Maak van Black Friday een Green Friday

Maak van Black Friday een Green Friday

Maak van Black Friday een Green Friday

“Black Friday krijgt vaak onterecht een negatieve connotatie. Het is nochtans de ideale dag om in te zetten op duurzame producten, omdat deze dan afgeprijsd kunnen worden. De intentie om duurzamer te leven is er, maar vaak zijn deze producten te duur”, aldus Sophie Claes, e-commercespecialist en oprichtster van mijnspeelgoed-be.preview-domain.com.

“Daarom moeten zowel retailers als consumenten nadenken over hun koop -en verkoopgedrag en samen van Black Friday een Green Friday maken.”

Maak van Black Friday een Green Friday: het is het ideale moment om in te zetten op duurzame producten

Black Friday: een dag waarop niet alleen de winkelstraten vollopen met mensen die op zoek zijn naar de beste koopjes, maar zeker ook – en dan vooral – de online winkels.

Dat Black Friday niet altijd als een positieve dag wordt ervaren, is voor (online) retailers natuurlijk geen goede zaak. Daarom moeten retailers verder proberen kijken dan enkel het geven van superkortingen, en nadenken over manieren hoe ze shoppers bewuster kunnen laten kopen, door bijvoorbeeld in te zetten op duurzame producten.

Meerwaarde van duurzame producten

Black Friday is de ideale dag om duurzamere aankopen te doen: duurzame producten zijn duurder dan hun niet-duurzame variant, maar kunnen op Black Friday afgeprijsd worden.

Er zijn genoeg mensen die de intentie hebben om duurzamer te leven, maar die dit niet altijd kunnen of willen omdat duurzame producten een stuk duurder zijn. Op Black Friday kunnen zij wél hun slag slaan.

Maak daarom van Black Friday eens een Green Friday en laat mensen de meerwaarde van duurzame producten inzien.

Bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com is duurzaamheid al jaren onze succesformule: wij verkopen duurzame en lokale producten, zoals houten speelgoed. Waarom? Zulke spullen zijn duurder, maar gaan dankzij hun kwaliteitsvol karakter een stuk langer mee. Ze zijn ook een stuk veiliger voor kinderen, omdat ze geen vervuilend en onveilig plastic bevatten.

Door op Black Friday in te zetten op kortingen voor duurzame producten, zullen mensen sneller geneigd zijn om deze aan te kopen. Op lange termijn zullen ze dan zien dat duurzame producten hun geld echt wel waard zijn, en een goede investering zijn.

Niet alleen voor hun gezin, maar ook voor het milieu en de maatschappij. Het is trouwens ook een mooie manier om kennis te maken met nieuwe merken, en dit aan een betaalbare prijs.

Vergelijk het met het duurzamer maken van je huis: isoleren en het installeren van duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp zijn dure investeringen. Maar op lange termijn verdien je deze investeringen dubbel en dik terug: je huis is kwaliteitsvol en duurzaam én je draagt je steentje bij aan het milieu.

Daarom moeten we de rol van de consument zelf ook niet onderschatten: sta open voor duurzame producten, want enkel met de hulp van de consument kunnen retailers milieubewuster worden.

Het is daarom nu of nooit voor (online) retailers én voor consumenten: maak van Black Friday een Green Friday.

mijnspeelgoed-be.preview-domain.com en oprichtster Sophie Claes zetten zich sinds de oprichting in 2013 in om een duurzaam en lokaal aanbod aan producten te bieden. De Online Family Concept Store verkoopt kinder-,baby- en lifestylespullen.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties