Ode aan de bomma

Het paasweekend zit er weer op! Hopelijk hebben jullie  ook echt kunnen genieten van some good old quality time met de familie. Wij hebben dat dubbel en dik gedaan. Zondag gingen we brunchen bij de bomma en het was zoals altijd weer top. Te veel van het goede en manlief en ik zijn zo mottig als een krab naar het volgende paasfeest gereden.

Ik ben altijd al grote fan geweest van ons bomma, maar na een dag zoals zondag besef ik des te meer wat een geweldig mens het is. Echt een topgriet!

De feestdagen zijn echte hoogdagen voor haar. Ze begint volgens mij in augustus al cadeautjes te kopen voor iedereen en houdt alles bij op een heel duidelijk schema. Speciaal voor haar ontworpen door ‘den bompa’. Sinds die enkele jaren geleden computerlessen ging volgen heeft de bomma een op maat gemaakt, netjes geprint schema voor zo ongeveer alles in haar leven. Van de cadeautjes, over haar gewicht en suiker, tot de korting die ze kunnen scoren op koffie. Zéér handig dus.

Toen ik voor het eerst het schema voor de  cadeautjes was ik er zelfs bijna van aangedaan. Al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen staan onder elkaar, met daarachter kolommen voor sint, kerst en nieuw. Ze maakt er dan ook echt een erezaak van om voor iedereen een persoonlijk geschenk uit te kiezen voor alle drie de gelegenheden. Sinterklaas komt daar écht nog voor iedereen. Bij de bomma voelen we ons allemaal soms echt terug even kind denk ik. Héérlijk!

Als ze er dan samen in geslaagd zijn om voor iedereen het perfecte cadeautje te vinden worden die zorgvuldig ingepakt en maakt bompa voor iedereen persoonlijk een cadeaulabel. #teschattigvoorwoorden. Ik moet je er waarschijnlijk niet bij vertellen dat er met sint een prachtige sint ‘clip art style’ opstaat en met kerst een kerstman uit diezelfde collectie.

Cadeautjes zijn geweldig natuurlijk en we kijken er elk jaar ontzettend naar uit. Onze meisjes gaan ook heel graag naar bomma en bompa. Dat komt deels door de overload aan koekjes en snoepjes die telkens op tafel worden gezet, maar ik denk ook écht dat ze aanvoelen dat er gewoon veel liefde voor hen is.  Als ze weten dat we komen liggen de speelmat en het speelgoed klaar bij aankomst. Bomma en Bompa zijn altijd laaiend enthousiast als ze verhalen vertellen en onwaarschijnlijk fier als ze iets nieuw kunnen.

Het zijn ook gewoon mensen waar ik echt naar op kijk. Manlief en ik hebben al vaak tegen elkaar gezegd dat we het later ook zo willen aanpakken. Ik wil later ook een schema voor de cadeautjes met de feestdagen. En ik wil vooral ook zoveel positiviteit uitstralen naar mijn klein- en achterkleinkinderen. Het is een geweldig gevoel om te weten dat we daar kunnen zijn wie we zijn en kunnen zeggen wat we willen. Ze zullen ons altijd met open armen ontvangen en onze plannen steunen.

Dat is gelukkig nog allemaal heel ver weg en voor nu is het gewoon leuk om daar als kleinkind binnen te vallen en duizenden verhalen te horen over hoe vroeger alles anders was en over hoe de bomma het allemaal heeft aangepakt met haar drie kinderen. Want dat is iets wat ze me elke keer zegt, dat zij het ook heeft meegemaakt en zich nu echt niet meer kan voorstellen dat zij er op een dag ook zo stond. Met drie mini’s.

Dus, om lekker melig af te sluiten! Merci bomma! Om samen met bompa een fantastisch voorbeeld te zijn voor ons en om van elk bezoek een feest te maken. Kan al niet wachten tot we ons de volgende keer helemaal mottig kunnen komen eten! 😉

Liefs,

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties