Welke eetsets neem ik best voor mijn baby, peuter of kleuter? Liewood Edition

Welke eetsets neem ik best voor mijn baby, peuter of kleuter? Liewood Edition

Welke eetsets neem ik best voor mijn baby, peuter of kleuter? Liewood Edition

Op zoek naar mooi servies voor je kinderen dat ook praktisch √©n kidsproof is? Dan is Liewood jouw nieuwe beste vriend. ūüėĀ

In deze blog geven we meer uitleg over de verschillende soorten eetsets van Liewood. Voor welke leeftijd zijn de sets? Zijn ze kidsproof? Wat is een goede babylepel? Je komt het allemaal te weten in deze blog. 

Lees snel verder en ontdek waarom wij zo’n fan zijn van het servies van Liewood. ūü§©

Wat zijn de voordelen van siliconen servies? 

Het silicone servies van Liewood is gemaakt van 100% BPA vrij silicone. Dit wil dus zeggen dat het helemaal veilig is om uit te eten. Daarnaast kan het servies tegen een stootje en kan het niet kapot vallen of stuk gaan. Het is flexibel, onbreekbaar en vervormt niet.¬†Heel handig met kindjes die nogal is wat spullen tegen de grond aan durven gooien of omver stoten.ūüėȬ† Daarbovenop is silicone hypoallergeen¬†en mag het¬†silicone servies gewoon in de vaatwasser en in de diepvriezer, superhandig!

Silicone is een niet poreus materiaal waardoor bacteri√ęn weinig kans maken. Ook zal het materiaal niet snel verkleuren. Bovendien is het een zacht materiaal dat ideaal is voor de allerkleinsten.

Liewood heeft een enorm uitgebreid assortiment van silicone servies. Niet enkel bestek, kommetjes en bordjes, maar ook bordjes met verdeelvakjes. Of ook drinkbekertjes. Allemaal supermooi en superhandig. Ideaal voor kleine kiddo’s.¬†

Wat is goed babybestek? 

Je kan je kindje laten wennen aan vaste voeding als je kindje ongeveer 4 tot 6 maanden oud is. Als je borstvoeding geeft, wordt er aangeraden om te wachten tot je mini 6 maanden oud is. De eerste hapjes van je kindje zijn toch wel een belangrijk en speciaal moment. Voor de eerste keer proeft je kiddo nieuwe texturen en smaken. Het is belangrijk om dit moment zo goed mogelijk te laten verlopen en dat kan je doen door het kiezen van goed babybestek. 

Wat is nu goed babybestek? Een babylepel van zacht materiaal voelt prettig aan het mondje van je kindje. Kindjes bijten nogal eens op hun lepel. Het is dan beter voor hun gebit dat ze bijten op een lepel van zacht materiaal. Bij een baby’tje kan je best kiezen voor een smalle lepel, zodat die goed in het mondje past. Ideaal hiervoor zijn de Liewood Siv Feeding lepels die zeer zacht zijn, maar toch ook ultra-duurzaam en onbreekbaar. 

Welke eetsets kies ik voor mijn peuter?

Waarom kiezen voor een bord met vakjes? 

De meeste kindjes hebben wel een fase waarin ze weigeren om hun eten op te eten en dan gaat het meestal over groenten.ūüėČ Een vakjesbord kan je al een hele stap vooruit helpen. Veel kindjes vinden het maar niets dat al hun eten op √©√©n bord ligt. Zo zien ze niet wat ze eten. Bovendien zitten alle smaken door elkaar. Vooral peuters en kleuters kunnen hier nogal eens last van hebben en weigeren dan ook om de maaltijd op te eten. In een vakjesbord kan je de verschillende soorten voeding verdelen over de verschillende vakjes. Veel kindjes zullen dan sneller hun groentes proberen.¬†

De Liewood Vakjesborden zijn hier ideaal voor. Zo heb je bijvoorbeeld het Liewood Merick vakjesbord, dit is een bordje verdeeld in 3 verschillende vakjes. Je hebt ook het Liewood Arne vakjesbord. Dit is een bordje met 4 losse schaaltjes in. Ideaal om te gebruiken als vakjesbord en later ook als een groot bordje zonder vakjes. Ook handig zijn de Liewood Connie Divider bowls. Alle vakjesborden- kommetjes zijn gemaakt van 100% silicone. 

 

Welk bestek neem je best voor je peuter? 

Wanneer je kindje interesse toont in de lepel waarmee je hem eten geeft, dan is het waarschijnlijk tijd om je kindje zelfstandig te laten eten. Belangrijk is om het juiste peuterbestek in huis te halen, want de eerste keer zelfstandig eten is niet gemakkelijk.

Waar let je nu best op bij peuterbestek? Je kindje moet zijn/haar bestek makkelijk kunnen vasthouden. Het handigste is als het bestek gemaakt is met anti-slip materiaal en als het wat dikker is. Dan is het gemakkelijker voor kleine kinderhandjes om het bestek zelf vast te nemen. Begin eerst met een lepel. Dit is het gemakkelijkste om zelf te leren eten. Een vork is al wat moeilijker.

De¬†Liva siliconen lepels¬†van Liewood zijn ideaal om zelf te leren eten. De lepel heeft een korte handgreep gemaakt van anti-slip materiaal. Ideaal om zelf goed vast te houden. Aan het einde van de lepel zit een reli√ęf wat ervoor zorgt dat je kindje de lepel niet te ver in zijn/haar mond stopt.

 

Wat zijn voordelen van PLA eetsets?

Ook heeft Liewood servies gemaakt van PLA. PLA is een soort kunststof¬†die biologisch afbreekbaar is. Daarnaast is de CO2 uitstoot zo’n 75% minder dan bij de productie van olieplastics. Het is dus duurzaam voor het milieu.¬†

Wat zijn nu nog andere voordelen van dit servies? Het is sterk materiaal en kan dus tegen een stootje. Ze zijn dus helemaal kidsproof. Al is het wel voor kindjes die hun bordjes niet meer op de grond gooien, want dan kan het wel stuk vallen. Daarnaast is het ook hittebestendig en licht flexibel. Ook dit servies kan in de vaatwasser en in de diepvriezer. Supergemakkelijk! 

Liewood heeft supertoffe PLA eetsetjes in toffe kleurtjes met een tof dierendetail. Ideaal voor peuters die al een beetje zelfstandig kunnen eten! Ook hebben ze superschattige snack kommetjes, ideaal om te vullen met lekkere snacks. 

 

Welk servies neem ik voor mijn kleuter? 

Wat zijn voordelen van tritan eetsets?

De tritan eetsets zijn perfect voor ontbijt, lunch en avondeten. Ze zijn zacht om aan te raken, super cool en maakt het eten een beetje leuker. Daarbovenop super praktisch omdat de eetsets in de vaatwasser kunnen. 

Ook tritan is superduurzaam in gebruik. Het is ook BPA-vrij en daardoor geschikt voor landurig gebruik. Het is een materiaal dat helder blijft en dus niet dof wordt, zelfs na het regelmatig gebruik van de vaatwasser. 

Het ziet er ook echt wondermooi uit. Frisse en heldere kleurtjes zorgen voor een stijlvolle look. Het is niet alleen wondermooi, maar ook kidsproof, want het is onbreekbaar. Het tritan servies is ideaal voor kids vanaf 3 jaar.  

 

 Het Liewood servies vind je dus voor alle leeftijden. Het is kidsproof, praktisch en wondermooi. Ideaal voor dagelijks gebruik of een feestje. Ontdek al het servies hier.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties