Slaap zalig met de rood licht projectors van Zazu!

Slaap zalig met de rood licht projectors van Zazu!

Iedere ouder zal het wel herkennen…die slapeloze nachten. Of die uren dat je bij je kindje blijft zitten op de kamer zodat hij/zij toch maar in slaap zou vallen. Het kan al wel eens vervelend én vermoeiend zijn. 

Wij hebben het ideale slaaphulpje zodat jouw Flamingo lekker in slaap kan vallen en door kan slapen en jij ook natuurlijk. 😉 In deze blog kom je te weten waarom wij zo’n fan zijn van De Projectors van Zazu. 

Rood licht: wat voor effect heeft het? 

Het Nederlandse Herseninstituut heeft een onderzoek uitgevoerd, waarbij ze bekeken wat het effect was van de verschillende soorten licht zoals blauw licht en rood licht op de hersenen. Wat bleek? Rood licht zorgt ervoor dat je reactievermogen trager wordt en je dus minder alert wordt. In tegenstelling tot blauw licht, dat je net alerter maakt. 

Daarnaast hebben ze nog een tweede test gedaan, waarbij ze keken of je effectief sneller in slaap valt bij rood licht. Ook dit was positief, bij rood licht vielen de proefpersonen sneller in slaap. 

Uit een ander onderzoek dat uitgevoerd werd in 2012 blijkt dat rood licht voor een verbeterde slaapkwaliteit zorgt. 

We kunnen dus concluderen dat rood licht een enorm positief effect heeft op je slaapkwaliteit. 😊 

Zazu heeft een aantal fantastisch, leuke rood licht projectors ontworpen. Allemaal in de vorm van een diertje, superschattig. De projector projecteert een magische zonsondergang met vogels die door de hele kamer vliegen. Het zachte oranje licht ondersteund de productie van melatonine, het slaaphormoon.

Deze projector werkt in drie fasen. In de eerste fase moet je baby kalmeren. De zon schijnt aan de hemel en rode en blauwe vogels vliegen in het rond terwijl er muziek speelt.

In fase 2 wil je dat je baby’tje slaperig wordt. De helderheid neemt af als de zon verdwijnt en de blauwe vogels vliegen niet meer. Er vliegen enkel nog een paar rode vogels rond.

In de laatste fase na ongeveer 20 minuten is het dan eindelijk tijd om in slaap te vallen. De vogels stoppen met vliegen en de muziek stopt ook met spelen. Er schijnt alleen een heel zacht licht. Na 30 minuten schakelt de projector automatisch uit.

 

Testers

Wij lieten 3 van onze klanten de Zazu Henry de Egel projector testen. Hieronder lees je hun bevindingen. 

Satoraya en Géraud

Intussen zijn wij met heel veel plezier een 2-tal weken de Harry van Zazu aan het testen. Wat zijn we een grote fan!

Als we Géraud in bed leggen dan zetten we onmiddellijk de projector en de rustgevende muziek voor hem aan.Hij is écht gefascineerd door de sterrenhemel die geprojecteerd wordt op het plafond van zijn kamer! 

Door te luisteren naar de zachte geluiden wordt hij onmiddellijk rustig en valt hij zo sneller zelfstandig in slaap. 

Super handig dat de projecter vanzelf na 30 minuten uitschakeld, van zodra Géraud begint te wenen schakelt hij dan ook vanzelf weer aan.

Waardoor hij opnieuw rustig wordt en in slaap valt.

Harry van Zazu ziet er ook echt super schattig uit en hij staat heel mooi in de slaapkamer. Persoonlijk is het voor mij een pluspunt dat hij werkt op batterijen, zo kan je hem makkelijk verplaatsen in alle hoeken van de kamer en hoef je niet telkens een stopcontact bij de hand te hebben, en vergeten we hem ook niet op te laden :-). 

Wat voor ons misschien wel handiger zou zijn als  de knopjes om te bedienen aan de bovenkant zouden zitten, zodat je niet elke keer Harry moet openmaken om hem aan te leggen. 

Onze baby is eigelijk al altijd een goede slaaper geweest, hij sliep snel door maar had soms wat moeite als hij wakker kwam midden in de nacht om zelfstandig terug in slaap te vallen. Sinds we de Harry van Zazu aan het testen zijn gaat dit precies wel een stuk vlotter! 

Ik zou aanraden om de Harry direct te gebruiken als ze op hun eigen kamertje liggen, zodat ze het meteen ‘gewoon’ kunnen komen. Onze baby sliep eerst met een gewoon nachtlampje, en dit hebben we nu vervangen door de Harry.

Wij zijn alvast grote fan en kunnen dit slaaphulpje echt aan iedereen aanraden! 

Linde, Aaron en Lena

“Onze ochtend begint terug op een normaal uur.”

Ik heb samen met Aaron (1,5j) en Lena (3,5j) de Zazu projector nu al enkele weken in huis.

We hebben het geluk dat de kindjes goed in slaap vallen. Dus als we ’s avonds de projector opzetten is dat om nog even een gezellig momentje te hebben samen. De laatste tijd is Lena bang van monsters op haar kamer. Dan zeggen we dat de lichtjes die monsters wegjagen en neemt ze de egel dicht bij haar. In hun kamer is er een heel donker plafond en hun muren zijn groen en lichtgrijs. Het plafond in onze kamer is net heel licht, maar ook daar zie je de projecties heel duidelijk op. De projecties zijn vogels die rondvliegen, zowel op de muren als op het plafond en in het midden is er een ondergaande zon. Ook in de kampjes die we onder de tafel bouwen is de egel nu een fijne gast, al zie je in zo’n heel kleine ruimte als een tafel, de vogeltjes iets minder goed.

Maar waar ik het vooral heel handig voor vind, is als Aaron ’s nachts wakker wordt. Als hij (zoals bijna iedere nacht helaas) om 3u of om  5u wakker wordt, vindt hij dat het tijd is om een feestje te bouwen in plaats van nog even te rusten. Tot voor kort moesten we hem daardoor vaak terug neer gaan leggen en heel hard hopen dat hij toch nog even terug in slaap zou vallen.

 

Sinds wij de projector hebben, zetten we die dan op in de vroege uurtjes. Aaron is dan blij dat hij iets heeft om naar te kijken, waardoor hij niet begint te roepen of zingen. Die huilsensor reageert niet altijd op zijn geluiden, dat zal misschien eerder voor echte huilgeluiden zijn zoals de naam het zegt.  Maar in plaats van in zijn bed recht te staan en te springen gaat Aaron nu liggen om naar de lichtjes op het plafond en de muren te kijken. Stap voor stap worden de lichten minder fel waardoor hij ook steeds rustiger wordt. Na een half uurtje is het hele gebeuren uitgedoofd waardoor wij het zelf niet terug moeten gaan uitzetten.

Zelf kon ik de vogel-/natuurgeluiden het meest appreciëren, maar de kinderen horen liever het instrumentaal liedje of het kloppend hart. Kortom, onze ochtend begint terug op een normaal uur in plaats van om 5u, dus wij zijn tevreden!

Britt en Jules

Joepie! Wij, Jules en ik, wonnen de projector Henry van Zazu. 

We kregen hem al snel aan, deden hem samen open en gingen deze met veel plezier uittesten. 

De projector heeft 3 standen die elkaar automatisch afwisselen en er zo voor zorgen dat je kindje rustig en alleen in slaap kan vallen. 

Wanneer ik de projector voor de eerste keer aanzet in een donkere kamer, roept Jules: ‘Wauw, mama!’.

Hij mag even zelf ontdekken en beslist om eerst naar de buik van Henry te kijken. Het is pas later dat hij beseft dat het echte schouwspel te zien is op de plafond en muren. ‘s Avonds wanneer het tijd is voor bedje laat ik Henry zien: ‘Wauw, gaan we nog eens kijken?’. 

‘Jaaaaa, wauw!’, roept Jules.

Henry gaat op en mama zegt slaapwel.

Op onze babyfoon houd ik Jules een tijdje in de gaten, hij kijkt verwonderd rond. Na ongeveer 5 minuten wordt zijn blik wat minder sterk en zie ik dat hij stilletjes toegeeft aan zijn slaap. Mama zag dat het goed was en kon de babyfoon na een 7-tal minuten aan de kant zetten, Jules in dromenland.

Voor ons doet Henry dus goed zijn werk.

 

Het muziekje werkt rustgevend en zorgt voor een aangename sfeer. De volle maan die in het midden van de kamer schijnt ziet er, voor zover dat kan, realistisch uit. 

De blauwe en oranje vogels die rustig door de lucht zweven zorgen ervoor dat je kindje zich met een rustige focus in slaap kan laten vallen. De kleuren zorgen voor een warme, aangename vloed in de kamer.

Jules is 2 jaar en niet echt gewend om met iets van licht op de kamer te slapen. Na verloop van tijd laat Henry geen projectie meer zien en valt hij dus zelf uit, dit vind ik zelf als mama een groot voordeel. Wanneer Jules ging slapen hebben we de projector telkens in het midden van zijn kamertje op de grond gezet, de projector ging dus nooit mee in bed.

Wij zijn enorm blij met ons nieuw slaapvriendje Henry en raden hem zeker aan. Bedankt dat we mochten testen. 🙏🏼

Overtuigd van de rood licht projectors van Zazu? Koop ze hier!

Benieuwd naar de andere slaaphulpjes van Zazu? Ontdek ze hier