Leerrijke Sintcadeaus voor je kindje

Leerrijke Sintcadeaus voor je kindje

Leerrijke Sintcadeaus voor je kindje

Telt jouw kindje de dagen al af naar een bezoekje van Sinterklaas? Wij staan ook alvast te popelen op de komst van de Sint! Het is voor kindjes altijd zo’n leuk én spannend moment om de schoen te zetten. Nog spannender is natuurlijk om de volgende dag alle cadeautjes van de Sint open te maken!

Wat zijn leuke Sinterklaascadeautjes? Wij verzamelden superleuke én leerrijke Sintcadeaus voor een zalige Sintervaring! Je ontdekt ze in deze blog! 😍

Educatief speelgoed, wat is dat eigenlijk?

In drie woorden educatief speelgoed omschrijven is “Al spelend leren”. Je kindje is nog superjong & moet nog heel wat verschillende vaardigheden ontwikkelen. Wij zijn helemaal fan om dit in leuke spelletjes te gieten & zo je kiddo al spelend te laten leren. Op deze manier linken ze het niet met iets verplicht educatief of saai, maar zien ze een spel voor zich waar ze mee aan de slag gaan. Al spelend leren is toch het leukste dat er is, toch? 😁

Educatief speelgoed is dan ook enorm breed. Denk bijvoorbeeld aan leren rekenen, lezen, schrijven, redeneren, … . Je kindje laten spelen met educatief speelgoed zorgt ervoor dat die verschillende vaardigheden voortdurend getriggerd worden.

Voor de allerkleinsten: Stapelen maar!

Is het de allereerste Sint voor je kindje? Super spannend! Welke pakjes brengt Sinterklaas dit jaar? Een leuk educatief spelletje zijn de stapeltorens in ons assortiment.

Zo hebben we de prachtige stapelbare ringen van Trixie. Je kindje kan alle ringen mooi stapelen op de basis die ook een beetje wiebelt, zo leuk! Dat is meteen een extra uitdaging voor je kindje om het diertje zo stil mogelijk te houden. Durft jouw kleine schat deze uitdaging al aan?

Zo oefenen kindjes hun motorische vaardigheden en leren ze verschillende vormen, diertjes en kleurtjes kennen! Daarnaast zijn stapeltorens maken goed voor de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie.  

We hebben ook heel wat leuke stapeltorens van Mushie & Little Dutch die je ook in bad kan gebruiken. Dit zijn allerlei verschillende potjes in verschillende groottes. Het geeft een kleurrijke toren, boeiend voor je kindje om naar te kijken. Door de verschillende potjes te stapelen, ontwikkelt je kindje zijn/haar behendigheid en coördinatie.  

Prikkel de zintuigen van je kleintje!

Met zintuiglijk speelgoed ofwel sensorisch speelgoed, stimuleer je de zintuigen van je kindje. Hierdoor wordt je kleintje voortdurend geprikkeld en uitgedaagd op fysiek of cognitief vlak.

Met zintuiglijk speelgoed help je je kleintje om de wereld om zich heen beter te begrijpen. Bovendien is het ook goed voor de concentratie. 

De leuke silicone speelsets van Dëna of Petit Monkey hebben verschillende vormen en helpen je kindje met de verschillende vormen en kleuren te ontdekken. Deze zijn ook erg fijn om mee in bad te nemen, fun!

Ook een activiteitentafel- of kubus prikkelen de zintuigen van je kleintje! Dit speelgoed is goed om de motorische vaardigheden te trainen. Verschuif de diertjes, draai aan de vormpjes of breng de kralen van de ene naar de andere kant van het spiraal. Zo leuk! 

De muzikale houten blokken van Vilac zorgen ook voor uren spelen & lachen! De blokken hebben allemaal afbeeldingen met grappige dieren. Als je ermee schudt maken ze leuke dierengeluiden. De muziekblokken zijn geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden. Zo leert je kindje op een speelse manier alle dierengeluiden kennen! De dierengeluidjes imiteren hoort daar natuurlijk ook bij..; zo schattig! 🤗

Voor grotere Flamingo’s: Letters & cijfers leren

Klok lezen, maaltafels leren, met het alfabet aan de slag, leren schrijven … Noem maar op! Je kindje heeft nog een heel leven voor zich & moet nog heel wat leren. Waarom combineer je dat dan niet met de leukste spelletjes? Dat maakt het voor je kindje veel leuker, want zo heeft je Flamingo niet het gevoel iets te ‘moeten’ leren, maar richt zich vooral op het leuke spel. Dat pak je dus subtiel aan! 

De klok te leren lezen? Dat is leuk met de houten klokken van Janod of Liewood. Dit is een heel leuk Sinterklaascadeau vanaf 5 jaar. Bij de houten klok van Janod krijg je 13 modelkaarten met analoge en digitale vermelding van het uur, je vindt ook een uitwisbare kaart terug om zelf te oefenen.

Ga op een subtiele manier aan de slag met het alfabet! Je vindt mooie ABC-legpuzzels terug bij ons om samen het alfabet te leren. Op de achterkant van de Janod alfabetpuzzel is er een krijtbordje, zodat je kindje meteen aan de slag kan! YAY! Bovendien staat het ook leuk in de slaapkamer als decoratie!

Bye Bye schermtijd, Hello Timio audiospeler!

De Timio Audio- & muziekspeler helpt je kindje bij het leren van woorden, getallen, sprookjes, liedjes. En dat in maar liefst vijf verschillende talen. Deze audiospeler is de perfecte vervanger voor een tablet met veel schermtijd & je kindje leert er heel veel mee bij. Win-win dus! 

Je breidt deze leuke muziekspeler van Timio uit met de verschillende uitbreidingssets. In de uitbreidingsets vind je verschillende andere liedjes terug, muziekinstrumenten, wilde dieren en nog zoveel meer. Bovendien is de Timio handig om mee te nemen naar grootouders of op vakantie.

Tijd voor leuke spelletjes!

Spelletjes spelen is altijd zo leuk voor kindjes! Bovendien leren ze onbewust allerlei vaardigheden bij. Zo helpt het spelletje 4 op een rij je kindje strategisch nadenken of ontwikkelt het spelletje bowlen de creativiteit of verbeelding van kindjes. Speel samen met vriendjes een spelletje of doe het gezellig als gezin op een regenachtige zondag. 

In ons assortiment vind je bovendien ook leuke Walkie Talkies! De walkie talkies van het Belgische merk Kidywolf hebben een bereik van 3 tot 6 km! Zo cool! Het superleuk om samen met vriendjes in het geheim te communiceren vanop afstand. Bovendien heeft de walkie talkie ook een zaklampje, ideaal als het donkerder wordt. Ze zijn verkrijgbaar in rood-blauw & oranje-groen!

Met deze leuke cadeautjes heeft je kindje een superleuke Sint! Zorg ook zeker voor een wortel voor Slechtweervandaag hé! Zo heeft het paard van de Sint een lekker snoepje! En voorzie lekkere snoepjes voor de lieve hulppieten! 

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties