Sinterklaas!

Dit weekend is het weer zover. Dan komt Sinterklaas en brengt hij weer massaal veel rommel, ahum…speelgoed, mee voor de meisjes. Op volgende vraag probeer ik me al vanaf halverwege de maand oktober voor te bereiden: ‘wat willen ze graag krijgen van de sint?’.

Het is elk jaar opnieuw een zoektocht naar spullen die ze zelf leuk vinden en die wij ook interessant en mooi genoeg vinden. Uiteraard zitten er ook altijd een heleboel dingen bij die én lelijk én niet geweldig interessant zijn, maar die ze zelf súper vinden. En net daardoor vind ik het dan zelf ook nog best oké. Wel echt blij dat ik van die mooie grote Nobodinoz opbergmanden heb staan dan hoor;)

P. wilde voor dit jaar graag een kassa. Het mooie houten exemplaar is blijkbaar niet meer interessant genoeg en ze wil een volwaardige elektronische kassa met scanner, automatische geldlade én weegschaal voor groenten en fruit. Ik snap het wel, ik deed vroeger ook niets liever dan winkeltje spelen. Die flitsende kassa staat dus al enkele weken in onze garage, samen met een lading groenten en fruit, brood en geld. Ik denk dat manlief en ik geregeld boodschappen zullen moeten gaan doen met onze fake centen op zak.

Omdat ik een winkeltje wilde dat past in ons interieur ging ik op zoek naar een mooi houten exemplaar. Niet te groot liefst en zodanig vormgegeven dat alle voedingswaren netjes uitgestald kunnen worden. We hebben even gedacht om very DIY te gaan en gewoon een kastje van bij ikea te halen en daar een winkeltje van te maken, maar daar zijn we dan uiteindelijk toch maar van afgestapt. Ik vond uiteindelijk een heel leuk houten exemplaar bij Hema en ging gelijk op zoek naar een leuke kleur verf om dat knalrood weg te werken. Ik ging voor een mooi oud roze (duh) en vloog er meteen in om alle stukken die rood waren in het roze te zetten. Een week aan een stuk haalde ik alles boven als de meisjes gaan slapen waren. Kan al niet wachten om hun reactie te zien!

Het winkeltje heeft ook een luifeltje en dat was gemaakt van een rood-wit geruite stof. Dat past uiteraard niet in ons interieur en dus liet ik bij stofnaaiatelier het luifeltje namaken in een mooi gebroken wit stofje met gouden stipjes. Het eindresultaat kan niet anders dan mooi zijn lijkt mij! Hopelijk zijn P. en E. er blij mee!

Ik vulde het winkeltje met een combinatie van houten spulletjes van Kid’s concept en de typische winkelvoorraad zoals cornflakes en kleine doosjes koekjes.

Voor kleine zus brengt de sint een collectie rammelaars en bijtringen. Het Raffi speeltje van Done By Deer is al lang één van mijn favorieten. Rustige kleuren, maar toch genoeg ‘toeters en bellen’ om interessant te zijn voor de kleintjes. Vorige week kregen we bij mijnspeelgoed een nieuwe levering van Liewood en zoals altijd vond ik alles weer prachtig! Ik koos voor de Ayda wood rattle en ben er zeker van dat dit ook een toppertje zal zijn voor B.

Mijn grootmoeder is ook al sinds jaar en dag fan van de sint en wil altijd het leukste en mooiste speelgoed uitzoeken. Normaal gezien gaan we elk jaar samen op stap, maar wegens tijdgebrek hebben we dit jaar alles digitaal geregeld. Ze koos voor P. een superleuk magneetspel. P. haar fantasie kent geen grenzen, dus ik ben er zeker van dat ze de gekste verhalen uit haar mouw zal schudden.

Ik vertelde de bomma onlangs dat E. alles wat P. doet imiteert en dat dat met stempels wel eens problemen durft geven. Picture this: een witte vloer, mooie outfits en een peuter die met de stempels van grote zus aan de haal gaat. Enge toestand hoor. Ideaal sintcadeau voor E. dus, die peuterstempels. Handig om vast te houden én ze mogen in de wasmachine!

Voor de kleinste is het voorlopig belangrijk dat ze het min of meer kan vasthouden en dat ze er min of meer wat op kan sabbelen. Ondergetekende is grote fan van Mies & co, dus de bunny ears bijtring mag niet ontbreken! Badspeelgoed is altijd goed en de collectie van Oli & Carol is superlief! Heel leuk ook dat het gemaakt is uit  natuurrubber.

Sinterklaas bracht thuis voor kleine zus nog een toppertje, het lieve konijntje van Littleheart. Ze zijn heel lang niet op voorraad geweest, dus toen er deze week een doos werd geleverd lag mijn exemplaar meteen opzij.

Fijn sintweekend allemaal!

Liefs,

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant