SOS muggen: zo krijg je ze weg!

SOS muggen: zo krijg je ze weg!

SOS muggen: zo krijg je ze weg!

Zzzzzzzzzzz, nope, het is niet jouw kiddo die je daar hoort slapen, helaas, wél de zoveelste irritante MUG in jouw slaapkamer óf in de slaapkamer van je kleintje. Zo vervelend! Niet alleen het geluid is lastig, ook de jeukende bultjes kunnen we mijden als de pest. Hoe krijgen we deze vervelende insecten uit de buurt? Lees snel verder.

Verjaag muggen zonder deet

De meeste insectenwerende sprays, gels en apparaten bevatten deet, wat absoluut niet veilig is voor kleine baby’s en kinderen, ook niet voor zwangere vrouwen. Producten met deet vermijd je dus best als je muggen wil verjagen.

Welke producten zijn wél safe?

De Zeta Anti Bug Spray van Linea Mamma Baby (€14,95) uit Italië is speciaal ontwikkeld om de allerkleinsten te beschermen tegen muggen en insecten. Hij beschermt én verzacht de gevoelige huid van je kindje. 
Wat zit erin? Essentiële oliën van onder andere geranium, lavendel,  citronella, tijm, citroen, eucalyptus en basilicum, die ervoor zorgen ervoor dat de huid heerlijk fris aanvoelt en vervelende muggen op een veilige afstand blijven. Yes!

De spray is vrij van synthetische middelen, zodat deze al gebruikt mag worden bij newborn baby’s, én ook bij zwangere mama’s!

Een ideale oplossing voor zowel binnen als buiten zijn de Squitos mugwerende stickers. (€7,95) De stickers bevatten de etherische olie van citronella en eucalyptus en zijn vrij van schadelijke stoffen. 100% natural, we love!

Je kan de stickers eenvoudig op de kleding, kinderwagen of het bed kleven. Ze beschermen zo’n 72 uur tegen muggen. Elk doosje bevat 24 stickers. 

 

Extra safe?

Een klamboe boven het bedje werkt goed. Daarnaast is het raadzaam om vliegenramen of horren in de slaapkamer te voorzien. Zo houd je de muggen buiten. Muggen zoeken de warmste plekjes op, dus probeer de ruimte wel te verluchten. (Op de foto’s: klamboe van Nobodinoz en Jollein)

Toch geprikt?

Oh jee, toch een flinke muggenbeet? Klaagt je kindje over jeuk? Of zie je plots een grote stip? De Post Zeta Baby van Linea Mamma Baby (€9,95) is een verzachtende gel die je kan smeren na een insectenbeet. De gel werkt verkoelend en zal jeuk verlichten. Ook bij een wespensteek of bij een val in de brandnetels zal de gel verlichting bieden, een musthave in je apothekerskistje dus!

 Ontdek onze natuurlijke anti-muggenproducten snel via onze website.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties