Deze musthaves zet je op je geboortelijst!

Deze musthaves zet je op je geboortelijst!

Deze musthaves zet je op je geboortelijst!

Ben je zwanger? Proficiat! Een online geboortelijst is handig en maak je zelf snel en veilig online aan. Je voegt eenvoudig items toe aan je lijstje waar en wanneer je ook bent. Dat gaat prima via je mobiel als via de computer. Weet je niet precies welke items je écht moet toevoegen? Wat zijn de musthaves? Welke producten kan een kersverse mama of papa echt niet missen in de geboortelijst? We geven jullie graag de top 10 newborn musthaves mee!

1. Een wiegje of park voor in de woonkamer

De eerste maanden zal je baby’tje meer slapen dan wakker zijn. Slapen in haar/zijn eigen bedje in het babykamertje zit er dan nog niet meteen in, hoe mooi je dit kamertje ook ingericht hebt 😉!  Je kiest best voor een slaapgelegenheid in de woonkamer, zodat je altijd dichtbij bent. Kies je voor een park/box? Dat is handig omdat je baby er later ook nog in kan spelen. Een park kan je bovendien in verschillende hoogtes gebruiken, zodat je baby er ook in kan spelen wanneer hij/zij zelfstandig kan zitten en staan.

Kies voor een zachte parkinlegger zodat je baby lekker knus ligt, of gebruik een coconnestje om je baby een veilig en geborgen gevoel te geven.

Heb je minder ruimte? Of vind je een wiegje zo mooi staan in de woonkamer? Een wiegje kan je gebruiken tot je kindje zelfstandig kan zitten. Kies een gepast matrasje en zorg ervoor dat de zijkanten zacht zijn d.m.v. een omrander. Zowel een parkje als wiegje kan je gezellig maken door er een klamboe of leuk mobiel boven te hangen. 

 2. Een geborgen gevoel met een babynestje

Een coconnestje zorgt voor een geborgen gevoel en is een fijne overgang van de knusse baarmoeder naar de buitenwereld. Je kan het babynestje overal mee naartoe nemen. De eerste maanden past het ook prima in de koets van je kinderwagen. Een nestje groeit met je baby mee. Met het verstelkoord aan het voeteinde van het nestje kan je het nestje groter of kleiner maken.

Van de meeste nestjes kan je ook makkelijk de hoes eraf halen om te wassen. Al onze nestjes zijn veilig en gemaakt uit ademende biokatoen.

3. Slaapzakjes of inbakerslaapzakje

Een slaapzakje houdt je kindje lekker warm tijdens het slaapje of dutje. Wanneer je kleintje al vinnig beweegt, ben je er zeker van dat hij/zij het niet koud zal krijgen. Je kiest voor een slaapzak met (afritsbare) mouwen of zonder mouwen. (Dit is afhankelijk van wat je je kindje aan doet). Misschien wordt je kindje wel rustig van inbakeren

Dan kan een inbakerslaapzak handig zijn! Slaapzakken bestaan in allerlei maten en versies. Kies voor een slaapzak naargelang het seizoen waarin je kindje geboren wordt; een zomerslaapzak, tussenseizoenslaapzak of winterslaapzak. Wil je meer lezen over het gebruik van slaapzakken en TOG-waarde? Klik hier

4. Nooit genoeg hydrofiele doeken

Yes, je hebt echt nooit genoeg swaddles of hydrofiele doeken in huis! Swaddles zijn multi-inzetbaar en je gebruikt ze lekker lang. Ideaal om je baby mee af te drogen na het badje, want lekker zacht! Perfect als dekentje tijdens warme zomermaanden, om billetjes mee droog te maken na het verschonen, om over je schouder te leggen na het flesje (om je schouder droog te houden that is 😀), enz…

5. Slabbetjes, slabbetjes, slabbetjes

In allerlei vormen en maten. Voor de newborn baby’tjes zijn kwijlsjaaltjes handig om het teruggeven op te vangen (grote slabben zijn vaak veel te groot voor die mini ukjes 😍) en later ook handig om de kwijl van je kindje tegen te houden bij doorkomende tandjes. Is je kindje wat groter, dan kan je voor melkvoedingen kiezen voor een iets grotere slab in tetrastof of organische katoen. Start je met vaste voeding? Dan zijn de siliconen slabben met opvangbakje suuuperhandig! Afwassen én terug klaar voor gebruik.

 

6. Relax, take it easy!

Een relaxje of wipstoeltje, zo handig! Een relax biedt jouw kindje een extra plekje om te slapen en te spelen, als je baby nog heel klein is en niet kan zitten, is het fijn om je kindje zo meer van de wereld te laten ontdekken. Het biedt goede ondersteuning voor rug, nek en hoofdje. Bovendien wipt het stoeltje natuurlijk door de bewegingen van je baby, waardoor je baby rustig wordt, of zichzelf lekker entertaint. Leuk met bijhorende speeltjes of een speelboog erboven. 🎈

7. Bath time!

Niets schattiger dan je baby een zalig badje te geven! Kies voor een babybadje (met staander), een groot bad is immers veel te groot voor je newborn. De badjes hebben steeds een afvoer, zodat je het badwater makkelijk kwijt kan. Een badinzet is handig en zorgt voor comfortabele ondersteuning zodat je je handen vrij hebt voor de verzorging van je baby. 

Kan je baby zelfstandig zitten en heb je een groot bad thuis? Dan kan je een badring met zuignappen in je bad plaatsen. Ontdek dan zeker ook ons veilige badspeelgoed 🐬!

8. Zoveel luierwissels, dat vraagt om een fijn verzorgingskussen!

Gemiddeld 8 à 10 luierwissels op een dag, dan ligt je baby best comfortabel op de verschoonmat! 😀mijnspeelgoed-be.preview-domain.com heeft een ruim aanbod verzorgingskussens. Kies je voor een wasbaar waskussen van schuim met een leuke hoes? Of wil je liever een rieten verschoonmandje

Ook de zachte verzorgingskussens van Leander zijn top om in huis te halen. Ze wonnen zelfs een award met hun Matty waskussen!

9. Kies een eetstoel die bij je past

Een kinderstoel, dat is meteen een groter budget, dus dan ben je best goed geïnformeerd! mijnspeelgoed-be.preview-domain.com heeft een mooi assortiment meegroeistoelen. Zo is er steeds eentje die bij jullie gezin past! Zodra je kindje goed rechtop kan zitten, is het tijd voor een eetstoel, bovendien hebben we ook stoelen in haar gamma die kunnen gebruikt worden vanaf de geboorte.

 

Zo kan je je baby al vanaf de eerste weken mee aan tafel schuiven 😀!

Wil je al onze eetstoelen op een rijtje zien met hun voordelen? Klik hier.

10. Altijd de juiste info, met een goede babyfoon

Een babyfoon heb je in allerlei soorten en maten. Heb je voldoende aan een eenvoudig exemplaar, prima! Wil je liever een babyfoon met camera, of met sterrenprojector? Of wil je de beelden zelfs live op je telefoon kunnen bekijken? Dat kan ook ☺! Welke babyfoon je ook kiest, we vinden het een musthave item om op je geboortelijst te zetten. 

Zo ben je er zeker van dat jouw kleine uk lekker slaapt wanneer jij in een andere ruimte bent. Een rustige mama = een rustige baby 🤗!

Meer items toevoegen? Download hier onze checklist! 

Maak je geboortelijst makkelijk online aan via deze link.

Ontdek hier alle voordelen van een online geboortelijst bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties