Ons favoriet houten speelgoed (per leeftijdscategorie)

Ons favoriet houten speelgoed (per leeftijdscategorie)

Bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com heb je een ruim assortiment duurzaam speelgoed. Met ons team ervaren mama’s zijn we ook steeds op zoek naar de fijnste en meest leerzame stuks, die bovendien ook nog eens mooi staan in je interieur ;-)!

 Op vraag van jullie: onze favoriet houten speelgoed, gerangschikt per leeftijdscategorie, om het jullie wat makkelijker te maken :).

 0-6 maanden

De eerste maanden kan je baby’tje nog geen speelgoed vastnemen, dan is een houten babygym met een fijn speelkleed erg leuk om zijn/haar oogjes te doen wennen aan de buitenwereld. Ook een houten wagenspanner is dan ideaal om patronen en kleuren te leren kennen.

Op de foto’s: linksboven: Babygym van Little Dutch – rechtsboven: Babygym Blue van Liewood – linksonder: Babygym van Safari Jollein – rechtsonder: babygym van Childhome (poppetjes apart verkrijgbaar)

Je kindje zal ook stemmen en muziek beginnen te herkennen. Een muziekmobiel is dan fijn om je baby’tje tot rust te brengen. Onderstaande houten zijn van CamCam.

Rond drie maanden is je baby zich steeds bewuster van zijn/haar handjes. Hij stopt ze in zijn mond, zwaait er mee in het rond en probeert naar speeltjes te reiken. Rammelaars stimuleren dan de motorische vaardigheden. 

Op de foto: Rammelaar en houten babysleutels van Plantoys

6-12 maanden

Vanaf dat je kindje 6 maanden is, zal hij/zij écht beginnen spelen! Muziek en beweging vind je mini nu allemaal super.  Je baby gaat nu ook echt interactie uitlokken. 
Je kindje zal nu starten met kruipen, recht trekken of lopen, dus dit stimuleren is fijn. Een loopwagentje kan dan een goede hulp zijn, bovendien kan je kindje hierin allerlei speelgoed kwijt. In- en uitladen x 100 dus :-)! 

Op de foto’s: linksboven: loopwagentje Croco van Done By Deer, rechtsboven: loopwagentje met blokken van Little Dutch en onderaan: loopwagentjes van Kid’s Concept

Een vormenstoof is ook een topper om vormen te ontdekken en je kindje blokjes in en uit de stoof kan halen.

Ook erg leuk: de sensory tumbling set van Plantoys, met allerlei structuren om te ontdekken of de mooie houten stapeltoren van Little Dutch.

Mag het wat specialer zijn? Onze nieuwe houten schommels van Mii Mi zijn ideaal voor kleine kindjes en kunnen makkelijk opgehangen worden in de woonkamer of slaapkamer. Door te schommelen wordt het evenwichtsorgaan van een baby/peuter beter ontwikkeld. Ook worden de spieren van o.a. benen, armen en romp sterker door de heen en weer bewegingen.

 

 18 maanden – +3 jaar

 Rond 18 maanden begint jouw peuter mama, papa of broer en zus te kopiëren. Houten “pretend-play toys” zijn dan ideaal. Een houten poppenbedje, kapperset, winkelwagen, houten fruit en groente om te snijden of een speelgoedkeukentje  zijn maar enkele ideetjes. 

Op de foto: houten telefoon met muntjes (ook in geel en zwart) en tekenbord, beide van Kiko

Houten inlegpuzzels zijn ook steeds een groot succes! Heb je stalen zenuwen? 😉 Dan zijn houten muziekinstrumenten ook fijn voor je muzikale peuter/kleuter.Op de foto: houten trommel en xylofoon  en Xylofoon van Kid’s Concept

 

Op de foto: houten inlegpuzzels van Hape in diverse uitvoeringen


+ 3  jaar
Ook voor de grotere kindjes hebben we mooi houten speelgoed in ons gamma. 

De favoriet van velen: het prachtige poppenhuis van Little Dutch, goed voor uuuuren speelplezier.

Plantoys heeft heel wat sustainable sets zoals de flipperkast (zie video), magnetisch bordspel en voetbalspel.

Ook een Wobbel is supertof voor iets oudere kindjes.