Het ideale cadeau: de kraammand!

Het ideale cadeau: de kraammand!

Het ideale cadeau: de kraammand!

Een origineel cadeaupakket voor de kersverse ouders? Stel zelf je kraammand samen!  Wat is een kraammand of 10-dagen mand?

Een kraammand of “10-dagen mand”  is van oorsprong een Nederlandse traditie. Omdat een kraamperiode van een mama zo’n 10 dagen duurt, stelde men een mand samen met 10 fijne cadeautjes. Op elk pakje staat de dag vermeld: ‘Dag 1’, ‘Dag 2’ etc, zodat de mama (én papa) meteen weten welk cadeautje ze elke dag kunnen uitpakken. 😍

Extra leuk; de kraammand helemaal zelf samenstellen!

Zo heb je zeker een uniek cadeau en kan je rekening houden met je eigen budget en smaak. Geef je liever wat grotere cadeaus? Dan kan je als familie of vriendengroep kiezen om de kraammand samen af te geven, met een ruimer budget. 💛

Wat zit er in een kraammand? Dat kies je helemaal zelf. Hieronder enkele leuke cadeautjes in verschillende categorieën.

Voor mama

– fijne verzorgingsproducten voor mama

– een zelfgemaakte voucher voor een oppasbeurt of kraamkost aan huis 😅

dagboek of (invul)boek over het ouderschap

– flesje wijn om lekker samen te proosten!😜

– een mooie luierclutch, etui of tas

– zakdoekjes voor de kraamtranen 😉 

  

Je kan de cadeautjes verzamelen in een leuke mand, maar nog fijner is natuurlijk een toffe tas die mama nadien nog kan gebruiken. Of kies je voor iets origineler? Dan kan een plaspotje ook ideaal zijn om alle pakjes in te verzamelen 😀! Deze grappige ‘manic mom day’ totebag zal meteen een lach op mama’s gezicht toveren en kan later ook nog gebruikt worden om boodschappen te doen.

Heeft mama al een online geboortelijst? Dan kan je ook enkele cadeautjes van haar lijst uitzoeken. Zo ben je zeker dat je een mooi pakketje naar haar smaak samenstelt.

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van cadeautjes voor de kraammand? We helpen je graag verder! Klik hier om ons te mailen.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties