De Flamingo Weekplanner + handige tips voor thuiswerk

De Flamingo Weekplanner + handige tips voor thuiswerk

Heel wat ouders zitten door de semi-lockdownperiode tijdelijk thuis. Dat is wennen en we merken dat heel wat ouders (én kinderen) nood hebben aan een duidelijke structuur en planning van de dag. Er moet immers (thuis)gewerkt worden, eten gemaakt worden, geëntertaind worden, opgeruimd worden enz,…

We begrijpen dat een houvast voor (kleine) kinderen heel erg welkom is!

De Flamingo Weekplanner is een handige tool om samen met zoon- of dochterlief in te vullen. Je kan de kleine icoontjes uitknippen en plakken op het gewenste tijdstip of makkelijk iets noteren. Ook met grotere kinderen kan een weekplanner handig zijn als leidraad.

Download de Flamingo Weekplanner hier:

Weekplanner downloaden

Werk je van thuis? Vertel dit aan je kindje(s) en geef aan dat zij terwijl iets fijns kunnen doen. Dat gaan van een fijne knutselactiviteit tot schermtijd. De eerste dagen zullen misschien wat stroef verlopen, maar we zijn er zeker van dat zowel je kindje als de ouders er baat bij zullen hebben.

Op de foto: de knutsel- en tekensets van Tiger Tribe zijn ideaal voor een creatief uurtje spelen.

Vijf Flamingo tips voor thuiswerk met kinderen

1.  Varieer de activiteiten met je kinderen

 Om niet steeds onderbroken te worden tijdens je werk, plan je zowel speelse, creatieve als stille activiteiten in. Je kan je huis ook opdelen in verschillende zones of hoekjes voor de allerkleinsten, net zoals in de klas. Denk aan een poppenhoek, knutselhoek, leesplekje enz… Variatie is key, en hiervoor kan de Flamingo Weekplanner handig zijn.

Ben je nog op zoek naar leuk binnenspeelgoed? Hier vind je enkele leuke tips.

Op de foto: links: Poppenkast van Nobodinoz / rechts: een gezellig leeshoekje met de Cotton & Sweets boho klamboe en boho junior nest.

Moet je nodig bellen met een collega? Schermtijd is geen enkel probleem en kan bovendien ook leerrijk zijn.

Hieronder vind je enkele fijne apps voor op je telefoon of tablet:

De Voorleeshoek

Fundels

Kleine Muis

App Voor Peuters/ Pret Voor Peuters

Thuis bij Muis

Code Puzzels

Spelen met kikker

Lego Duplo Town

Ketnet Junior

Scratch Junior

2. Hoera voor dutjes!

 Heb je nog een kindje dat ’s middags slaapt? Maak er dan gretig gebruik van, zo heb je na het middagslaapje nog tijd om samen iets leuks te doen!

3. No more morning madness

 Working from home means: no more morning rush! Start de dag zelf vroeg zodat je in rust kan opstarten. Als het mogelijk is (en dat gunnen we jullie), kan je je kinderen wat langer laten slapen.  Geen hectische momenten meer om je kinderen klaar te maken voor school, geen lunchboxen meer maken en geen fileleed! Yes!

 
4. Routine plannen

 Het kan nuttig zijn om routine in te bouwen, en daarvoor kan de Flamingo Weekplanner handig zijn. Kindjes die voor school moeten werken kunnen nadien een uurtje creatief spelen of knutselen, gevolgd door in de tuin spelen of een uurtje vrij spel. Nadien kan je samen opruimen. Ook voor jezelf is die structuur belangrijk, om net zo effectief te kunnen werken als op kantoor.

 

Op de foto: gemakkelijk en snel opruimen met de opbergzakken van Play & Go.

5. Plan je maaltijden en koop boodschappen voor een paar dagen

Je spaart heel wat tijd als je slechts 1 of 2 keer per week boodschappen moet doen. Voorbereidingen in het weekend kan de dinner prep door de week vergemakkelijken. Vergeet je lokale slager, bakker of buurtwinkel niet, ook zij verdienen dat in crisisperiode. #shoplocal