Hoe kan je je kids thuis entertainen? Ga jij ook graag creatief aan de slag?

Hoe kan je je kids thuis entertainen? Ga jij ook graag creatief aan de slag?

Hoe kan je je kids thuis entertainen? Ga jij ook graag creatief aan de slag?

Houdt jouw kiddo van knutselen of is jouw kleine spruit graag creatief bezig, maar weet je niet goed welke knutselspullen leuk zijn voor kinderen? Dan is deze blog echt iets voor jou! 

In deze blog kom je alles te weten over de zotste knutselsets, stempelsets of bouwsets die jouw kindje uren creatief bezighoudt. Ideaal voor tijdens de vakantie, als het slecht weer is of voor kindjes die verzot zijn op knutselen! Veel leesplezier!

Knutselen

Wist je dat knutselen supergoed is voor de ontwikkeling van je Flamingo? Er wordt veel meer van geleerd dan je misschien zou denken. Zo verruimt je kiddo zijn/haar ruimtelijk inzicht en motorische vaardigheden. Je kindje leert met lijm om gaan, knippen op lijntjes, kleuren binnen de lijntjes, enzovoort. Hierdoor vergroten kinderen dan ook weer hun concentratievermogen, want het is niet altijd even gemakkelijk om binnen de lijntjes te kleuren of om precies te knippen op de lijntjes. 😉 Ze leren tellen, cijfers en kleuren herkennen en dat is natuurlijk superleuk om te doen door te knutselen. En uiteraard is het goed voor hun creativiteit. Kindjes kunnen zo experimenteren met materialen en technieken. Knutselen is dus niet alleen superleuk, maar ook supergoed voor de ontwikkeling van kindjes!

 

Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? 

Nog op zoek naar leuke ideeën om te knutselen? Dan zijn de knutselsets in ons assortiment echt iets voor jou. We hebben superveel creatieve en gevarieerde knutselsets van verschillende merkjes voor alle leeftijden. 

Zo heeft Janod supertoffe, creatieve setjes met schilderijtjes, krassteentjes, keien, feestmaskers en ga zo maar door. Er zijn superveel verschillende soorten knutselsets waarmee je de zotste kunstwerkjes kan maken.

Supercool zijn de Scratch knutselsets van Avenir. Kras op de pagina’s en de mooiste verhalen komen naar boven. Van magische feeën tot de wonderwereld van de ruimte. 🤩 Je gebruikt de kraspen op het zwarte papier en de prachtige kleuren komen tevoorschijn. Ideaal voor een leeftijd vanaf 3 jaar.  

Ook een topper in de categorie knutselen is het merkje Djeco. Zij hebben niet enkel knutselsets, maar ook handige krijtjes en stiften. Zo zijn de bloemenkrijtjes echt een favoriet. Het zijn krijtjes in een ergonomische vorm die makkelijk vast te houden voor kleine handjes. Superhandig!

Teken AL je vriendjes

De wascokrijtjes van Colour Me zorgen ervoor dat je eindelijk al je vriendjes kan tekenen! De 12 wasco’s in 12 verschillende huidskleuren werden speciaal gemaakt om diversiteit te vieren. We love! 

Wat is het doel van stempelen? 

Met stempelen kan je verschillende vaardigheden leren. Zo ontwikkel je de fijne motorische vaardigheden met stempelen. Ook leer je verschillende vormen en kleuren. Door verschillende kleuren te mengen tijdens het stempelen ontdek je dat als je kleuren mengt je een nieuwe kleur te creëert. Bovendien leer je namen van dieren, voorwerpen met de stempels die je gebruikt. 

Voor de allerkleinsten zijn er de Dou’ Dou’ stempelsets van Crea lign. Deze zijn al voor kindjes vanaf 18 maanden. Er staat een tekening bovenaan de stempel zodat je kindje goed kan zien wat hij of zij gaat stempelen. De stempel is ideaal voor de allerkleinste handjes en de grip kan er afgehaald worden om af te wassen in de vaatwasser. Ook de inkt is makkelijk uitwasbaar en daarom ideaal voor de kleinste Flamingo’s! 

Vanaf een leeftijd van 3 jaar hebben we supercoole stempelsets van Janod en Crea lign. Ben je fan van Dino’s of tijgers? Of stempel je liever lieve eenhoorns? Er is voor ieders wat wils! 

Hou jij ook zo van schilderen? 

Schilderen, het is toch zo leuk! Je kiddo kan zijn/haar fantasie er volledig in kwijt. We hebben supertoffe vingerverf van Crea Lign voor kindjes vanaf 3 jaar. Schilderen met handen stimuleert extra de creativiteit én is bovendien fantastisch leuk! 

Ook superhandig zijn de verfstiften van Avenir of Tiger Tribe. Deze drogen supersnel, waardoor er niet teveel geklieder is. Want verven kan nogal eens wat gepros meebrengen. 😉 Ook ideaal voor kindjes die hun handjes niet graag vies maken of allergisch kunnen reageren. 

Voor de kunstenaars en kunstenaressen die graag schilderen met penseel zijn er Djeco verfsets. Een setje van 8 kleurtjes, waarmee je kan kleuren kan ontdekken en creëren. Je kleintje kan de mooiste en coolste creaties schilderen.

Hoe je kindjes bezighouden in de auto of op het vliegtuig? 

Magneetfun all day long

Maak je eigen verhalen met onze magneetsets. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en concentratie. Maak je eigen robot of ruimtewereld, kleed prinsessen aan of creëer een cool rescue parcours! Eindeloze fun verzekerd met onze leuke Janod en Tiger Tribe magneetsets! 🤗

Deze magneetsets zijn al fijn voor kindjes vanaf 3 jaar. Voor de oudere kids vanaf 6 jaar zijn de magneetsets met letters superfijn. Leert je kindje net lezen? Dan is de magneetset met letters van Janod een echte musthave om spelenderwijs te lezen en woordjes te vormen!

Vloggers Esmée en Marthe en Juliette testen voor ons de meeneemmagneetsets van Tiger Tribe. Cool! Ook handig voor onderweg 😊! 🚓

Hoe cooool zijn de uitwisbare en herbruikbare doodle kleurboekjes van Jaq Jaq Bird! Op de mooie zwarte tekenvellen maak je de mooiste kunstwerkjes met de stofvrije krijtjes. Je maakt de pagina’s makkelijk weer schoon met een nat doekje. En dan kan je kleine uk alweer opnieuw beginnen met een nieuwe coole tekening.

Ideaal om mee te nemen op restaurant of op vakantie. Welk boekjes kies jij? Die met de dino’s, vliegtuigen of unicorns? Je ontdekt ze allemaal hier.

De kleur- en knutselsetjes van Tiger Tribe zijn altijd een schot in de roos. Kleur herbruikbare neon unicorn stickers, een 3D-dinosaurus of een glitterzeemeermin. Eindeloos veel speelplezier met deze leuke doosjes. Deze zijn ook ideaal voor onderweg!

Ook leuk voor onderweg, op restaurant of op vakantie zijn de antislip siliconen placemats van Super Petit. De placemat neem je makkelijk mee op stap. Het leuke aan de placemat is dat er een kei coole tekening op staat die je oneindig veel keer opnieuw kan inkleuren. Je veegt hem makkelijk schoon met een vochtige doek. YAYYY, uren kleurplezier, let’s go!

Is puzzelen goed voor je kindje? 

Puzzelen is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Voor de allerkleinsten zijn er de vormenpuzzels met grote stukken zo ontwikkelen ze hun fijne motoriek. Ze moeten de stukjes precies op de juiste plek leggen en dat is supergoed om de fijne motorische vaardigheden te trainen.

Als je van jongs af aan begint met puzzelen, ontwikkel je ook een betere hand-oogcoördinatie. Dit doordat kindjes goed kijken naar de puzzel om het juiste stukje op de juiste plaats te plaatsen. Het zijn kleine en precieze bewegingen die ze leren door het puzzelen. Dit helpt later ook bij het leren schrijven. Het zal dan vaak makkelijker gaan, doordat hun fijne motorische vaardigheden al getraind zijn. 

Puzzelfun: van 2 tot 750 stuks

Puzzelplezier? Wij hebben meer dan 200 puzzels in onze shop: van het eerste legpuzzeltje, tot een megapuzzel van 750 stuks! Fan van vliegtuigen, dinosaurussen? Een echte dierenvriend of unicornfan? Met elk thema in ons assortiment vind je altijd de puzzel die bij jouw kleine flamingo past!

Er zijn al puzzels voor kindjes van 1 jaar tot kinderen en volwassenen van 99 jaar 🤩!

Je kiest jouw favoriete puzzel naargelang hoeveel puzzelstukjes de puzzel heeft. Wij deelden ze alvast voor je in!

  • 4 – 24 puzzelstukken: speciaal voor onze startende puzzelaars, deze kinderpuzzels zijn geschikt voor een leeftijd tussen 3 – 6 jaar.
  • 24 – 60 puzzelstukken: kiest jouw kindje al eens graag voor een uitdaging of puzzelt hij of zij moeiteloos alle puzzels die in de kast liggen? Deze puzzels zijn geschikt voor kids vanaf 5 jaar of daag jij jouw kleine avonturier al graag sneller uit? 🙂
  • 60 – 100 puzzelstukken: deze puzzels zijn voor een stuk al meer voor gevorderden, maar je vindt er ook coole vloerpuzzels terug waar jouw kleine flamingo meteen mee aan de slag kan!
  • + 100 puzzelstukken: let’s get a puzzle expert!

Magic sand

Ken jij kinetisch zand al? Wow, dat moet je gevoeld hebben. Met magisch zand speel je gewoon lekker binnen met zand, zonder al te veel geknoei, want dit zand heeft een bijzondere structuur waardoor de korrels aan elkaar kleven. Je maakt er de coolste zandkastelen en bouwwerken mee. Extra cool: de houten speelbak van Grenn om je zand gewoon in te bewaren en spelen. 

Leuk extraatje voor in de zandbak? De vormpjes van Grenn of de diertjes van Schleich, superleuk om samen te combineren.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties