Van afkolftoestel tot zuigfles

Avent en onze geboortelijsten: Van Afkolftoestel tot Zuigfles

We hebben het bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com gewikt en gewogen en hebben uiteindelijk toch beslist om ervoor te gaan! We hebben Avent opgenomen in ons gamma.

Niet het meest spannende merkje, ook niet echt heel mooi, maar wel waan-zin-nig praktisch. Om volledige geboortelijsten te kunnen aanbieden is het van groot belang om alles rond de voeding van die kleintjes in het gamma te hebben.

Ik blij natuurlijk, want zo kan ik ook al meteen beginnen plannen wat ik allemaal op onze lijst ga zetten en waar ik jullie dus binnen enkele maanden uitgebreid over kan informeren!

Borstvoeding: the essentials

De eerste maanden krijgt kleine zus sowieso uitsluitend live borstvoeding, dus dan heb ik gelukkig nog niets van toebehoren nodig. Wat wel belangrijk is dit keer, is dat ik op tijd een goede borstpomp voorzie.

Bij P. heb ik vier maanden borstvoeding gegeven, bij E. was dat acht maanden en het plan is nu om dat minstens even lang te doen. Ik wil haar koste wat kost zes maanden uitsluitend borstvoeding geven en aangezien ik na drie maanden terug ga werken zal een handige borstpomp dus meer dan welkom zijn.

Ik denk eraan om toch voor de elektrische borstpomp te gaan, in de hoop dat dat goed vooruit gaat en ik dus zoveel mogelijk tijd vrij heb voor de drie meisjes. Bewaarpotjes komen ook zeker op de ljist (en veel!), want ik ben extreem gemotiveerd om een hele diepvries vol te kolven.😉

Nog iets wat ik bij P. en E. niet echt heb nodig gehad is een flessenwarmer. Die heb ik enkele keren gebruikt op vakantie en ik vond het een vreselijk ding. Flesvoeding kan lekker makkelijk in de microgolf, maar bij moedermelk gelden iets andere regels. Het wordt niet voor niets vloeibaar goud genoemd (volledig terecht trouwens!)

Bij Avent hebben ze nu een flessenwarmer speciaal voor dat vloeibare goud ontwikkeld. De melk wordt tijdens het opwarmen langzaam rondgedraaid en verwarmd, een sensor meet de temperatuur en voorkomt dus oververhitting. Op die manier worden alle voedingsstoffen optimaal behouden (yay!).

Iets wat zeker in veelvoud op de geboortelijst komt zijn de wasbare borstcompressen, want wat heb je die dingen nodig! Toen een vroedvrouw enkele dagen na de geboorte van P. fijntjes opmerkte dat ik bijna genoeg melk had om heel de gang te voeden, was het mij al lang duidelijk dat de borstcompressen en ik dikke vrienden zouden worden. Ik heb altijd van die wegwerp exemplaren gebruikt en ben ook hier weer erg benieuw om het verschil te ervaren.

Allemaal niet erg spannend deze spullen, maar hey, er komt gewoon ook een heel praktisch verhaal kijken bij zo’n pasgeborene. Ik ben er ook van overtuigd dat het van groot belang is om handige spullen aan te schaffen. Geen tijd of energie over in die eerste weken om je daar nog eens druk in te zitten maken.

Aftellen geblazen

Ik schrijf over al deze dingen met een heel dubbel gevoel! Aan de ene kant kijk ik er enorm tegenop om weer ‘vast’ te hangen aan die kleine mini-me. Ik heb geen zin om me af te vragen of er nog wel een extra borstcompres in de luiertas zit. Of dat de melk die ik gisteren afkolfde en in de ijskast zette nog mag ingevroren worden etc etc…

Of om ook dan weer heel bewust bezig te zijn met wat ik eet en drink (krampjes vermijden like a pro!), om al blij te mogen zijn met drie minuten privacy om even ‘relaxed’ te douchen en ga zo maar door.

Máár! Wat kijk ik er ook enorm naar uit om kleine zus eindelijk te zien, om ze te knuffelen en haar er al meteen van te verzekeren dat ik álles zal doen om haar gelukkig te maken. Leuke extra dimensie dit keer vind ik toch wel het feit dat ons gezin compleet zal zijn met haar erbij. Ik kan niet wachten tot manlief de kamer binnenkomt met de twee grote zussen en de verwondering op hun gezichtjes te zien.

Als ik daaraan denk neem ik al die praktische rompslomp er maar wat graag bij. Ik ben er ook zeker van dat ik me bij nummer 3 nóg minder druk zal maken in dingen die er uiteindelijk echt niet zo toe doen. Ik vind mezelf nu al een erg relaxte mama en zie dat alleen maar ‘erger’ worden als kleine zus gearriveerd is. Ik ben, net zoals P., nogal fan van heel het ‘Let it gooo’ verhaal 😉

Volgende week weer een ‘mooie’ blog! We verhuizen dit weekend en dus kan ik me nu écht buigen over de inrichting van de kinderkamer 😊

Liefs

x

 

Dit artikel vind je misschien ook interessant