Back to school 2022: voorbereiden op het eerste leerjaar

Back to school 2022: voorbereiden op het eerste leerjaar

Back to school 2022: voorbereiden op het eerste leerjaar

Oeh, spannend, gaat je kindje in september naar het eerste leerjaar? Leren lezen, schrijven, rekenen. Kijkt hij/zij er ook zo naar uit? En jij? Hoe kan je je het best voorbereiden op het eerste leerjaar? En welke producten heb je écht nodig? 

Hoe bereid je je voor op het eerste leerjaar?

Het einde van het kleutertijdperk, dat is wel even slikken! Na een dikke 3 jaar school te lopen, heeft je kindje er al heel wat ervaring op zitten. 

Misschien kan hij/zij al wel wat letters onderscheiden, flink puzzels afwerken of leuke liedjes en versjes onthouden, praat hij/zij als een malle aan één stuk door, of telt hij/zij alle snoepjes in de snoepkast.

Voor spelen is er gelukkig ook nog veel tijd in het eerste leerjaar. Je kan je kind dus ook al spelenderwijs voorbereiden op “de grote school”.

Samen een gezelschapsspel spelen bijvoorbeeld. Het ‘A la Cuisine’ kaartspel van Londji bijvoorbeeld! Dit spel geeft je kindje strategisch inzicht. Ook met Ganzenbord krijgt je flamingo inzicht in de cijfers. Het maaltafelspel van Londji leert je kennismaken met maaltafels en cijfers op een toffe, leuke manier!

Wat heb je écht nodig voor het eerste leerjaar?

De basisschool biedt heel wat materialen kosteloos aan, toch zijn er enkele items die je wel in huis moet halen voor jouw zoon of dochter. Een ruime boekentas of rugzak is daar één van. Ook een pennenzak en toffe zwemtas of turntas is een echte musthave voor het eerste leerjaar. Net zoals in de kleuterklas zijn ook een drinkfles, lunchbox en snackdoosjes nodig. 

Laat zoon- of dochterlief samen met mama en papa samen leuke exemplaren uitkiezen, zo kan je het aftellen naar school extra leuk maken😃 !

Hoe kies je een rugzak of boekentas?

De breedte van de boekentas hangt af van het leerjaar waarin je kind zich bevindt. De boekentas is best niet breder dan de schouders van je kind.  De boekentas moet ook ruim genoeg zijn om boeken en A4-mappen in op te bergen. Er moet ook ruimte zijn voor de pennenzak, lunchbox, drinkfles en snackdoosjes. Een extra riem op de borst zorgt ervoor dat je tas niet van de schouders zakt en het gewicht mooi evenredig verdeeld wordt. 

Het is handig als de schouderriemen aangepast kunnen worden aan de lengte van het kind, zo gaat de boekentas een aantal jaren mee.  Al onze boekentassen zijn uitermate getest en bieden een ultiem comfort. 

Met Jeune Premier naar het eerste leerjaar

Het Belgische Jeune Premier is al jaren topper op het vlak van degelijke boekentassen. Handig in gebruik én met twee stevige, verstelbare en ergonomische rugriemen. De tassen zijn bovendien waterafstotend en voorzien van opbergvakken.  De tassen zijn  voorzien van een verrassend makkelijk magnetisch slot. 

Voor het eerste leerjaar raden wij het midi formaat aan. Vanaf het vierde leerjaar is het maxi formaat ideaal. Check ook zeker de handige pennenzakken en zwemtassen van Jeune Premier.  

Beestige pennenzakken & zwemtassen van Trixie

Ook Trixie heeft coole pennenzakken voor het eerste leerjaar! Waterafstotend, lekker ruim en in verschillende leuke dierenprints te verkrijgen. Je vindt verschillende formaatjes van de pennenzakken terug bij ons van Trixie.

De Trixie zwemtasjes kan je matchen aan de coole beestige pennenzak, superleuk! Deze zijn superstevig & waterafstotend. Je kindje kan er meteen al zijn of haar turn- of zwemkleertjes in kwijt!

Match je graag meteen alles? Ook de drinkfles & paraplu als het regent match je met het favoriete diertje van je kiddo! Hoe leuk! De drinkflessen zijn voor zowel grote drinkers als kleine drinkers. Je vindt drinkflesjes van Trixie bij ons terug vanaf 350 ml.

 

Kies gezellig samen jouw favoriete schoolspullen voor het eerste leerjaar uit! Veel plezier! Je shopt alle schoolspullen voor het eerste leerjaar hier!

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties