How to – Tandenpoetsen met je kind

How to – Tandenpoetsen met je kind

How to - Tandenpoetsen met je kind

Hoeveel tandjes heeft je kleine rakker al? Een goede tandverzorging begint al wanneer het eerste tandje van je baby verschijnt! Bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com vind je een heel assortiment aan tandverzorging voor je kleine flamingo zonder schadelijke stoffen én op maat van je kleintje gemaakt.

Nog geen tandjes op komst?

Wist je dat het erg belangrijk is om het tandvlees te verzorgen, zelfs voordat de eerste tandjes verschijnen? Een goede mondhygiëne start dan ook al vanaf de geboorte. De Baby Gum & Tooth Wipes van Jack n’ Jill maken het je makkelijk het tandvlees, de tong, de wangetjes en de eerste tandjes proper te houden. Wikkel het doekje rond je vinger en poetsen maar! (De doekjes zijn ook biologisch afbreekbaar!) 🌾

De eerste tandjes breken door!

Wanneer je lichte, witte vlekjes ziet verschijnen op het tandvlees van je kindje, zijn de eerste tandjes onderweg. Dit is gemiddeld rond 6 maanden, maar vroeger of later is ook perfect normaal.

De Silicone Finger Brush is fijn om te starten met tanden poetsen? Schuif de baby vinger tandenborstel gemakkelijk op je vinger, doe er een beetje lauw water of smaakloze tandpasta op en maak zachtjes cirkelvormige bewegingen.

Mushie vinger tandenborstel baby

Ook het hippe Mushie heeft deze vinger tandenborstels in mooie kleurtjes in haar gamma. Makkelijk om om je vinger te plaatsen en lekker zacht voor het mondje van je kind. 

De tandenborstel, gemaakt van silicone, is BPA-vrij en top om spelenderwijs de tandjes van de baby te verzorgen. Zo begint op een gemakkelijke en eenvoudige manier de mondverzorging. ☺

Liewood silicone vinger tandenborstels

Het is vaak nogal een klusje om de tandjes van je kindje te borstelen. De Liewood vingertandenborstels zijn super eenvoudig om je vinger te plaatsen en voelt erg zacht in het mondje van je baby. Daarnaast zien ze er nog eens superleuk uit!

De vingerborsteltjes van Liewood zijn gemaakt van 100% silicone. Je reinigt ze door ze ze goed af te spoelen met een vochtige doek, niet afkoken.

Meer tandjes en kiesjes komen door

Leer je kindje zijn/haar tanden te poetsen onder jouw toezicht. De Bio Tootbrush van Jack ’n Jill heeft een afgeronde en superzachte borstel van nylonhaar. Je kan ervoor kiezen om een natuurlijke, smaakloze tandpasta te gebruiken of samen met je kindje een favoriet smaakje uitkiezen. Kies uit 6 verschillende flavours.

De Bio Toothbrush is milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en vrij van toxische stoffen. Laat je kindje zijn/haar favoriet kiezen: Bunny, Dino, Koala, Monkey en Unicorn en kies er een bijpassende beker bij ☺👌! Poetsen wordt extra leuk zo!

Als de tandjes groeien…

Net als mama en papa, de elektrische Buzzy Toothbrush van Jack ’n Jill! Je kindje zal dol zijn op het leuke liedje dat je kan aanzetten als je gaat poetsen. Na twee minuten stopt het deuntje waardoor je zoon of dochter weet dat het lang genoeg gepoetst heeft. De borstel roteert waardoor het eenvoudiger is om te poetsen. Extra handig: je kan het kopje makkelijk vervangen, als je meerdere kindjes hebt.

Ook de Tickle Tooth elektrische tandenborstel van Jack N’ Jill zorgt voor leuke rituelen ’s ochtends & ’s avonds! Deze elektrische tandenborstel geeft een zachte reiniging aan de tandjes van je baby en peuter. Het heeft een supercoole lichttimer met automatische uitschakeling na 2 minuten. Zo weet jouw kindje perfect wanneer hij of zij klaar is met poetsen. #handig

De Tickle Tooth tandenborstel geeft na 30 seconden een pulsherinnering die je kindje leert om de elektrische tandenborstel van plaats te veranderen. Nog handiger!

De kopjes zijn ook apart te koop. In het begin kan je je kindje leren hoe ze het best poetsen. Ook even napoetsen wordt aangeraden door tandartsen :)! De Jack n’ Jill electric toothbrush kan versierd worden met 6 reliëfstickers (inclusief). En nu poetsen maar!

What’s your favorite flavour

Alle tandpasta’s van Jack ’n Jill zijn organic en zacht voor de tanden. Volkomen veilig en enkel met natuurlijke ingrediënten. 

Er zijn 5 soorten tandpasta met smaak: banana, berries & cream, blueberry, bubblegum en strawberry. Heeft je kindje liever een neutrale smaak? Dan is er ook de natuurlijke tandpasta zonder smaak!

Tandverzorging voor volwassenen

Natural tandverzorging voor volwassenen?  The Natural Family maakt al jaren tandpasta’s met biologische ingrediënten; vrij van fluor, parabenen en schadelijke stoffen! Er is tandpasta voor gevoelige tanden, whitening tandpasta én ook zwarte tandpasta met actieve houtskool om je tanden extra wit te poetsen 😁! De tandenborstels zijn zelfs composteerbaar. Cool! 

REVIEWS

Maja – Spetterkids

“Tandenpoetsen een strijd? Normaal wel ja maar nu we deze borstel hebben geïntroduceerd is het elke avond feest. Eerst een danssessie en dan poetsen. De borstel is ook heel zacht, super fijn voor de kleintjes 🤍 het muziekje maakt het heel duidelijk van begin tot einde, extra fijn voor kindjes die het poetsen als vervelend ervaren.

Omdat mijn kindje een beperking heeft zijn prikkels in zijn mond altijd extra intens. Tandenpoetsen spreekt daarom niet voor zich. Fijn dat we deze tandenborstel nu hebben, hierdoor is het voor hem veel fijner om met deze prikkels om te gaan. Vooral in combinatie met de muziek heeft het tandenpoetsen een hele andere lading. Dit gun ik alle kindjes met een beperking.”

Bekijk ons volledig gamma tandverzorging hier.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties