van een tent is trouwens super eenvoudig! Handig als je niet veel tijd hebt en snel een veilige en comfortabele plek voor je kinderen wilt maken om te spelen en te ontspannen. En als de dag voorbij is, kan je de tent makkelijk opvouwen en opbergen. 

 Bekijk ons assortiment van tenten. 

Wil je nog meer leuk speelgoed ontdekken voor je kleutertje? Bekijk dan onze speelgoedpagina voor 4-5 jaar! 😊

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties