Welke speelgoed cadeaus op welke leeftijd?

Welke speelgoed cadeaus op welke leeftijd?

Welke speelgoed cadeaus op welke leeftijd?

Kijkt je kindje ook zo uit naar het eindejaar? De Sint die komt, leuke kerstcadeautjes om uit te pakken, een nieuwjaarsbrief voorlezen voor het nieuwe jaar. Het is altijd toch zo ongelooflijk spannend als je kindje zijn of haar schoen zet en dan in volle spanning in zijn of haar bedje kruipt in afwachting van de volgende ochtend. Wat brengt de Sint dit jaar? Wat krijgt je kindje als kerstcadeau of voor het nieuwe jaar?

We verzamelden superleuke cadeautjes! Om het jullie makkelijker te maken, splitsen we ze op per leeftijd! Zo zie je snel welke cadeautjes bij je kindje passen. Ontdek alles in deze blog. 

Cadeaus voor de mini’s (0-18M)

Onze top 5 cadeautips voor je mini!

 1. SmartMax | Magnetisch Bouwen vanaf €21.99
 2. Scoot & Ride | My First Baby Walker €79.90
 3. Moje | Ballenbadjes vanaf €89
 4. Djeco | Set 6 Wasbare Mousse Stiften €14.50
 5. Clavis | Schuifboeken vanaf €11.95

Wist je dat je op onze shop ook makkelijk op prijs kan filteren? Wij lichten er graag ook enkele toe. Lees snel verder.

Laat je mini het magnetisch bouwen ontdekken

Magnetisch bouwen is superpopulair! Laat je kindje de magie van het magnetisme ontdekken! Zo leuk! SmartMax is speciaal gemaakt voor kindjes vanaf 1 jaar.

De magneetjes zijn groot genoeg en passen makkelijk in kleine kinderhandjes! SmartMax heeft verschillende sets zoals diertjes, voertuigen of poppetjes. Maak het spelen extra leuk door de verschillende sets te combineren met elkaar. Zo kan je met de dierenset het hoofdje van een varken nemen en het uiteinde van een paardje, hoe grappig! 😊

Door deze educatieve magnetische speelsets leert je kindje op korte tijd verschillende dieren, kleuren of vormen kennen. Ook hier oefent je kleintje de hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek.

Nieuwe vormen leren kennen

Vormenstoven en activiteitenkubussen zijn fascinerend voor je baby’tje. Er zijn verschillende openingen, kleuren, vormen en texturen. Zo cool! Dit speelgoed is dan ook goed voor de ontwikkeling van de allerkleinsten.

Zo worden de cognitieve en motorische vaardigheden gestimuleerd. Activiteitenkubussen zijn kleurrijke, multidimensionale speeltjes met verschillende texturen, knoppen, draaiende delen en geluiden. Ze zijn ontworpen om de zintuigen van baby’s te prikkelen en hun nieuwsgierigheid te bevredigen.

Door aan hendels te trekken, knoppen in te drukken of radertjes te draaien, oefenen baby’s hun grove motorische vaardigheden. Bovendien ontwikkelen ze door het ontdekken van verschillende texturen hun tastzin en door te luisteren naar de geluiden die de kubus maakt, hun gehoor verfijnen.

De leukste babyspeeltjes

Entertain je kindje met leuke babyspeeltjes! Speeltjes spelen een cruciale rol bij het stimuleren van de motorische ontwikkeling van baby’s. Van rammelaars die kleine vingertjes oefenen tot speelkleden die het rollen en kruipen aanmoedigen, speeltjes stimuleren de grove en fijne motorische vaardigheden. Deze vroege oefening is belangrijk voor latere mijlpalen zoals zitten, staan en lopen.

Kies voor een leuk rammelaartje, duwspeeltje of activiteitenring! Je kindje amuseert er zich uren mee en ontdekt zo nieuwe kleuren, vormen en texturen. Wist je dat het horen van zachte rammelaars of melodieuze deuntjes bijdragen aan de ontwikkeling van hun sensorische waarneming?

Het zijn dus niet zo maar speeltjes, het is educatief voor je kindje!

Cadeaus voor peuters (> 2 jaar)

Onze top 5 cadeautips voor je peuter.

 1. Timio | Audio- & Muziekspeler €95.95
 2. Cleverclixx | Magnetisch Bouwen vanaf €44
 3. Scoot and Ride | Step Highwaykick 1 €109.95
 4. Jaq Jaq Bird | Krijtboekje vanaf €22.95
 5. HeyClay | Speelklei vanaf €5.50

Wist je dat je op onze shop ook makkelijk op prijs kan filteren? Wij lichten graag enkele leuke cadeautjes toe. Lees snel verder.

De leukste mini keukentjes en winkeltjes!

Houdt jouw kindje er ook zo van om mama of papa te imiteren tijdens het koken? We hebben een groot assortiment aan Pretend Play waar jouw kindje uren spelplezier mee beleeft.

Pretend play is een speelvorm waarbij kindjes een beroep of persoon naspelen met hun eigen fantasie! Superleuk voor kindjes en ook educatief! Zo leren ze samenwerken met andere kindjes, wordt de taalontwikkeling gestimuleerd en leren ze flexibel denken.

Je kleine Flamingo leert er heel wat woordjes mee, gaat kleuren herkennen en leert zo meer over aantallen, hoeveelheden en wie weet zelfs al over het gewicht. Wie wil er nu geen keukentje in huis? 🙂 Win-win dus!

De meeste keukentjes bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com zijn al geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar! Jouw minichef tovert in no-time zijn of haar favoriete eten op tafel, YAY! Wist je trouwens ook dat van sommige keukentjes de poten ook verlengbaar zijn? Zo groeit het keukentje gewoon mee met je kleintje! #handig 🤗

Rondcruisen met je Scoot & Ride

Met de Highwaykick 1 van Scoot & Ride cruiset jouw kindje al zalig in het rond vanaf ongeveer 1 jaar. Het leuke aan deze loopfiets is dat je hem later ombouwt naar een coole step. Je tovert hem dus in enkele klikken om naar een coole scooter & zo groeit hij mee met je kindje.

De loopfiets van Scoot & Ride beschikt over een veilige kantelbeveiliging die voorkomt dat het fietsje naar voren kantelt. Je kleintje zit ook erg stabiel door het lage zitje. Je geniet tot ongeveer een leeftijd van 5 jaar van deze coole loopfiets/step, YAY!

Puzzelen met je puzzelwonder

Een leuke puzzel is altijd een goed idee! Zelfs voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar vind je leuke puzzels terug bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. Wij hebben superleuke inlegpuzzels van Crocodile Creek in verschillende thema’s online.

Je kan de puzzelstukken ook perfect gebruiken als speelfiguurtjes. Hoe leuk!

Is je kleine schat een echt puzzelwonder? En wil je een puzzel met meer stukjes uitproberen? Wij splitsten onze puzzels op in verschillende stukken. Kies jouw favoriete puzzel dus op het aantal stukken in de puzzel.

 • inlegpuzzels
 • 4-24 puzzelstukken
 • 24-60 puzzelstukken
 • 60-100 puzzelstukken
 • +100 puzzelstukken

Een eigen ballenbad in huis!

Supercool! Een eigen ballenbad in je eigen huis. Vanaf nu moet je niet meer helemaal naar de speeltuin om in een supercool ballenbad te spelen, het staat gewoon in je eigen woonkamer of speelkamer. De ballenbakken van Misioo zijn niet enkel leuk, ze hebben ook nog eens een tijdloos design. Daarom zijn ze ook nog eens een mooie meerwaarde in je woonkamer.

Er worden allerlei zintuigen gestimuleerd als je kindje in zijn of haar ballenbad speelt. Het is ook enorm goed voor de ontwikkeling van de motoriek van je kindje. Je kleintje springt, speelt, glijd, verstopt zich uren in dit leuke ballenbadje. Je kan er natuurlijk ook even gezellig in uitrusten met een boekje bijvoorbeeld.

Altijd leuk: gebruik je Wobbel als glijbaan in het ballenbadje. Plaats het ballenbadje dan zeker tegen iets stevig waar de bovenkant van de Wobbel op kan rusten. YAY, zo leuk!

Cadeaus voor kleuters (> 3 jaar)

Onze top 5 cadeautips voor je kleuter.

 1. Cleverclixx | Magnetisch Bouwen vanaf €44
 2. Paola Reina | Pop vanaf €19.95
 3. Stempelsets | vanaf €9.99
 4. Houten speelgoed | vanaf €6.50
 5. Auto’s & Co | vanaf €6.95

Wist je dat je op onze shop ook makkelijk op prijs kan filteren? Wij lichten graag enkele leuke cadeautjes toe! Lees snel verder.

Magnetisch bouwen

Laat je kindje de magie van het magnetisch bouwen ontdekken! Zalig! De magnetische bouwsets van Cleverclixx en Connetix Tiles stimuleren de bouwskills en het technisch inzicht van je kindje!

Wist je al dat deze magnetische bouwsets behoren onder het luikje Open Ended Play? Je kindje kiest zelf hoe hij of zij er graag mee speelt. De fantasie én creativiteit gaan volledig de vrije loop!

De bouwsets van Cleverclixx en Connetix Tiles zijn volledig compatibel met elkaar! Zo handig! Je gebruikt ze dus perfect samen! Hoe leuk.

Ook de meeneem magneetsets van Janod zijn een echte topper. Deze zijn super compact en neem je dus makkelijk mee in de auto. Het spel stimuleert de creativiteit en concentratie van je kleintje. Er zitten 18 voorbeeldkaartjes in en maar liefst 50 magneetstukken.

De leukste autobanen van WayToPlay!

Je vindt heel wat leuke en supercoole autobanen terug online bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. Deze sets zijn al geschikt voor je kindje vanaf 3 jaar. Hoe cool, je eigen autoweg bouwen en met je verzameling aan mini auto’s over de snelweg rijden.

De autobanen van WayToPlay bestaan uit verschillende rubberen puzzelstukken die je eenvoudig in elkaar bouwt. Extra leuk: de puzzelstukken zijn gedrukt langs twee kanten. Zo bouwt je kleintje keer op keer een volledig nieuwe route. Cool!

Je kleintje kiest zelf waar hij of zij graag speelt met zijn favoriete autobaan. De baanonderdelen zijn stevig en flexibel gemaakt van rubber.

Zo zijn ze geschikt om te gebruiken onder eender welke ondergrond: sneeuw, heet zand, gras, binnen, … . Wat jouw kindje maar wil! Je reinigt ze achteraf makkelijk onder de kraan met water. #handig

De autobaan is bovendien ook superleuk te combineren met magnetische bouwstenen zoals Cleverclixx! Hoe cool zijn de foto’s? 😍

Kleed je leukste pop mooi aan

Vanaf een leeftijd van ongeveer 3 jaar heeft je kleintje genoeg behendigheid om écht te spelen met zijn of haar favoriete poppen. Nu kleed je kindje zijn of haar pop leuk aan, bedenkt ze allerlei leuke fantasieën en verhaaltjes om leuk met de popjes te spelen. Supercute, toch? Om je kleintje zo schattig te zien spelen.

Je vindt heel wat leuke poppenaccessoires online terug bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. Dit gaat van schattige kleertjes voor je pop van Olli Ella, Minikane, Paola Reina, … naar poppenwagentjes, bedjes voor je favoriete pop en nog zoveel meer. Ontdek alles online!

Stempelen maar!

Zalig om tijdens een koudere dag zalig binnen gezellig te knutselen. Je kleintje gaat al creatief aan de slag vanaf 3 jaar met de leukste stempelsets van Créalign, Janod, Djeco. Sommige stempelsets zijn zelfs al geschikt vanaf 18 maanden! Kijk altijd goed naar de leeftijd indicatie, zodat je zeker de juiste set aankoopt voor jouw kindje.

Altijd een topper: kinetisch zand

Kinetisch zand is zand dat nooit uitdroogt. Je kindje blijft er eindeloos mee spelen, kneden, snijden, vormpjes maken of gewoon door zijn/haar handen laten glijden. Zo leuk! Het is echt magisch zand en plakt niet aan de handjes. Bovendien heb je met dit soort zand niet overal zandkorrels in huis want door het magisch bindmiddel vormt het zand één geheel! #handig

Spelen met Sensory Sand stimuleert de fijne motoriek en de creativiteit van je kindje. Daarnaast heeft het ook een ontprikkelende werking. Je kindje wordt er dus rustig van. 

De liefste knuffels

De zachtste en meest gekke knuffels vind je bij Jellycat! Dit merk heeft een groot assortiment aan knuffels die kwalitatief, zacht en leuk zijn! Een knuffeltje biedt troost bij verdriet en wordt de beste vriend van je kindje! 

Je wast deze zachte vriendjes het beste met de hand, tenzij anders vermeld is. Verder zijn de knuffels allemaal getest en geslaagd voor de Europese veiligheidsnormen.

Cadeaus voor de grotere Flamingo’s (4-5Y)

Onze top 5 cadeautips voor je Flamingo 4-5Y.

 1. Cleverclixx | Magnetisch Bouwen vanaf €44
 2. Label Label | Houten Keukentje vanaf €22.95
 3. Konges Sløjd | Poppen Buggy vanaf €54
 4. Scoot and Ride | Highwaykick 3 €109.95
 5. Paola Reina | Pop vanaf €19.95

Wist je dat je ook op prijs kan filteren op onze shop? Wij lichten graag enkele leuke cadeautjes toe. Lees snel verder.

Crea sets voor je 4-5-jarige

Zalig, de leukste knutselsets van Janod, Djeco, Créalign, 4M, … . Heerlijk zo een namiddag knutselen met je kleine schat.

Met Avenir maak je de mooiste wenskaarten voor al je vriendjes en familie. Een knutseldoos met alle benodigdheden voor een zalige knutselnamiddag.

De meeneem kleursets van Tiger Tribe zijn superhandig als je ergens gaat logeren of op restaurant gaat. Deze is super compact en je hebt alles mee om je creatief bezig te houden.

Rondcruisen met je favoriete step

Zalig om met je kindje even buiten een fietstochtje te gaan maken. Is je kindje nu ook klaar voor een supercoole step? Wij hebben verschillende scooters online bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com & stuk voor stuk echte pareltjes. De hoogte van het stuur is telkens aanpasbaar dus de step groeit enkele jaren mee met je kindje.

Verkleden & Make-Up

Vindt je kleintje het ook zalig om zich op deze leeftijd te verkleden en make-up op te doen zoals mama? Je vindt superveel leuke verkleedkleertjes terug online bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com van Souza, Mimi & Lula en The Great Pretenders. Wat denk je? Heb jij ook al zin gekregen in een thema feestje? YAY!

Dat thema feestje is pas compleet met een beetje make-up, toch? Souza & Rosajou hebben leuke make-up sets speciaal gemaakt voor kids. Deze zijn volledig veilig. Zo is de make-up van Souza dermatologisch getest. We love!

Cadeaus voor de grootste Flamingo’s (> 6 jaar)

Onze top 5 producten voor je Flamingo +6Y.

 1. Scoot and Ride | Highwaykick 5 €129.95
 2. Jellycat | Knuffel vanaf €14
 3. Kidywolf | Walkie Talkie €54.90
 4. Cleverclixx | Magnetisch Bouwen vanaf €44
 5. Great Pretenders | Verkleedkleding vanaf €24.99

Wist je dat je ook op prijs kan filteren op onze shop? Wij lichten er graag ook enkele toe. Lees snel verder.

De leukste crea sets

Met de fantasieparels van Djeco maakt je kindje de mooiste juweeltjes voor zichzelf, mama of zijn of haar beste vriendje. Deze sets bevatten alles wat je kleintje nodig heeft voor de mooiste juweeltjes: kraaltjes, draad en rijgen maar!

Djeco heeft ook superleuke creatieve knutseldozen die geschikt zijn voor kindjes vanaf 6 jaar. Je maakt zo de mooiste creaties met krassets, stempels, tekeningen, en dieren die je écht in elkaar kan zetten. Supercool dus!

Ken jij de meeneem kleurboeken van Tiger Tribe al? Je kan ze makkelijk mee naar vriendjes nemen! De ‘How to draw’ boekjes leren je kindje met instructies stap voor stap vormen, dieren of personen tekenen. 

Ook kleuren met de Wishy Washy markers en kleurtjes van Colour Me is superleuk! Zo kan je kleintje gezichtjes kleuren in verschillende kleurtinten.

De leukste avonturen beleef je met Kidywolf

Hoe cool is dat? Met elkaar vanop afstand kunnen babbelen! Met de Kidytalk van Kidywolf communiceert je kleutertje makkelijk van 3 tot 6 km met vriendjes! Zo leuk!

Nu is je kleutertje natuurlijk in staat om in het geheim te communiceren met vriendjes. Wat spannend… geheime berichten naar elkaar te sturen. Zo heeft je kindje het gevoel dat hij.zij deel uitmaakt van een exclusieve club. Dit bevordert de onderlinge band met leeftijdgenootjes en het gevoel van samenhorigheid.

Is je kindje verzot op auto’s? Dan is een auto op afstandsbediening een mega cool cadeau!

Zet een leuk parcours op en racen maar! 🚗🏁 De stoere auto’s van Kidywolf zorgen voor de spannendste racen! De auto is makkelijk te bedienen voor kindjes. Dankzij de rubbere banden en voor- en achterlichten, lijkt het net echt! Personaliseer het met leuke stickers die meegeleverd worden! De auto’s zijn verkrijgbaar in rood, groen en blauw.

Gezelschapsspelletjes voor je Flamingo +6Y

Altijd leuk en super gezellig: een gezelschapsspel! Wat dacht je van 4 op een rij van Liewood? Deze leuke speelset is geschikt vanaf 6 jaar en is superleuk als je even rustig een spelletje wil spelen.

Ook leuke spelletjes zoals mini-bowlen of petanque is tof om mee te spelen. Deze spelletjes kan je samen als gezin doen, superleuk als het buiten regent en je gezellig binnen kan spelen. 

Ken jij de houten flipperkast van Janod al? Zo leuk! Laat de balletjes bewegen en geniet van het spel! 

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties