60 jaar Babybjörn: how it all started

60 jaar Babybjörn: how it all started

60 jaar Babybjörn: how it all started

Het jaar 1961 werd hét jaar waarbij het hele Babybjörn verhaal begon voor Björn Jacobsen samen met zijn schoonzus. Het idee ontstond na een bezoek in Amerika, door Björn. Terug in Zweden kreeg dit idee meer vorm nadat hij contact had met verschillende kinderartsen en andere medische deskundigen. Ze kregen massaal positieve reacties en zo werd de Babybjörn wipstoel geboren in datzelfde jaar!

In 1962 ontmoette Björn zijn, toen nog toekomstige echtgenote, Lillemor tijdens een romantische dans. En of deze match made in heaven was! Lillemor was een designer in textiel, dé perfecte combinatie dus voor een beginnende ondernemer.

Het volgende product dat Babybjörn in 1965 op de markt bracht was de opblaasbare luiermat. Ze brachten hierbij een super opmerkelijk beeld naar voren voor de marketing van deze luiermat. Björn Jacobsen was zelf te zien in een wit hemd met stropdas terwijl hij de luier wisselde. Toen opmerkelijk, maar Björn en Lillemor hechtten op dat moment, en nu nog steeds,  veel belang aan de rol van de vader binnen hun marketingcampagnes.

Vanaf dat moment ging het snel. Nieuwe producten van Babybjörn kwamen op de markt zoals het beroemde slabbetje met opvangbakje in 1968. Dit slabbetje bestaat ondertussen al meer dan 50 jaar, WOW! Dit slabbetje werd ontwikkeld nadat ze zelf een dochtertje hadden met een leeftijd waarbij ze zelf startte met leren eten. Zo zagen ze een enorme behoefte vanuit zichzelf om een stabiel wasbaar slabbetje te hebben. En of ze daarin geslaagd zijn!

1973 was hét jaar van de allereerste Babybjörn draagzak! Maar hoe ontstond deze draagzak juist? Ze haalden hun inspiratie vanuit de medische wereld die de nabijheid voor de allerkleinsten benadrukte. Zo kreeg deze draagzak de naam “Close to Heart”. Het gevoel bij het dragen van je eigen dochter beschreef Björn als ‘”Lopen op wolken”.

Men bleef natuurlijk innovatieve producten verder ontwikkelen voor kinderen van 0-3 jaar. In de jaren 80 volgden de Babybjörn verzorgingstassen en een reisbedje gemaakt uit hout. Dit cute reisbedje demonteer je supereenvoudig om mee te nemen naar een logeerpartijtje. Dit bedje is iets zwaarder dan het huidige reisbedje van Babybjörn. 😊

En ook in de jaren 80 bleven Björn & Lillemor de vaderrol betrekken binnen hun marketingcampagnes. En dat was tamelijk choquerend voor vele partners buiten Zweden.

De draagzakken behoorden bij één van de vele grote successen van Babybjörn. Deze werden dan ook telkens verder ontwikkeld. Zo scoorde designer, Lillemor, de ene hit na de andere zoals bijvoorbeeld de marine look in 1991. HOW CUTE!

In 2019 werd het verhaal van Babybjörn verder gezet door de nieuwe generatie. Björn & Lillemor zette een stapje opzij en hun vier kinderen namen dit Zweedse familiebedrijf over. Zij zetten hetzelfde motto verder: producten ontwikkelen die het leven van jonge gezinnen eenvoudiger maken en ervoor zorgen dat je er meer van geniet!

Ontdek je graag de volledige collectie van Babybjörn? Klik hier!

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties