Alles wat je wil weten over magnetisch bouwen

Alles wat je wil weten over magnetisch bouwen

Alles wat je wil weten over magnetisch bouwen

Magnetisch bouwen is enorm populair onder het open ended play. Maar hoe werkt magnetisch bouwen nu juist? Hoe ga je aan de slag met magnetische bouwsets? Welke merken heb je? Zijn er verschillen tussen de merken? In deze blog geven wij jou graag een antwoord op al deze vragen!

Ben je nog niet bekend met open-ended speelgoed? Lees dan zeker ook onze blog: waarom open-ended speelgoed zo goed is voor je kind.

Magnetisch bouwen is momenteel super populair. Het is open-einde speelgoed waar je kiddo uren plezier aan beleeft. Je Flamingo bouwt de coolste creaties en laat zijn/haar creativiteit de vrije loop. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Hoe ga je aan de slag met magnetisch bouwen?

Magnetic tiles zijn platte kunststof tegels met magnetische randen waarmee je kindje zowel 2D als 3D vormen kan bouwen. De magnetische randen helpen kinderen bij het maken van bouwwerken. De fantasie en creativiteit worden volledig getriggerd. Er staat geen limiet op het spelen met het speelgoed, alles wat je Flamingo wil maken, is mogelijk!

Magnetisch speelgoed is superleuk, maar daarbovenop is het ook enorm leerrijk speelgoed. Magnetisch bouwen versterkt je kiddo’s ruimtelijk inzicht, de motorische vaardigheden en de cognitieve ontwikkeling. Fantastisch toch?! Jouw kleintje gaat al aan de slag met de magnetic tiles vanaf een leeftijd van 3 jaar.

Welke merken zijn er?

Cleverclixx is het allernieuwste merk in magnetische bouwstenen. Daarnaast zijn Connetix Tiles en Magna-Tiles ook twee merken in ons assortiment die magnetische bouwsets verkopen. De drie merken zijn allemaal compatibel met elkaar. Heb je dus al een Connetix set? Dan kan je dit perfect aanvullen met een set van Cleverclixx of Magna-Tiles! #handig

Dit duurzame speelgoed is enorm populair. De vraag is nu: voor welke duurzame speelgoedmerken kies je best?

Cleverclixx

Ken je het nieuwste Europese merk Cleverclixx al? Deze leuke bouwstenen bestaan sinds 2023 en zijn gemaakt uit voedselveilig ABS plastic. Het kan dus perfect in aanraking komen met voedsel. De magnetische bouwstenen hebben in elk figuur de vorm van een ster, wat supermooi is als je kiddo de magneten set tegen het raam bouwt. Door het zonlicht creëer je in no-time een mooie reflectie in huis.

Wat Cleverclixx extra speciaal maakt is dat jaarlijks een deel van de winst gaat naar organisaties die kinderen ondersteunen zoals kinderziekenhuizen, scholen, tehuizen, organisaties voor moeders in nood en nog zoveel meer.

Connetix Tiles 

Connetix Tiles is een jong merkje dat in 2019 werd opgericht. Ze wonnen al meerdere prijzen voor creatief en educatief speelgoed. Connetix kiest voor kwaliteit en veiligheid. De Connetix tegels zijn gemaakt van niet-giftige ABS plastic. Ze hebben een uniek afgeschuind ontwerp wat ervoor zorgt dat de tegels sterker zijn. Daarnaast gebruiken ze sterke magneten waarmee je kiddo grotere creaties bouwt.

Magna-Tiles 

Magna-Tiles ontwikkelt al meer dan 20 jaar magnetische bouwblokken. Een echte specialist in magnetisch bouwen dus! Ook de Magna-Tiles zijn gemaakt van niet-giftige ABS kunststof en dus veilig voor kinderen. De Magna-Tiles tegels hebben een patent op hun versterkt raster. De Magna-Tiles stukken zijn voorzien van kenmerkende klinknagels. De klinknagels zorgen voor een extra beveiligingslaag en houden de tegels stevig bij elkaar. Het kruisende raster is niet alleen een uniek ontwerp, het werkt als een skelet. Het biedt extra steun en zorgt ervoor dat de tegels onbreekbaar zijn.

Bouwen met verschillende merken

Het leukste aan magnetisch bouwen met Cleverclixx, Magna-Tiles en Connetix Tiles is dat ze compatibel zijn. Je combineert ze dus met elkaar om zo de coolste ontwerpen te maken! Hoe leuk is dat?!

Maar wat zijn nu de verschillen? We leggen ze even kort uit.

De mooiste designs

Het eerste verschil is het design. Zo heeft elke bouwsteen van Cleverclixx de vorm van een ster binnenin. Zo krijg je een extra mooie reflectie in de huiskamer als de zon schijnt. Doordat er een ster op de tegel staat, krijgen de bouwstenen bovendien minder snel krassen.

Verder heeft de Magna-tegel een uniek skelet ontwerp. Hiervoor staat Magna-Tiles bekend en ze zijn er dan ook voor gepatenteerd. Dit is het enige verschil met Cleverclixx en Connetix. Verder zijn de tegels van al de drie merken even groot, waardoor je ze makkelijk kan combineren.

Verschillende kleuren?

Als het gaat om kleur zijn er duidelijke verschillen te zien. Cleverclixx en Connetix Tiles gebruiken transparante kleuren, felle kleuren en pastelkleuren. Terwijl Magna-Tiles enkel felle kleuren gebruikt. Hier heb je dus bij Cleverclixx en Connetix Tiles meer keuze in.

Benieuwd naar de verschillende magnetische bouwsets? Ontdek ze hier!

Magneetkracht

Er zijn verschillen in de magneetkracht van de drie merken. Zo hebben Cleverclixx en Connetix Tiles grotere magneten en hebben dus een sterkere magneetkracht dan Magna-Tiles. In de praktijk merk je hier niet heel veel van. 

De inhoud van je bouwpakket

De inhoud van beide merken is ook verschillend. Als we een set van 100 stukken van beide merken vergelijken dan zien we ook een verschil in de vormen van tegels die je meekrijgt.

Bij Cleverclixx krijg je 110 bouwstenen:

 • 4 grote vierkanten
 • 30 kleine vierkanten
 • 12 kleinere vierkanten
 • 24 gelijkzijdige driehoeken
 • 8 gelijkbenige driehoeken
 • 12 rechthoekige driehoeken
 • 10 rechthoeken
 • 10 gekartelde vormen
 • Inspiratieboekje

Bij Magna-Tiles krijg je volgende stuks mee:

 • 4 grote vierkanten
 • 50 kleine vierkanten
 • 20 gelijkzijdige driehoeken
 • 15 gelijkbenige driehoeken
 • 11 rechthoekige driehoeken

Bij Connetix Tiles krijg je volgende stuks mee:

 • 6 grote vierkanten
 • 36 kleine vierkanten
 • 12 gelijkzijdige driehoeken
 • 12 gelijkbenige driehoeken
 • 12 rechthoekige driehoeken
 • 6 raamstukken
 • 6 deurstukken
 • 4 rechthoeken
 • 6 hekken
 • Ideeënboekje

De variëteit van de vormen van de tegels hangt af van set tot set. Bijvoorbeeld bij de sets van 32 stukken, krijg je bij Magna-Tiles meer verschillende vormen mee ten opzichte van Connetix, terwijl in het voorbeeld hierboven het andersom is. Bij Cleverclixx zitten altijd de basisvormen, aangevuld met specifieke vormen per set van het duurzaam speelgoed.

Daarnaast krijg je bij Cleverclixx en Connetix Tiles een leuk ideeënboekje. Zo kan je kiddo meteen inspiratie opdoen. Dit krijg je niet bij Magna-Tiles.

Ook zit er een verschil in de sets. Cleverclixx heeft een coole magnetix ball set met lichtgevende balletjes. Als het donker is, geeft dit speelgoed licht. Dit zorgt voor een cool effect in huis. Daarnaast heeft Cleverclixx thema’s zoals kastelen, voertuigen en racebanen.

Connetix Tiles heeft sets zoals een knikkerbaan, een racebaan en een geometrische set. Deze zijn iets algemener dan die van Magna-Tiles. Magna-Tiles heeft sets in thema’s, zoals boerderij, dino’s of jungle. De verschillende thema’s zorgen voor nog meer creativiteit en diversiteit.

 Ontdek de verschillende sets hier! 

Zit er verschil in prijs?

Als laatste is er een verschil in prijs. We vergelijken een set van 100 stukken van de drie merken. Een set van 110 stuks van Cleverclixx kost tussen 99.95 en 109.95 euro. Hier krijg je dus 10 extra stuks bij.

Een set van 100 stukken bij Magna-Tiles kost 99 euro. Terwijl een set van 100 stukken bij Connetix Tiles 110 euro kost. De inhoud is ook wel verschillend. Bij Cleverclixx en Connetix Tiles krijg je een leuk inspiratieboekje. Over het algemeen zijn de sets van Magna Tiles iets goedkoper.

Magnetisch bouwen is enorm populair. Dit open-einde speelgoed is superleuk, supercool en superleerrijk. De fantasie en creativiteit worden enorm getriggerd en tegelijkertijd leert je Flamingo bij. Met magnetisch bouwen kan je kindje uren plezier beleven. Wij zijn zelf superfan! Jij ook?

 Bekijk all onze Magnetic tiles sets hier!

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties