Doopsuiker

Zoals ik in een vorige blog al aangaf valt er weer heel wat te regelen nu kleine zus op komst is. Iets waar ik altijd erg naar uitkijk en ontzettend veel plezier aan beleef is de doopsuiker. Ik vind het geweldig om een origineel ‘concept’ te bedenken en vervolgens helemaal uit te werken.

Toen ik ongeveer halverwege de zwangerschap van Ellie was had ik het idee om rond het thema wolkjes te werken. En neen, niet zo van ‘wat een wolk van een baby’ of ‘we zijn in de wolken’, dat is helemaal niets voor mij. Gewoon mooie vormen en leuke kleurtjes, meer moet dat niet zijn.

Ik twijfelde heel erg aan de kleuren die ik zou gebruiken. Aanvankelijk was het plan om met een zacht pastel geel te werken, maar als snel werd ik helemaal verliefd op het idee om alles met goud af te werken.

Wolkjes, veel wit en goud. Dat er ergens along the way nog wat roze accenten zouden insluipen had ik wel verwacht. Suikerbonen zijn niets voor ons, dus gingen we weer op zoek naar een originele alternatief. Spekjes for the win!

Ik zocht online naar spekjes in wolkenvorm, maar kwam steeds uit bij een mix witte en blauwe wolkjes. Was ik natuurlijk niet veel mee, dus zocht ik een recept en besloot zelf aan de slag te gaan om spekjes te maken. Helemaal niet zo moeilijk, maar helaas bleven de zelfgemaakte spekjes niet zo lang vers. Dat was dus ook geen optie meer en gingen we maar voor de mix witte en blauwe spekjes. Alles gesorteerd en de blauwe zelf opgegeten 😉

Ik wilde de spekjes graag in kleine bokaaltjes en zocht online naar het perfecte potje. Moeilijk te vinden, zo bleek! Ze waren steeds te klein of te groot of de vorm stond me niet aan. Outside the box denken was dus de boodschap en zo kwamen we uit bij de kleinste bokaaltjes erwtjes en wortelen van de Albert Heijn. Perfect van maat én van vorm. Dus ja, wij hebben best wat erwtjes en wortelen gegeten de weken voor de bevalling 😝 Alle potjes en dekseltjes afgekookt en we konden erin vliegen! Manlief verfde elk dekseltje zorgvuldig wit en ik zorgde voor de afwerking met een zachte gouden glitterverf. Subtiel en zó mooi!

Wat me ook superleuk en origineel leek was om zelfgebakken koekjes (in de vorm van een wolk, duh) in zakjes te verpakken als doopsuiker. Dus ging ik ongeveer twee maanden voor de uitgerekende datum aan de slag om verschillende soorten deeg te proeven en de houdbaarheid uit te testen. Kwestie van ze lang genoeg vers te houden in de zakjes. Ik had dus tegen de uitgerekende datum verschillende grote blikken koekjes klaarstaan met daarop duidelijk vermeld op welke dag ze waren gebakken. In het ziekenhuis dan dagelijks de zakjes aangevuld met verse koekjes, werkte perfect!

Door met de koekjes te werken kreeg ik ook het lumineuze idee om baksetjes te maken! Zodat mensen thuis zelf wolkenkoekjes konden bakken. Dus wéér online een zoektocht gestart naar extra uitstekertjes in de vorm van een wolk. Nog wat extra erwtjes en wortelen gegeten zodat we voldoende bokaaltjes hadden om bloem en suiker in te doen (in laagjes: mooi!). Ik schreef overal een leuk kaartje bij met het korte en eenvoudige recept, alles samen verpakt in een mooi kraft doosje van bij Hema en dat was dat!

Tenslotte wilde ik ook iets leuks voor de kindjes. Een gepersonaliseerde kleurplaat die bij het geboortekaartje paste leek me superleuk en Maxime van Mos Studio ontwierp een prachtig exemplaar! Kleine doosjes met kleurpotloodjes erbij, pret verzekerd!

Om toch ook nog iets lekker te kunnen aanbieden voor de kids, wilde ik graag een wolkenlolly maken. Tijdens mijn zoektocht naar wolkenspekjes was ik deze mooie grote exemplaren al eens tegengekomen, dus die had ik snel terug gevonden en besteld. Lolly stokjes besteld, wolkjes op de stokjes, folie errond, strikje met gouddraad eraan en klaar!

Manlief knutselde een presentatiestuk in elkaar en we vulden nog enkele bokalen met spekjes om uit te delen op het werk. En toen mocht kleine E. wat ons betrof geboren worden 😊

Voor kleine zus hebben we ook al een heel leuk en origineel idee! De uitwerking ervan is iets waar we ons na de verhuis wel eens over zullen buigen.

Erg benieuwd trouwens naar jullie creaties! Feel free om onder de fb post een foto te posten van jullie doopsuiker 😉

Liefs,

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant