S.O.S. virusjes in huis

S.O.S. virusjes in huis

De herfst is in het land, de scholen zijn weer een tijdje open én daar zijn ook weer die eerste snottebellen 😉! Is je kindje ziek? Bij ons vind je heel wat musthaves om je kleintje (of jezelf) wat verlichting te bieden. Benieuwd? Lees snel verder.

Verluchting is key

Voelt je kindje zich niet lekker? Een virus verspreidt zich via druppeltjes snot, slijm en speeksel en kan zich makkelijk via de lucht (of via de handen) verspreiden. Zorg zeker voor goede verluchting van de (slaap)kamer om de verspreiding van virussen in te perken. De lucht in de (slaap)kamer mag zeker ook niet te droog zijn. Kies voor een luchtzuiveraar of luchtbevochtiger om je baby/kindje beter te doen slapen.

Een luchtbevochtiger, zoals die van Vicks, verlicht je baby’s ademhaling en helpt luchtweginfecties tegen te gaan. Je kan deze ook gebruiken in combi met de VapoPad geurtabletten.  De VapoPads Rozemarijn & Lavendel verspreide een aangename geur en zijn te gebruiken vanaf 3 maanden, de Menthol geurtabletjes gebruik je vanaf 3 jaar en ideaal om verlichting te bieden bij een verkoudheid of symptomen van hoest of verstopte neus.

 

Temperatuurcheck in 1,2,3

Het is niet altijd evident om de temperatuur van een baby of kindje te nemen. Wij verkiezen liefst een snelle en eenvoudige manier

De Braun PRT2000 – digitale lichaamsthermometer is een handige thermometer met leeftijdsafhankelijke koortsindicator waarmee het interpreteren van een meetresultaat niet meer willekeurig is. De makkelijke kleurcodes helpen je om het resultaat te interpreteren en geven een leeftijdsgebonden koortsalarm. Bovendien heb je het resultaat in 8 seconden.

Moet het nog sneller? Een digitale voorhoofdthermometer meet je temperatuur binnen de 2 seconden. Ook handig als je kindje slaapt 🤗.

Goodbye snottebellen!

Snottebellen in huis? Niets zo vervelend! Met een neuspeertje kan je ze makkelijk weghalen. Spoel het neusje eerst met fysiologisch water en neem het overtollige slijm weg met een neuspeertje.  De neusreiniger verwijdert het overtollige slijm waardoor het ademen door de neus terug makkelijker gaat. Je kiest voor een handmatig exemplaar of een handige elektrische neuspeer.

Geen koude voetjes meer

Voel je je niet 100%? Dan houd je best je voeten lekker warm. De wollen slofjes van Alwero zijn er in verschillende maten, voor baby’s, kinderen én volwassenen.  Het dragen van wol zorgt er trouwens voor dat het lichaam je eigen temperatuur beter behoudt. 


Mag het iets extra zijn? De lieve knuffels van Senger Naturwelt zijn knuffel én warmtekussen-in-één. In de mooie gans of beer zit een uitneembaar zakje met spelt of kersenpitjes, die je in de oven kan opwarmen. Extra fijn om in het bedje van je kindje te leggen, of gewoon lekker voor jezelf op de bank. 😉

Pretend-play

Moet je met je kindje naar de dokter en heeft hij/zij een beetje bang? Heel erg normaal! Het is belangrijk om de angsten te erkennen, maar zoon- of dochterlief gerust te stellen. Je kan je kleine flamingo voorbereiden op een doktersbezoek met een speelgoeddokterstasje. Zo gaat je kindje alvast allerlei voorwerpen herkennen.

Pretend-play, ofwel “doen alsof”, is een ideale manier om je kindje op een speelse manier kennis te laten maken met de dokter of het ziekenhuis. 😊
Ontdek alle dokterssets hier.