Op zoek naar veilig, siliconen kinderservies met zuignap?

Op zoek naar veilig, siliconen kinderservies met zuignap?

Op zoek naar veilig, siliconen kinderservies met zuignap?

Op zoek naar mooi en veilig servies voor je kinderen? Het kan een moeilijke zoektocht zijn. In deze blog vertellen we jou of siliconen servies nu wel echt veilig is? En waarom servies met een zuignap nu juist zo handig is en of het wel werkt? 

Lees snel verder en wie weet vind je wel het ideale servies voor jouw kleine spruit! 

Is siliconen servies veilig voor kinderen? 

Als je product gemaakt is van 100% silicone is dit helemaal veilig voor kinderen. De Belgische organisatie Test Aankoop heeft in 2014 een onderzoek gedaan naar siliconen bakvormen. Volgens hen zou er alleen mogelijks gevaar ontstaan bij het verhitten van siliconen producten. Daarom mag je siliconen producten zeker niet hoger verwarmen dan 200°C. Zolang je dat niet doet zijn 100% siliconen helemaal veilig om uit te eten. 

Siliconen is één van de veiligste en meest duurzame materialen en daarom een ideaal materiaal voor kinderservies. De meeste siliconen producten kan je in de vaatwasser, diepvriezer, over en microgolf stoppen. 

Bovendien is silicone een niet poreus materiaal waardoor bacteriën weinig kans maken. Ook zal het materiaal niet snel verkleuren. Het is een zacht materiaal dat ideaal is voor de allerkleinsten.

 

Waarom kiezen voor kinderservies met zuignap? 

Wat zijn nu de voordelen van een bord met zuignap?

Zoals alle mama’s en papa’s wel weten gooien jonge kinderen nogal eens graag met hun bordjes of kommetjes.😉 Om dit te voorkomen zijn er heel wat merken die servies met een zuignap hebben ontwikkeld. De zuignap hecht zich stevig vast op een gladde tafel of eettablet, waardoor je kindje zijn/haar bord niet zomaar van de tafel kan gooien. Dat bespaart alle mama’s en papa’s een hele hoop kuiswerk. YAY! 🤩

Bovendien is servies met een zuignap het beste servies om kinderen zelfstandig te leren eten. Het servies blijft stabiel staan en laten kindjes ontdekken zonder dat ze hun bordje kunnen rondzwieren. Sticky bordjes of kommetjes zijn heel stevig en dus ideaal om zelfstandig mee te leren eten. 

 

Waarom kiezen voor het kinderservies van Mushie? 

Mushie focust zich op hoge kwaliteit en duurzaamheid. Ze maken hun servies van de beste materialen en gaan voor een minimale milieu-impact. YAY voor duurzaamheid én kwaliteit!

Het kinderservies van Mushie is gemaakt van 100% voedselveilige silicone. Het is dus helemaal veilig voor je kindje om uit te eten. De eetsets zijn enorm stevig en kunnen niet stuk vallen, zeker kidsproof dus! Bovendien mag het ook in de vaatwasser en microgolf, superhandig! Al het servies heeft een handige zuignap aan de onderkant. De zuignap hecht zich vast op een gladde tafel of eettablet van een kinderstoel. Zo kan je kindje zjin/haar servies niet van de tafel gooien! 

Je vindt het servies van Mushie in prachtige, hippe kleurtjes. Ideaal voor wie een combinatie wil tussen een mooi interieur en kidsproof spullen in huis. Je vindt bordjes, vakjesborden en kommetjes met zuignap terug in hun assortiment. De vakjesborden zijn ideaal voor kindjes die hun eten graag gescheiden houden. 

 

Reviews

We lieten het sticky servies van Mushie uittesten door 3 willekeurige testers. Ontdek hieronder wat zij ervan vinden! 

Jackie, Bobbie & Sophie

Ik kreeg van de gele flamingo de mogelijkheid om met mijn tweeling meisjes van 1 jaar een van de nieuwe setjes van Mushie te proberen. 

We kregen 1 bordje, een kommetje en bestek setje van een lepel en vork. 

Wat een mooi servies fijn materiaal en mooie natuurlijke kleurtjes🥰 Het siliconen servies voelt super fijn aan, zacht en stevig. 

We gebruiken het kommetje dagelijks! Perfect voor stukjes fruit! Het is heel stevig en valt niet zomaar om en vouwt niet om. Met kleine kindjes is dit wel fijn omdat ze alles willen fijn knijpen of opeten. 

Het bord is een fijne vorm en groot genoeg voor onze meiden. 

Het bord blijft helaas niet op het tripptrapp playtray plakken. Maar wel op de universele, dus daar werkt hij beter op!

Het bestekje vinden de meiden nog iets te groot en te hard. Dus deze lijkt me iets meer voor kinderen rond de 2 jaar! Of onze meiden hebben gewoon voorkeur voor een iets kleiner  en zacht setje.

We zitten vaak op de vloer in de woonkamer, daar is ook hun speelruimte. Daar zet ik vaak het kommetje met fruit neer zodat ze onder het fruit gezellig samen even tv kunnen kijken en dan heel lief met een kommetje fruit tussen ze in, heel zoet. 

Heel jammer dat er vrijwel geen bordjes/kommetjes zijn die op de tripptrapp playtray blijven plakken! Dat komt vooral door de matte afwerking, op de universele playtray blijft het wel plakken, dus ik adviseer vaak deze aan te schaffen. 

Met kleine kinderen is het toch fijn als het servies niet de hele kamer door gegooid wordt en je het eten van de muur hoeft te schrapen😅 Dus het setje werkt heel goed op het universele playtray voor de tripptrapp. (Wie weet wel op andere kinderstoelen, maar dat heb ik niet kunnen testen) 

 

Kyani

Mijn zoontje van 11 maanden mocht het setje van Mushie testen. Hij vindt niks leuker dan alles op de grond te gooien, te kijken en horen hoe dingen vallen. Daardoor staat er nooit lang een potje op zijn tafel. Dit setje van bord, potje, lepel en een vork was dan ook meer dan welkom.

Op onze tafel plakken het bordje en potje zeer goed. Je moet echt veel moeite doen om die los te krijgen, tenzij je het daarvoor bestemde lipje gebruikt. Op de Stokke tripp-trapp tafel plakt die wat minder stevig.

Ons zoontje had helaas snel door hoe hij het bordje alsook het potje van zijn tafel kon krijgen. Daardoor was het in het begin een heel leuk spelletje om deze zo snel mogelijk van de tafel te krijgen. Wat wel heel goed hielp zodat hij zijn bord zou laten staan, was zijn vakjesbord vullen met allerlei fruitsoorten. Zo hadden we geraspte fruitpap maar ook stukjes van het een fruit en stukjes van het ander fruit allemaal apart. Hij kon op zijn eigen tempo goed kiezen wat hij wou hebben. Hij kon op ontdekking gaan naar de stukjes in de vakjes. Uitwisselen van plaats, voelen wat het verschil was en uiteindelijk ook proeven. Op die manier bleef het bordje eindelijk eens op zijn tafel staan.

De lepel is ook heel fijn voor een bijna 1 jarige om vast te nemen. Hij ligt goed in de hand maar is ook fijn om eten mee te geven. De lepel werd uitvoerig onderzocht en zelfs in het eten gestoken om zo zelf proberen op te scheppen!

Het potje is van goede hoogte om er stukjes fruit of geraspt fruit in te doen. Zo kan hij zelf stukjes uit het potje halen en er terug in steken (als hij dat wilt). We gaan nog heel veel genot hebben van deze set.

 

Sarah, Olivia & Elly

Iedere mama met een peuter kent het wel, je kleine schat die graag zijn of haar bordje op de grond wil gooien… Hiervoor zijn er verschillende merken die hier een oplossing voor bieden net zoals Mushie, namelijk de zuignap aan de onderkant van het bordje of kommetje!

Elly is een peuter die graag haar bordje weg wil als ze klaar is met eten. Met dit mushie bordje en kommetje  beland haar bordje veel minder snel op de grond! Ik zeg “veel minder snel” omdat het afhankelijk is van op welk oppervlak je dit bordje gebruikt.

Elly haar Stokke clikk kinderstoel heeft een aan schuifbaar tafeltje. Op dit tafeltje blijft de zuignap van het bordje en het kommetje niet zo goed kleven. Wel merk ik dat haar mushie bordje toch veel minder op de grond beland omdat het een steviger bordje is dan onze andere plastieken bordjes. Op onze eettafel, als ze zonder aanschuiftafel mee-eet, blijft het bordje wel goed kleven.

Het ontwerp van het bordje valt hier ook heel erg in de smaak.
De mooie kleurtjes spreekt mijn oudste dochter aan, “mama ik wil het roze bordje”. Met de handige vakjes op het bord kan je dan weer een heel leuk peuter of kleuter ontbijt voorzien met een apart vakje voor bijvoorbeeld fruit, boterhammen en yoghurt.

Ook wil ik het even hebben over het materiaal van het bordje en het kommetje, maar ook van het bestek.
Het bestek is voor mij het ideale ontwerp voor een peuter! Zeer licht materiaal om vast te houden, de ideale grootte en handig in gebruik.
Wat voor mij als mama heel belangrijk is, is dat het materiaal veilig is. Vooral na het schandaal van de melamine bordjes ben ik echt gaan kijken welk materiaal er veilig gebruikt kan worden voor kindjes. Het mushie bordje bestaat uit  100% silicone en is hierdoor onbreekbaar maar toch voedselveilig.

Last but not least wil ik mijn favoriete aspect van het bordje, kommetje en bestek meegeven… Het kan in de microgolf en vaatwasser! Enorm belangrijk voor drukke mama’s en papa’s! Zelfs als het knalrood ziet van de spaghettisaus komen de bordjes en het bestek als nieuw uit de vaatwasser! Geen extra stress om de bordjes nog apart te moeten afwassen met de hand of om extra afwas te maken door je eten in andere potjes te moeten opwarmen.

Over het algemeen raad ik het bordje, het kommetje en het bestek zeker aan voor ouders met kindjes tussen de 6 maanden en 4 jaar! Als kleine tip zou ik enkel willen meegeven dat de zuignap mogelijks niet op elk oppervlak even goed blijft kleven. 

 

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties