Vijf weken met z’n vijven

Vijf weken met z’n vijven

Borstvoeden like a pro

We zijn al vijf weken met z’n vijven en om het met een cliché te zeggen: het is voorbij gevlogen. En om in de clichésfeer te blijven: ze worden zo snel groot. Figuurlijk, en in L. haar geval mag je dat gerust letterlijk nemen. Kleine zus is op vijf weken tijd 1,750kg bijgekomen en 6 cm gegroeid. Dat de borstvoeding goed gaat is dus meer dan een understatement. Binnenkort hebben we waarschijnlijk  zo’n lekker gezellig chubby kiddo in ons gezinnetje.( Hoe schattig is dat trouwens!?). Leuk detail: toen ik klein was noemde de kinderarts mij ‘manneke van michelin’. Jep. Benieuwd of het met L. ook die kant opgaat.

Hoe dan ook, ik vind borstvoeding geven zálig! Ik ben er best fier op dat ze zo goed groeit. Het is zo’n fijn gevoel om volledig op mekaar afgestemd te zijn. Mijn lichaam maakt nu precies aan wat zij nodig heeft en dat is voor ons allebei een uiterst comfortabele situatie. Ik geniet er echt van om nu nog alle voedingen live te kunnen geven. Binnenkort zal ik een voorraad bijeen moeten kolven en daar kijk ik eerlijk gezegd wel tegenop.Let’s hope for the best!

L.begint nu ook veel alerter te worden en ik was weeral vergeten hoe mooi het is als ze je tijdens het voeden de hele tijd aankijken. Zo heb ik van alle drie de meisjes een foto en ik kan me ook van alle drie nog perfect het moment herinneren dat ik de foto nam. Het zijn zo van die momenten waarop je echt niet kan vatten hoeveel geluk je hebt, en een foto nemen is dan dé manier om dat gevoel te bevriezen. Het lijkt misschien stom, maar dat zijn drie van de meest waardevolle foto’s die ik heb.

Slapen

Kleine L slaapt sommige nachten al zeven uur aan één stuk, dus van de extreme vermoeidheid die je kent met een pasgeborene in huis is hier al lang geen sprake meer.(Yay!) Ze slaapt nog steeds in haar nestje bij ons in bed en ook nog steeds vaak gewoon lekker dicht bij mij na een voeding. Soms schuif ik ze na een voeding wat omhoog en slapen we bijna neus tegen neus verder. Ook daarvoor maar één woord: genieten.

Aangezien P. en E. allebei altijd ingebakerd wilden slapen was ik er benieuwd om de ergococoon inbakerslaapzak uit te testen! De eerste dagen heb ik kleine zus heel losjes ingewikkeld in een swaddle laten slapen en dat ging goed! Daarna gestart met de slaapzak en toen ik hem dicht deed werd al heel snel duidelijk dat kleine L. liever met haar armpjes vrij slaapt. Ze slaapt vaak met haar armpjes omhoog, wat volgens mijn bomma hét bewijs is dat het een gelukkige baby is. Fantastisch toch, die ‘wijsheden’.

Life Hacks

Morgen begint manlief weer te werken en is het back to reality. Sinds kleine zus er is hebben we echt in ons eigen coconnetje geleefd. Voor pakweg een uur of twee ’s middags moest je aan ons niets vragen. Dan waren we nog volop bezig met wakker worden, uitgebreid te ontbijten en het managen van onze girl gang. Er zijn in die paar weken nog heel wat dingen kunnen gebeuren in ons huis, dus dat is ook weer dat.Toch wel fijn, om niet meer op de gyproc platen te moeten zien 😉

Vanaf morgen is het dus gedaan met dat trage ritme en zal alles weer anders zijn. Een aantal life hacks lijken mij nu al onmisbaar.Binnenkort start de nieuwe poetshulp (want geen tijd én geen zin om te poetsen en te strijken), we maken weer wat vaker gebruik van de Collect & Go service van colruyt (want geen tijd én geen zin om me in de winkel te ergeren aan karretjes met een te sterk karakter) én we nemen ons voor om weer wat vaker Smartmat te bestellen (want geen tijd én geen zin in de eeuwige vraag ‘wat zullen we eten vanavond’).

Met twee kinderen vond ik het best al een uitdaging om na het werk op tijd thuis te zijn om op een fatsoenlijk uur een verse maaltijd op tafel te toveren, de meisjes te douchen en dan nog op tijd in bed te krijgen. De combinatie van Collect&Go en Smartmat is dan superhandig! Sinds kort hebben ze bij Smartmat een 15 minuten box. Ik heb hem al kunnen testen en ik ben fan. Meestal kies ik voor de Quick & Easy (dat is het ook écht!), maar voor de drukste avonden is deze nieuwe box helemaal top!

Sip ’n See

Vandaag hebben we thuis een drukke dag voor de boeg. We verwachten heel wat volk op de Sip ’n See! Iedereen komt kleine zus én ons nieuw huis bewonderen. We hebben een limonadebar voorzien en maken, net als in het ziekenhuis, cocktails met onze zelfgemaakte limonade. Een verslag van de Sip ’n See met ongetwijfeld weer heel wat leuke foto’s komt er uiteraard ook aan. Vandaag is de volledige sisterhood aanwezig, gezelligheid guaranteed!

Nog een fantastisch nieuwtje trouwens. Mijn beste vrienden is zwanger (hoera!) en het is een meisje (nogmaals: hoera!) én ik word haar meter (driemaal hoera!). De sisterhood wordt rond kerst dus nog wat groter! Het is het eerste kindje voor hen en het is fantastisch om te zien hoe spannend en nieuw alles is. Ik ben zó blij dat zij dit ook mag meemaken. Dat ze binnen enkele maanden head over heels verliefd zal worden op dat kleine roze mensje en dat ze ervan geniet, van het mama zijn.

Want om af te sluiten met een cliché (en ik begin zo stilaan te geloven dat ze allemaal waar zijn): het is het mooiste wat er is.

Liefs!

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant