Tweede kindje? Dit zet je op je geboortelijst

Tweede kindje? Dit zet je op je geboortelijst

Hoera, je bent zwanger! Je hebt al een kleine uk in huis, dus wellicht kan je ook heel wat items hergebruiken 😊?  Het moeilijkste aan het opstellen van je geboortelijst is onderscheiden wat echt nodig is en wat leuk zou zijn. Dus, wat zet je nu precies op je geboortelijst bij de komst van een tweede kindje? Samen met enkele jonge mama’s stelden wij voor jou de perfecte checklist bij een tweede kindje op.  

Download hier je geboortelijst checklist bij een tweede kindje.

De kinderkamer babyproof maken

Het allerbelangrijkste in de babykamer is het bedje. Hier heb je verschillende spullen voor nodig. Gebruik je het bedje van je eerste kindje voor je tweede baby? Top! Dan kan je ook de matras hergebruiken. Zijn je hoeslakens, lakentjes en dekentjes wat uit de mode?  

Kies je favo printjes om op je geboortelijst te zetten. Het fijn aan een tweede (of derde, vierde,…) kindje is dat je nu helemaal los kan gaan in deco en toffe hebbedingen. De grote stuks heb je nu eenmaal al in huis 😄!  Ook nog nodig: een leuke kledingkast of commode voor al die mini babykleertjes. 😍

Had je al een coconnestje ? Dat is zeker geen overbodige luxe, want het is een mooie overgang van slapen in de baarmoeder naar slapen in zijn bedje. Als je kindje woelig slaapt, leg je het kindje best in een inbakerslaapzakje. Zo voorkom je dat je kleintje wakker wordt door eigen gewoel.

Je weet het vast al, maar je laat je kindje tot de leeftijd van 1 jaar niet onder een donsdeken slapen om de kans op verstikking te verkleinen. Je kiest dan best voor een slaapzakje en dekentje of lakentje.  Misschien is je tweede kindje wel een ander geslacht als je eerste of beval je in een andere periode? Houd er rekening mee dat een zomerslaapzak niet dezelfde warmte geeft als een winterslaapzak. Check dus zeker op tijd wat je al in huis hebt en wat je nog op je geboortelijstje moet zetten.

Hier lees je alles over de TOG waarde, ofwel de warmtegraad van je slaapzak.

Afhankelijk van de leeftijd van je eerste kindje, schaf je best een tweede babyfoon aan, zodat je meteen hoort of je baby huilt of er iets anders aan de hand is. 

Wist je trouwens dat er tegenwoordig babyfoons bestaan waarmee je via je smartphone in de kamer van je kind kunt kijken? Cool!

Minichecklist: 

Verzorging voor je baby

Een babybadje en verschoonkussen heb je al in huis? Dan heb je al heel wat😊! Wij zeggen altijd: never enough swaddles, want deze zijn multi-inzetbaar! Zijn je “oude” tetradoeken al wat verschenen? Schaf je zeker voldoende hydrofiele doeken aan, deze zijn superzacht en multifunctioneel, want je kan het niet alleen als handdoek gebruiken, maar je kan je baby er ook in inbakeren en soms wordt het zelfs als knuffeldekentje gebruikt. 

 

Zet zeker ook je favo verzorgingsproducten op je geboortelijst. Familie en vrienden vinden dit een leuk cadeautje om te schenken. Zo is de Gift Set van Naïf een ideaal geboortegeschenk.

(Borst)voeding

Heb je al een borstvoedingskussen?  Veel vrouwen vinden het comfortabeler om met een voedingskussen borstvoeding te geven, maar het is ook een prima steun als je flesjes geeft. Wil je borstvoeding kolven? Er zijn heel wat fijne, gloednieuwe (stille) borstkolven op de markt. Check them out!  We raden je ook zeker aan om nieuwe flesjes en spenen aan te kopen. 

 

Een tweede kindje, dat is ook een tweede eetstoel. Koop je dezelfde als die van je eerste kindje? Of ga je deze keer voor iets totaal anders? In deze blog vind je al onze eetstoelen met tekst en uitleg. 👍

Minichecklist:

Babyspullen voor onderweg

Als je met je baby op pad gaat zijn een autostoel en een kinderwagen een must. Kinderen onder 1m35 zijn verplicht in een autostoel te zitten voor hun veiligheid. Een nieuwe stoel nodig voor je eerste kindje? We hebben heel wat autostoelen in ons gamma! Denk ook zeker aan een extra Isofix basis, zo handig dat je de gordel niet meer hoeft te gebruiken, zeker als je twee kindjes moet vastmaken.

Musthave voor onderweg met twee (of meer) kindjes? Een buggyboard! Zo kan je peuter/kleuter achteraan de kinderwagen zitten of staan. Handig! Geef je de voorkeur aan een draagdoek of draagzak? Ultrahandig met meerdere kindjes, want zo heb je je handen altijd vrij!

 Minichecklist: 

Andere spullen voor op je geboortelijst

Alle spullen die je nu op je geboortelijst hebt staan zijn praktische zaken. Maar je wil je kind ook iets leuk geven om zich bezig te houden. Zet daarom zeker wat speelgoed en knuffeltjes op je babylijst, ja ook voor je oudere kindje(s)! Zo wordt je oudste kiddo ook lekker verwend wanneer kleine broer of zus geboren wordt. 

Het is immers ook voor hem/haar een grote aanpassing. ❤ Een stoere (loop)fiets met helm is bijvoorbeeld een leuk cadeau. Deze kan zus- of broerlief later nog doorgeven aan de baby.

Minichecklist:

Alle items die je nodig hebt in een handige lijst? Download hier onze uitgebreide checklist, speciaal voor ouders die al een kindje hebben. De checklist is klikbaar, handig!

TIP: Zorg bij het opstellen van je geboortelijst voor voldoende variatie in producten en prijscategorieën. Zo kan iedereen die iets van jouw geboortelijst bestelt een item kiezen dat hij of zij leuk vindt en dat binnen zijn of haar budget past. Zet ook gerust enkele duurdere items op je lijst, zoals een borstkolf of eetstoel. De schenkers kunnen dan samenleggen. Om te voorkomen dat er geen cadeautjes meer zijn in een bepaalde prijscategorie kun je er ook cadeaubonnen opzetten.   

Na afsluit van je lijst ontvang je nog een giftcard t.w.v. 10% van je lijsttotaal. Superleuk om nadien nog fijne kleding, speelgoed of ander leuks te kopen voor jouw mini-me!

Wil je je voorbereiden op de komst van je baby? Maak een online geboortelijst aan! Je beheert je geboortelijst makkelijk via pc of mobiel en je cadeautjes worden gratis naar je thuis verstuurd. 

Maak je geboortelijst hier aan.