Hoe entertain je een baby van 6 maanden

Een vak apart is het. Een baby entertainen. Zeker als die baby te oud is om gewoon wat naar een mobieltje te staren en te jong om recht te zitten en zo ergens mee te spelen. Ik verwacht dat het niet zo super lang meer zal duren voor ze zelfstandig zal kunnen zitten, maar voor nu moeten we dus wat oplossingen zoeken.

Het aanbod aan baby speelgoed is groot. Te groot zelfs. Het aanbod aan mooi baby speelgoed is al heel wat kleiner. Zoals jullie waarschijnlijk al wel doorhebben krijg ik stress van lelijk plastic speelgoed. Mijn kiddos hebben het wel hoor, maar dat zit vakkundig verstopt in een lego doos of opbergzak als ze er niet mee aan het spelen zijn.

Wat ik absoluut onmisbaar vind om kleine baby’s  te entertainen zijn de art cards van Wee Gallery. Al van toen P. een baby was ben ik er fan van! Als ze echt nog niets anders kunnen merk je dat ze er heel geboeid door zijn en heel aandachtig naar blijven staren. Zelfs nu merk ik dat B. er nog heel geïnteresseerd naar kijkt. Topkaarten dus!

Als ze dan een beetje ouder zijn en iets kunnen vasthouden zijn bijtringen en knuffels altijd een goed idee. Ik vind de houten bijtringen van Blossom & Bear echt top. Omdat ze van hout zijn, omdat er siliconen bolletjes aanzitten waar ze uren op kunnen bijten én natuurlijk omdat ze zo mooi zijn. Ideaal trouwens ook voor als de tandjes doorkomen. Dat zal bij kleine B. trouwens ook één van de komende weken wel eens het geval zijn denk ik. Ze zevert zich een ongeluk en stopt alles wat ze tegenkomt gelijk in haar mond. Nu is het enkel nog wachten op de rode kaakjes en de verhoging..

Kleine knuffeltjes zijn altijd goed. B. is helemaal weg van meneer ananas van Noodoll. Het konijntje van Littleheart is mijn favoriet, maar lijkt op dit moment nog minder interessant. Ik hoop zo dat ze een leuke knuffel zal kiezen om dé knuffel te worden. P. heeft een hondje en E. heeft jammer maar helaas gekozen voor een pop die als het van mij zou afhangen haar hele leven op de bodem van de opbergzak zou doorbrengen. Ik heb ontzettend mijn best gedaan om ze een Kanindocka pop verkocht te krijgen, maar ze moest er niet van weten. Ugly little Vtech doll won. Mijn dochters zijn trouwens niet erg creatief als het op namen kiezen aankomt. Ik hoor vaak van mensen dat hun kinderen de leukste namen verzinnen voor hun favo knuffel. P. en E. niet. Ze kozen eigenlijk gewoon geen naam voor hun favorietjes. P. haar hondje heet…’Hondje’. En E. haar pop…jawel…’Popje’. Prachtige keuze dames. Het is iets met namen, zal vast in onze genen zitten 😉

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben ben ik grote fan van Liewood! Hun spullen zijn dus ook prominent aanwezig in de collectie van B.  De houten rammelaar is heel leuk voor de kleintjes, maar ik blijf toch altijd in de buurt als ze hem vast heeft, want het doet best pijn als ze ermee tegen haar hoofd slaat. Het zacht boekje van Liewood is écht favoriet. Zowel van B. als van mij. Het knispert, het heeft drukknopjes, het heeft oortjes, er zit een panda in, het heeft een staartje, het heeft een pompon, het heeft mooie tekeningen, het heeft álles!

We hebben pas ook de mat van Skip Hop aangeschaft en dat is toch redelijk onmisbaar vind ik, zo’n tegelmat. Ze hebben er nu gemaakt in rustige kleuren (godzijdank) en dat stoort dus ook niet als die in de woonkamer ligt. Toch heel handig voor die hele kleintjes om op te leren rollen en binnenkort als ze net kan zitten en ze valt af en toe nog eens om komt dat ook een pak minder hard aan dan een houten vloer. P. en E. vinden de mat trouwens het ideale podium voor hun talrijke shows, ook leuk natuurlijk 😊

Wat het allerbeste werkt en écht top entertainment is, zijn broertjes of zusjes! B. lacht zich te pletter met de gekke bekken die P. naar haar trekt en zit altijd van op de eerste rij mee te kijken als het zoveelste K3 optreden begint. E. wil haar kleine zus constant pakken en is zo fier als een gieter als ze op haar schoot mag zitten. 

Volgende week is die kleine zus trouwens al zes maanden! Niet te geloven! Ik ben trouwens zó blij en best ook wel fier dat we de zes maanden exclusief borstvoeding gehaald hebben! Hoera! Het is niet altijd evident geweest, but we made it! We beginnen dus heel binnenkort met groentjes en ik ben super benieuwd hoe dat zal zijn. Ze is er wel echt helemaal klaar voor denk ik. Voor de overige voedingen ga ik gewoon verder met borstvoeding geven, lekker gezellig. 

Fijn weekend allemaal!

X,

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant