Voorbereidingen voor kleine zus: de wieg

Ondertussen wonen we bijna twee maanden in het nieuwe huis en begint alles wel wat vorm te krijgen. Met nog maar een week of vier te gaan voor kleine zus er is, begint de nestdrang ook best flink de kop op te steken. Manlief en ik staan geregeld tot ’s avonds laat nog muren te schilderen of dozen uit te laden. Het is voor mij helaas geen optie dat die dingen nog moeten gebeuren eens ik bevallen ben, en daar is mijn partner dan maar even slachtoffer van. (excuses!). De maand augustus moet en zal voor ons allebei een maand zijn die in het teken staat van genieten, van onze drie meisjes en vooral ook van elkaar. En dus niet van verfborstels en kasten inladen.

Maar dus, het huis. In één van de eerste blogs schreef ik over hoe ik een nieuwe wieg zocht. Ik had al verschillende wiegjes op het oog, maar wilde nog even afwachten hoe het geheel eruit zou zien om de knoop door te hakken. Eens de muren en de vloer wit geschilderd waren en onze spullen erin stonden, werd het al snel duidelijk dat onze hangwieg hier echt waanzinnig mooi zou zijn. Dus hoppa, manlief weer ingeschakeld en sinds een kleine twee weken hangt de wieg in de woonkamer.

Mijn brein gelijk in gang geschoten om het wiegje aan te kleden natuurlijk. Ik wilde altijd graag een wolken mobieltje van The Butter Flying, omdat ze echt prachtig zijn. Maar nu ik de wieg zo zie hangen in onze woonkamer vind ik een soort van boho stijl wel op z’n plaats. De muziekmobieltjes van Elodie Details passen perfect in het plaatje! Het macramé in combinatie met de veren en het oud roze: picture perfect!

Voor in het wiegje (en voor onderweg, en voor overal eigenlijk) denk ik aan swaddles. Ik wil graag de grote versie van Liewood, twijfel enkel nog tussen de dot crisp white en de dot sweet rose. Laat ons er maar van uit gaan dat ik weer voor het roze exemplaar zal bezwijken. Een iets dikker dekentje heb ik ook nog ‘nodig’ en daar heb ik nog totaal geen idee wat ik wil. Een fijn gebreid lijkt me wel iets, maar eentje in katoen met een leuk printje lijkt me ook wel wat. Gelukkige heb ik nog een aantal weken om een keuze te maken.

Nog een toppertje dat we alvast in huis hebben gehaald en waar ik nu al helemaal weg van ben: het cocon nestje van Filibabba. Ze hebben verschillende leuke prints, maar ik ben gegaan voor redelijk basic met de moonlight. (Past trouwens voor geen meter bij het Elodie mobieltje, dus daar moet ik nog iets op verzinnen). Maar voor de rest ben ik helemaal fan van de rustige print. Kan al niet wachten om mooie foto’s te maken als ons popje erin ligt.

Het is de bedoeling om het nestje bij ons in bed te leggen zodat onze kleine meid dicht bij mij kan slapen. Toevallig past het van maat ook perfect in de hangwieg, dus dat is ook weer handig. Heeft ze overal haar eigen, vertrouwde coconnetje. (Die zeldzame momenten dat ze niet bij mama of papa ligt te knuffelen, that is). Verder is het ook wel een superhandig ding om mee te nemen als we ergens o bezoek gaan! Bij P. en E. heb ik er nooit eentje gehad, dus ben heel benieuwd! Binnen een aantal maanden kunnen jullie een uitgebreide review verwachten!

Iets totaal anders! Kleine zus haar naam! Ik had verwacht dat het geen makkelijke keuze ging zijn, maar dat we op 36 weken nog steeds in de knoop zitten verbaast me wel echt. Niet dat we niet overeen komen, we twijfelen allebei even hard aan dezelfde namen. Vereisten: Niet te vaak voorkomend en stoer maar toch meisjesachtig. Shoot!

Liefs

Shana xxx

Dit artikel vind je misschien ook interessant

15 reacties