Get to know: Jollein

Get to know: Jollein

Get to know: Jollein

Kinderspullen gemaakt met familieliefde

Als onderneming die inzet op duurzame en lokale producten plaatst mijnspeelgoed-be.preview-domain.com graag de personen en merken waarmee zij samenwerkt in de kijker. Daarom laten we regelmatig onze leveranciers aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Emy, die ons wat meer zal vertellen over Jollein.

Jollein is al van bij het begin te vinden bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. Gaande van lakens, slaapzakjes en eetgerei tot de populaire Klamboe, mijnspeelgoed-be.preview-domain.com verkoopt een heel assortiment aan artikelen van Jollein. Om ook jullie een kijk te geven in hun wereld, de verhalen achter hun creaties… hebben we onlangs met hen samengezeten.

Nieuwsgierig? Neem dan een kopje koffie of thee bij de hand, en lees verder.

Laten we allereerst van start gaan met Jollein zelf. Kan je wat meer vertellen over het familiebedrijf?

Emy: “Jollein is een familiebedrijf dat vijftig jaar geleden werd opgericht door Wim Smits senior in Noord-Holland. Hij werkte al lange tijd voor een textielbedrijf in de regio, tot dat failliet verklaard werd. Om zijn gezin te kunnen blijven ondersteunen, moest Wim snel enkele beslissingen maken en een nieuwe job zoeken.

Hij kocht daarom een aantal stoffen op en begon rond te gaan bij oude klanten van zijn vorige job. Zijn nieuwe bedrijf groeide snel en zo evolueerde Jollein door de jaren heen verder. Het startte als een klein bedrijf, met enkele naaimachines in een atelier en Wim’s zoon (Wim Smits junior) die het transport verzorgde, en werd een grote naam in de baby- en kindersector.”

De naam Jollein kent ook zijn oorsprong in dit verhaal. Aan een van de stoffen die Wim senior kocht, hing immers nog steeds een oud label. Daarop stond Jollein vermeld. Het bedrijf is dus vernoemd naar een van de eerste textielen waarmee de producten van Jollein geproduceerd werden.”

Jollein viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Hoe hebben jullie de sector zien veranderen en voor welke uitdagingen staan jullie?

Emy: “Ikzelf heb de sector vooral zien evolueren sinds de tijd dat ik zelf voor het eerst zwanger was, zo’n tien jaar geleden. Waar ik keuze had tussen weinig motieven en kleuren voor onze kinderspullen, is er nu veel meer keuze. Alles is veel stijlvoller geworden.”

“Ouders hebben nu een groter aanbod aan motieven, kleuren en soorten van allerlei artikelen. Een grote invloed is Instagram. Ouders delen daarop hun spullen en zien zo ook wat anderen gebruiken voor hun kinderen.”

“Zelf proberen we bij Jollein de laatste trends te volgen, maar toch uniek te blijven. Dat is onze grootste uitdaging, want we willen steeds aan de vragen van de consumenten voldoen, en elke collectie uniek en succesvol maken. De Klamboe is bijvoorbeeld al jarenlang het uithangbord van Jollein en blijft één van onze bestverkochte producten.”

Door wie of wat laten jullie je inspireren voor nieuwe creaties?

Emy: “Onze producten zijn geïnspireerd op verschillende zaken. Zo proberen we vaak naar beurzen te gaan die te maken hebben met de baby- en kindersector, bijvoorbeeld de beurs Kind+Jugend in Keulen. Verder proberen we ook inspiratie op te doen door te kijken naar wat onze doelgroep zoekt of reeds gebruikt. Sociale media is daarvoor ideaal.

Ook houden met ons team regelmatig brainstormsessies op kantoor. We proberen dan nieuwe en unieke producten te bedenken die dan aan de hand van samples, stoffen en kleuren verder uitgedacht worden. Hierna worden product tekeningen gemaakt en worden de producten ontwikkeld.”

“Wat voor ons ook een bron van inspiratie is, is het sterke team binnen ons bedrijf. Bijna 80% van onze werknemers zijn vrouwen. Het is voor ons dan ook heel belangrijk dat collecties waarmee we mama’s targetten, door vrouwen ontwikkeld worden.”

Familieliefde staat behoorlijk centraal bij jullie. Hoe vertaalt zich dat concreet (in producten, manier van werken…)?

Emy: “Jollein is een familiebedrijf en dat is zeer belangrijk voor ons. We vormen een sterk team dat samenwerkt van de eerste tot de laatste stap.”

“Familieliefde staat dan ook centraal in onze manier van werken, maar ook in onze producten zelf. We ontwikkelen onze producten met liefde en willen dat er ook in laten terugkomen. Zo worden bijvoorbeeld op de labels van enkele van onze producten quotes over familieliefde geborduurd. Een laagdrempelige manier om onze waarden tot bij de consument te krijgen.”

Wat zijn jullie verdere ambities met Jollein en kunnen we al een sneak peek krijgen van aankomende projecten?

Emy: “We zijn ontzettend trots op hoe wij de laatste jaren enorm gegroeid zijn. We zijn een grote speler geworden op zowel de Nederlandse als Belgische markt. Ook beginnen we onze weg te vinden in de Duitse, Franse en Zwitsere markt. Dit stopt onze ambities natuurlijk niet. Ons volgende doel is de zee oversteken en ons ‘Jollein-imperium’ uitbreiden naar Engeland.”

“Daarnaast komt er, na onze collecties te zien verschijnen bij H&M en onze collabs met Pimpelmees en Blijkaartje, binnenkort een nieuwe samenwerking aan. Meer kan ik er nog niet van zeggen, jullie zullen ons hiervoor nog heel even in de gaten moeten houden!”

 

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties