mijnspeelgoed-be.preview-domain.com opent eerste fysieke online Baby Concept Store

mijnspeelgoed-be.preview-domain.com opent eerste fysieke online Baby Concept Store

mijnspeelgoed-be.preview-domain.com opent eerste fysieke online Baby Concept Store

Uniek winkelconcept is volgende stap in succesvol groeitraject van de Belgische online family concept store.

De Antwerpse webwinkel, mijnspeelgoed-be.preview-domain.com, opende op 24 augustus haar eerste fysieke winkel in Zoersel. Het winkelconcept van de nieuwe Baby Concept Store is uniek in zijn soort: klanten stappen een levende Instagram-account binnen, waar ze advies kunnen krijgen over geboortelijsten en items ter plaatse aan hun lijstje kunnen toevoegen.

Kopen is mogelijk, maar de lijst kan van thuis uit perfect afgerond worden, net zoals ze van thuis uit online aangemaakt kan worden. De opening van de eerste fysieke online Baby Concept Store is een nieuwe stap in het succesvolle groeitraject van mijnspeelgoed-be.preview-domain.com, dat vorig jaar een recordomzet van 5 miljoen euro boekte.

Opichtster Sophie Claes: “Een webshop die een fysieke winkel opent in België is zeer zeldzaam. Wij willen trendsetters zijn en hopen dat andere webshops ons voorbeeld volgen.”

mijnspeelgoed-be.preview-domain.com, dé Belgische online family concept store die zich richt op jonge moeders en hun familie, zet haar groeiverhaal verder met de opening van haar eerste fysieke winkel in België. Op 24 augustus opent de Baby Concept Store de deuren in Sint-Antonius (Zoersel). Jonge ouders kunnen in de winkel terecht voor advies op maat voor onder andere geboortelijsten en kunnen fysieke items ter plaatse scannen en toevoegen aan hun geboortelijst, een unicum.

Kopen kan, en ouders kunnen hun aankopen ook thuis laten leveren volgens het “You shop, we ship”-principe of in het magazijn ophalen.

Uniek winkelconcept voor Belgische webshops

De uitbreiding van de webshop naar een fysieke winkel is niet zomaar weggelegd voor alle Belgische webshops. Het merendeel van de Belgische fysieke winkels maakt ooit een webshop aan, maar een webshop die een fysieke winkel opent, is een stuk zeldzamer. Sophie Claes, oprichtster van mijnspeelgoed-be.preview-domain.com: “Grote webshopketens zoals Coolblue hebben al fysieke winkels, maar de overschakeling voor kleinere Belgische webshops naar een fysieke winkel is iets wat je veel minder vaak ziet.

Wij zijn trendsetters, zowel op het gebied van onze producten als op het gebied van ons business-plan. De kans is groot dat andere succesvolle Belgische webshops ons voorbeeld zullen volgen. De opening van de eerste fysieke winkel is alvast een volgende stap in ons groeiplan.”

mijnspeelgoed-be.preview-domain.com wil van haar winkel een levend Instagram-account maken, waarin ouders verrast worden door elk hoekje dat ze ontdekken. Jonge ouders stappen als het ware een echte babykamer binnen, waarin ze inspiratie kunnen opdoen voor hun geboortelijst. De online winkel wordt volledig geïntegreerd met de fysieke winkel, een uniek concept: ouders kunnen thuis al een geboortelijst aanmaken, in de winkel advies vragen of items toevoegen aan de lijst, en thuis hun lijst afwerken.


Sophie Claes: “We willen met onze winkel een sfeer van blijdschap en rust scheppen, en een plaats creëren waar ouders geïnspireerd geraken dankzij de aankleding van de winkel. Je kan het onmogelijk met een andere winkel vergelijken, want bij ons heb je niet het gevoel dat je in een winkel bent. Ouders kunnen bij ons terecht voor inspiratie en advies op maat over onze producten en onze geboortelijsten. Ook klanten die duurdere en grotere stukken willen kopen, kunnen die nu eerst fysiek bij ons komen bekijken. ”


Nieuwe stap in succesvol groeiverhaal

mijnspeelgoed-be.preview-domain.com is een sterk groeiende nieuwe speler in het Belgische e-commercelandschap. Sinds de opstart in 2013 met eigen kapitaal, bleef de omzet elk jaar stijgen met zo’n 40%. De webshop zag haar omzet in 2020 met maar liefst 73% stijgen, naar 5 miljoen euro. mijnspeelgoed-be.preview-domain.com focust op Europese en Belgische merken die duurzaam zijn en helpt kleine Belgische merken groeien in de markt. De opening van de eerste fysieke winkel is de volgende stap in het succesvolle groeitraject van mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. Voorts heeft de webshop ook nog plannen om internationaal te gaan, en haar leveringsmogelijkheden uit te breiden van enkel België en Nederland naar andere Europese landen.

De nieuwe Baby Concept Store is gelegen in de Handelslei 122, 2980 Zoersel. Op 19 augustus opent de winkel haar deuren exclusief voor de pers tussen 12u en 20u.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties