Waar let ik op als mijn baby een badje neemt? Welke verzorgingsproducten kies ik voor mijn baby?

Waar let ik op als mijn baby een badje neemt? Welke verzorgingsproducten kies ik voor mijn baby?

Vragen zoals “Wat is er belangrijk als ik mijn kindje in bad doe?”, “Vanaf welke leeftijd mag een baby in bad?”, “Welke verzorgingsproducten kies ik voor mijn baby?” en “Waar moet ik op letten bij baby verzorgingsproducten?” worden allemaal beantwoord in deze blog. 

Baby in bad

Wat is belangrijk als ik mijn baby in badje doe? 

Het eerste belangrijke om te weten is dat een baby’tje pas in bad mag vanaf de navelstreng volledig genezen is. Als je kindje dan in bad mag, is het belangrijk om de temperatuur van het water goed te controleren met een thermometer. Het beste voor je mini is een temperatuur van ongeveer 37 graden. Zorg er ook voor dat de kamer waar je kindje een badje neemt warm genoeg is, zodat je kleine schat geen koud vat. 

Hoe vaak mag je baby nu in bad? Van zodra je kindje 6-8 weken oud is, kan hij of zij 1 tot 2 keer week een badje nemen. Een badje van 5 tot 10 minuten is zeker lang genoeg. Wanneer je hem of haar in bad wil doen, is niet zo van belang. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je het niet onmiddellijk na het eten doet. 

Waar kan je best op letten bij verzorgingsproducten voor baby’s? 

Zoals iedereen wel weet heeft een baby’tje een supergevoelige huid en daarom is het belangrijk om deze supergoed te verzorgen. Belangrijk is om schoon water te gebruiken zonder toevoegingen van badproducten, want deze toevoegingen kunnen er mogelijks voor zorgen dat je baby’tjes huid uitdroogt. Veel badproducten hebben een uitdrogend effect. Daarom is het beter om proper water te gebruiken zonder producten. 

Waar kan je best op letten bij badproducten voor baby’s? Kleurstoffen en parfum kunnen de huid van je baby’tje irriteren. Je kan dus best kiezen voor producten zonder deze ingrediënten. Ook vermijd je best paraffineolie. Dit kan schadelijk zijn voor de huid omdat het de poriën verstopt. Let er ook op dat je een product koopt dat pH-neutraal is. 

 

Waarom kiezen voor de verzorgingsproducten van Naïf? 

Naïf maakt al enkele jaren verzachtende en verzorgende producten die de gevoelige babyhuid beschermen, door gebruik te maken van de beste ingrediënten die de natuur te bieden heeft. Geen irriterende en schadelijke stoffen, maar milde ingrediënten, natuurlijk verzorging dus!

Zo zijn de wasgel, de milde badolie, de baby shampoo en het badschuim ideaal voor jouw kleine Flamingo. Mild, verzachtend, verzorgend en reinigend voor het babyhuidje. Ook echt een plus, de shampoo prikt niet in de ogen!

Naïf past helemaal in het plaatje van goede verzorgingsproducten en heeft dus de ideale badverzorging voor jouw mini! Ontdek alle producten hier! 

 

Wist jij dat Naïf navulverpakkingen heeft?

Ken jij het pomp + navulverpakking systeem van Naïf al? Ze hebben een handige pompfles die je makkelijk kan hervullen met de navulverpakking.

Waarom zijn navulverpakkingen zo goed? 

Met navulverpakkingen bespaar je zo’n 76% plastic ten opzichte van een gewone fles. De pompfles die je aankoopt voor de navulverpakkingen kan je telkens opnieuw gebruiken en gooi je niet weg als die leeg is. 

Daarnaast wordt er minder Co2 gebruikt bij het produceren van de verpakking. Zo wordt er bij het maken van de navulverpakking zo’n 70% minder Co2 geproduceerd. Ja ja, je leest het goed, 70%! Wow!😮👌

Ook wordt er minder Co2 gebruikt in het algemeen bij het transport. Dit omdat er véél meer navulverpakkingen in een vrachtwagen passen dan shampoo flessen. 

Navulverpakkingen zijn dus echt wel enorm duurzaam en een topidee! Wij hebben de pomp en navulverpakking voor de baby shampoo en voor de baby wash gel. De Naïf producten zijn ideaal om je baby goed te verzorgen maar ook rekening te houden met duurzaamheid. 😊