Welke fopspeen kies ik voor mijn baby?

Welke fopspeen kies ik voor mijn baby?

Welke fopspeen kies ik voor mijn baby?

Een fopspeentje zoeken voor je baby? Hoe begin je eraan? Sowieso worden alle baby’s geboren met een sterke zuigbehoefte, waarmee je kindje zijn mondspieren traint.

Bovendien werkt het zuigen kalmerend. De zuigbehoefte kan bij elk baby’tje verschillend zijn.

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, vaak zal je kindje de grote zuigbehoefte nog willen bevredigen met een fopspeentje.

Wel of geen speen? Hierover bestaat al jaren discussie en de adviezen lopen sterk uiteen. Adviezen lopen uit elkaar, maar wat wel juist is, is dat een speentje wel een beter alternatief is dan een duim of vingers.

Soorten speentjes

Welke soorten fopspenen zijn er? Voor elke leeftijdsfase is er een geschikt speentje. Van newborn tot +18 maanden, deze verschilt in de grootte van het speentje (stukje in de mond). 

Daarnaast is er een groot verschil in vorm van de speen. Zo heb je ronde spenen, symmetrische spenen en orthodontische spenen (ook wel dental spenen genoemd). Alle fopspenen die mijnspeelgoed-be.preview-domain.com verkoopt zijn veilig, BPA- en PVC-vrij.

Elke fopspeen dient om de 4-6 vervangen te worden. Het is dus belangrijk om ze regelmatig te controleren op scheurtjes of bijtsporen.

 

 

Rond speentje/ symmetrisch speentje: geef je je baby borstvoeding, dan voelt een ronde/symmetrische speen heel natuurlijk aan. Het zuiggedeelte heeft een tepelvorm, die je baby herkent en sneller zal accepteren. Baby’tjes die de speen zelf uit hun mondje halen, kunnen zich ook niet vergissen door de vorm.

Orthodontisch of dental speentje: volgens tandartsen het meest tandvriendelijk voor je baby. De bolle en platte kant stimuleren de ontwikkeling van het gehemelte en de spieren in de mond en kaak. 

Sommige kindjes zijn allergisch voor natuurlijk rubber. Dan kies je voor de silicone variant.

Fopspeentjes kunnen ook verschillen in materiaal. Hier gaat het meestal om het stukje speen dat in het mondje zit en zijn er silicone of latex (natuurrubber) fopspenen.

Silicone fopspenen zijn niet allergeen: je kindje zal hier quasi nooit allergisch aan zijn. Bovendien zijn ze sterk, waardoor de fopspeen minder snel scheurt.

Latex (of natuurrubber) fopspenen zijn soepel en comfortabel en zijn een natuurproduct.

Elodie Details werkte 2 jaar lang aan een nieuw soort, duurzame fopspeen, en het resultaat mag er zijn! Na testen met allerlei verschillende materialen viel de keuze op een mix van natuurlijk bamboe en polypropyleen om te verstevigen.
Deze  tutjes zijn verkrijgbaar met natuurrubber latex speen of met silicone speen.

Hoe mooi zijn de Frigg spenen uit Denemarken? Frigg  hecht enorm veel belang aan producten die veilig én mooi zijn: warme kleuren, strakke lijnen en niet giftige materialen. 

De speentjes van Frigg zijn gemaakt van natuurlijk rubber, hebben een ronde vorm aan het schild, ook de fopspeen is rond.

Je shopt deze leuke, ronde fopspenen in diverse kleuren, ook in bloemetjesvorm! De Frigg fopspenen zijn BPA-vrij, 100% safe en te koop in 2 maten: van 0-6 maanden voor de newborns en 6-18 maanden. 

Je kindje kan er gerust langer van genieten 😊!

De ronde Liewood fopspeentjes zijn gemaakt van 100% siliconen en hebben een superschattig beerdetail. Je shopt ze in een set van 3 stuks in twee maten: 0-6 maanden en 6-36 maanden.

Het handige aan deze speen is dat deze van één stuk gemaakt is, er kan dus geen viezigheid tussen, waardoor deze langer schoon blijft.

De originele Bibs fopspeen is de ronde, latex variant. Later werd ook het vlindervormige model (in latex en silicone) toegevoegd aan het gamma. Het schild van de ronde speen is net als de speen zelf rond en buigt op deze manier wat af tegen het mondje van jouw baby.

Op deze manier kan er lucht tussen de huid van je kindje en de speen, wat ervoor zorgt dat de huid langer droog blijft en minder snel irriteert.


De drie gaatjes in het schild zijn luchtgaatjes en worden toegevoegd voor de veiligheid van je kindje en verhindert verstikking. Het is dus niet enkel een mooie speen, maar bovenal superveilig.

De vlindervormige Difrax fopspenen zijn er nu ook in geweldige natuurlijke aardetinten! De natural, symmetrische spenen in silicone zijn er in 4 maten, zo blijft de fopspeen passend bij de zuigbehoefte van je kindje.

Deze unieke fopspeen heeft een vlindervormig schildje, waardoor de fopspeen mooi past op het gezicht van je baby. De neusuitsparing zorgt ervoor dat je baby vrij kan ademen door de neus.

Het zuiggedeelte van de 12+ maanden speen is iets harder dan bij de 6+ maanden maar zachter dan bij de 18+ maanden fopspeen. De zuigstimulans neemt hierdoor af, wat de eerste stap is in het afleren van het speengebruik.

De 18+ maanden speen is ‘fully filled’, en dus hard, waardoor je kindje de speen niet makkelijk kan stuk bijten.

Het Deense merk Filibabba produceert alles met respect voor het milieu en zijn medewerkers. De siliconen fopspeentjes van Filibabba hebben een symmetrische vorm. Het doosje is handig om de tutjes in te bewaren en te steriliseren, handig!

All natural, de fopspenen van Hevea zijn vervaardigd uit 100% natuurrubber met een ronde of orthodontische speen. De fopspeen heeft een ergonomisch ontwerp en ventilatiegaatjes in de vorm van een bloemetje. Het is vervaardigd uit één stuk waardoor er zich geen vuil kan ophopen in kleine hoekjes of spleetjes.

Doordat de fopspeen in z’n geheel bestaat uit natuurrubber kan je kindje op alles sabbelen en de fopspeen ook gebruiken als bijtring/speeltje. Het speentje is lekker zacht, ideaal voor het tere babyvelletje.

Prachtig, de ronde, latex fopspeen van het merk Konges Sløjd.  Extra handig en hygiënisch want deze spenen zijn gegoten uit 1 stuk, zonder randjes waardoor de er geen vuiltjes achter blijven.

Extraatje? Een speenkoord of speendoekje is superhandig en mooi. Kies er eentje dat mooi bij je speentjes past of een zacht exemplaar om mee te knuffelen. Een speenkoord is handig wanneer je onderweg bent en het speentje niet wil verliezen.

Een speendoekje hang je aan het speentje en kan een fijn vervangertje zijn van een knuffeltje. Je kan het dus ook mee in bed nemen.

 Ontdek al onze fopspenen en fopspeenaccessoires hier

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties