Voorbereidingen voor Kerst

Voorbereidingen voor Kerst

It’s beginning to look a lot like Christmas

Zo ergens eind november begint het bij mij steeds te kriebelen en kom ik stilaan in de kerstsfeer. Het is voor mij echt de leukste periode van het jaar! Vroeger toen ik nog thuis woonde en examens had in januari, zag ik deze periode echt als een verzetje tijdens den blok. Samen met mama versierde ik dan heel het huis, voor mij het toppunt van de kerstvakantie… 

Ook nu nog hou ik er echt enorm van om ons hele huis volledig te decoreren en overal kleine subtiele kerstdetails aan te brengen.  Al goed dat ik hier thuis nog wordt ingetoomd tot nà Sinterklaas, want vanaf dan is er dus echt geen houden meer aan!

 Kerstversiering Inspiratie?

Onbewust zoek ik eerst altijd wat inspiratie voor kerst op Pinterest.  Al enkele jaren ben ik voor een minder kitscherige stijl gewonnen en baseer ik me op de Scandinavische kerststijl. Denk: veel houten kerstversiering en veel wit, glas & natuurlijke materialen. Dennenappels, hulst, rieten manden, een mooie kamerden,… Ergens een rendiervel laten rondslingeren staat ook goed 🙂 Ik heb goed voor ogen hoe alles er moet gaan uitzien. Op een zaterdagvoormiddag trekken we dan naar het tuincentrum. 

Een traditionele of alternatieve kerstboom? Hoe gaan we onze kerstboom versieren? Tot een compromis komen we niet, dus krijgen we allemaal onze zin. We kiezen dus 2 bomen: ik wilde graag een dun Instagram exemplaar met niet teveel feestversiering erin maar man en kids willen een volle dikke.

Holidays are coming…

Onderweg naar huis flitsen enkele bekende kerstliedjes door mijn hoofd en het deuntje van de oude Coca Cola reclame met de grote rode trein blijft het meest nazinderen: holidays are coming, holidays are coming.  Ik voel me geweldig in mijn sas. 

Thuis kan nu het decoreren beginnen! Naar goede gewoonte doe ik dit terwijl Sky Radio Christmas opstaat en met een lekkere warme glühwein in de hand. Ik weet het, I’m a sucker for Christmas, en ga dan ook all the way 🙂

De jongens hangen samen de lichtjes in de grote boom, ik decoreer mijn schraal scharminkel, haha! Uiteindelijk zien ze er allebei prachtig uit. In de living hang ik nog enkele kerstkransen op, en ook buiten komt er een grote krans aan de deur. Op de bijzettafeltjes maak ik overal kleine kersttafereeltjes. Oh, hier hou ik zo van, ik zou willen dat deze gezelligheid een heel jaar lang kan blijven duren! Zelfs de kamers van de jongens krijgen een subtiele make over, met enkele kaartjes in kerstthema. 

 

Kerstcadeaus kiezen!

Nu de bomen er zo mooi bij staan, wordt het ook stilaan tijd om de kerstcadeautjes eronder te leggen.  De meeste pakjes heb ik al online gekocht, de rest haal ik op een rustige weekdag. Hoe zeer ik ook van de kerststemming hou, overbevolkte winkelstraten en shoppingcentra zijn niet mijn ding. Vorig jaar moest ik alles nog de laatste week gaan kopen, en ik heb mezelf toen voorgehouden om het dit jaar beter te doen. En voilà, het is gelukt 😉

Ik kies ook voor mijn cadeaupapier voor rustige kleurtjes: dit jaar een wit papier met subtiel zwart rooster en bruin kaftpapier. Wel pimp ik de pakjes helemaal op met coole gifttags en stickers. Want geef toe: een beetje glitter moet kunnen, toch?

Sit back and relax

In de late namiddag zijn we klaar en is het tijd om van ons harde werk te gaan genieten. We zetten een Disney film op en kruipen samen onder een dekentje in de zetel terwijl de lichtjes in de boom gezellig branden.

Al kan ik het tijdens de film toch niet laten om alvast wat te Pinnen naar sfeerbeelden, zo plan ik meteen hoe ik mijn kersttafel ga decoreren 🙂

Dit artikel vind je misschien ook interessant