Je baby dragen op vakantie

Je baby dragen op vakantie

Ik ben altijd wel fan geweest van dragen, maar ik heb door de jaren heen wel gemerkt dat ik ‘van nature uit’ wel meer een buggy mama ben. We hebben echter nooit een dubbele buggy aangekocht en dus kan een draagzak dan wel nog eens van pas komen met een kleuter van 3 en een peuter van bijna 2 in huis.

Ik draag dus mijn baby (het is een peuter, I know, maar totdat ze naar school gaat is ze voor mij écht nog een baby) vooral om het allemaal wat praktisch te houden. Ik heb mijn twee handen vrij en kan dus nog makkelijk de buggy voortduwen of een kind een hand geven om de straat over te steken.

Toen de meisjes baby waren heb ik ze vooral gedragen omdat het leuk was. Ik vond het heerlijk om mijn baby dicht bij mij te hebben en het is ook bewezen dat het echt goed is voor hen. Je kleintje ziet je vlakbij, ruikt je, hoort je hartslag en stem en voelt je lichaamswarmte. Daardoor voelen ze zich veilig en geborgen, een beetje zoals in de baarmoeder.

Een draagzak zit zowel voor de baby als voor de mama of papa super comfortabel. Ik gebruikte vroeger altijd draagdoeken en een draagzak was dus nieuw voor mij. Ik was zeer aangenaam verrast door het draagcomfort ervan! Je voelt echt de steun die de draagzak geeft in de rug en daardoor voelt het ook echt niet zwaar. Mijn ‘baby’ weegt ondertussen al meer dan 10kg en zelfs dan is het nog super comfortabel. Je kan ook alle riemen en sluitingen verstellen en dat zorgt er nog eens extra voor dat hij perfect aanpast aan je lichaam.

Ik was van plan om de draagzak de hele vakantie lang te gebruiken en het leek mij vooral ook echt iets superhandig voor op de luchthaven en andere drukke plaatsen. Kwestie van alle kinderen binnen het zicht te houden. Dat was natuurlijk buiten B gerekend, want wat is er leuker dan achter je zussen aan te lopen op een megadrukke luchthaven.

Wij hebben de draagdoek dus enkel gebruikt op vakantie als we gingen wandelen of winkelen. B vond het leuk om erin te slapen, ik helemaal gelukkig natuurlijk met mijn slapende ‘baby’ dicht tegen me aan. Voor mensen die zich afvragen of het dan niet superwarm werd, zo heel dicht tegen elkaar aan? Dat viel heel goed mee! Het was op onze vakantiebestemming ook niet echt heet, ik kan me voorstellen dat het meteen een pak minder aangenaam is als het dat wel is op je bestemming. Ergobaby heeft nu ook wel een draagzak in Cool Air Mesh, een ademende en best lichte stof. Aanradertje voor de echte travelmoms onder ons!

Liefs,

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties