Web Celeb Awards

Web Celeb Awards

Web Celeb Awards

Bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com zijn we ambitieus: we willen de Coolblue van de baby, kids- en lifestylewereld worden

Ik weet nog goed dat ik, toen ik in 2013 begon met mijnspeelgoed-be.preview-domain.com, nooit had durven dromen dat het deze omvang zou aannemen. Ik ging op een kleine tien jaar tijd van een Facebook-for-Business-pagina met 35 producten en een kleine garage naar een populaire webshop met 13.000 producten en 300.000 maandelijkse bezoekers, een fijn team van 14 straffe collega’s, een eerste fysieke winkel en een recente verhuis naar een groter magazijn. Mijn verhaal bewijst dat je soms al eens risico’s moet durven nemen, en dat je groots mag denken om je droom waar te maken. Zeker als vrouw. Want vrouwen hebben nog té weinig zinderende ambitie en durven hier nog té weinig voor uitkomen. Daar wil ik verandering in brengen. 

 

Hoe het allemaal begon…

In 2013 begon mijn e-commerceverhaal: ik zocht zelf online naar unieke spullen voor mijn dochtertje – toen tien maanden oud – maar ik vond niets. Ik heb dan maar zelf de touwtjes in handen genomen en een Facebook-for-Business-pagina opgericht. Daar verlootte ik toen gratis samples, die ik kreeg van verschillende leveranciers, via giveaways.

Dat was zeer inventief voor die tijd – er was bijna niemand anders die dat deed! Daarboven waren de producten ook allemaal uniek, nog niet te verkrijgen in België. Tegelijkertijd bouwde ik mijnspeelgoed-be.preview-domain.com als webshop op, met een budget van slechts €1200. mijnspeelgoed-be.preview-domain.com is dus heel klein begonnen: gewoon bij mij thuis met een dertigtal verschillende producten. Met de opbrengst liet ik het gamma meteen verder groeien.

 

De eerste twee jaar van de webshop werkte ik nog dubbele shiften, maar omdat het mijn droom en passie was, besliste ik om de sprong in het diepe te wagen en 100% voor mijnspeelgoed-be.preview-domain.com te gaan! Dat was allemaal heel spannend, maar ik had er wel echt een goed gevoel bij. En ik vond dat ik er gewoon voor moest gaan.

En risico’s nemen loonde voor mij! In augustus 2016 – drie jaar na de oprichtining – verhuisden we naar een magazijn en aan het einde van datzelfde jaar had ik 3 mensen in dienst, Flamingo ladies die nu nog steeds deel uitmaken van het topteam van mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. In 2018 lanceerden we een online tool voor geboortelijsten – als állereerste in België! Dit jaar openden we onze eerste fysieke winkel en verhuisden we naar een nieuw magazijn, omdat ons oude pand onze groei niet meer aankon!

De Coolblue van de kinderwereld

Als je dacht dat we bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com klaar waren met groeien, dan zit je fout. Er liggen nog zoveel plannen op tafel die we willen uitproberen, zoals de buitenlandse markt penetreren. Op die manier wil ik met mijnspeelgoed-be.preview-domain.com uitgroeien tot de Coolblue van de baby-, kinder- en lifestylewereld in België en ver daarbuiten!

Is dat te groot gedacht? Neen! Ik vind het belangrijk dat om een doel voor ogen te hebben. Als je een ambitieus doel hebt, kan je dat doel ook echt waarmaken. Het is echt oké om zinderende ambitie te hebben, zeker als vrouw. Bouw ambitieuze doelstellingen op en durf ze te hebben. Dat is voor mij erg belangrijk. Er zijn namelijk nog té weinig boegbeelden voor vrouwelijk ondernemerschap in  e‑commerce, en dat komt omdat vrouwen liever op de achtergrond blijven. Dat moet veranderen.

 

Waarom vertel ik dat nu allemaal?

Ik schreef mezelf eerder dit jaar in voor de Web Celeb Award van SafeShops, die op 7 oktober uitgereikt worden. Die award kiest de e-commercepersoonlijkheid van het jaar, een inspirerende persoon binnen het e-commercelandschap in België. Waarom heb ik mezelf opgegeven? Omdat ik vanaf het begin zag dat in de e‑commerce een niche zat en we in België nog een hele weg hebben af te leggen.

Omdat er nog steeds té weinig Belgische webshops zijn die buiten de landsgrenzen écht iets betekenen. Omdat er té weinig vrouwen ondernemen omdat ze bang zijn dat ze de zaak niet kunnen combineren met kinderen. Het tegendeel is waar, en ik ben daar het bewijs van.

Er staan nog té veel vrouwen met brilliante ideeën in de schaduw, omdat ze hun ambitie niet durven uitspreken. Ik wil hen inspireren met mijn verhaal en hen duidelijk maken dat alles mogelijk is, zolang je maar ambitie hebt! Vrouwen mogen zich nooit verontschuldigen voor de zinderende ambitie die ze hebben, en gewoon de koe bij de horens vatten om hun droom waar te maken. Een eigen zaak combineren met een baby en een gezin kan echt perfect. 

 

Uit een shortlist van twintig andere e-commerceondernemers, heb ik samen met twee anderen de top drie gehaald en daar ben ik erg fier op!

Op 7 oktober wordt de award uitgereikt. We zijn aan elkaar gewaagd en hebben alledrie een volledig andere achtergrond waardoor we elkaar goed aanvullen. En zelfs als ik ze niet zou winnen, blijf ik positief: het e-commerce landschap is weer extra in de kijker gezet en ik blijf sowieso hard werken om de Belgische e-commerce in het buitenland mee op de kaart te helpen zetten.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties