Waarom de Timboo bamboe stof zoveel beter is voor je kindje

Waarom de Timboo bamboe stof zoveel beter is voor je kindje

Timboo is een Belgisch merk & meteen ook één van onze favorieten merken binnen mijnspeelgoed-be.preview-domain.com. Wij bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com selecteren onze merken met de grootste zorg om het leven van jou & je kindje leuker, makkelijker & mooier te maken.

Daarom kon dit leuke merk zeker niet ontbreken in ons assortiment. Het is een wondermooi Belgisch merk, met de beste keuze door het gebruik van bamboe stof. Wij vertellen je graag alle voordelen die bamboestof met zich meebrengt voor jou én je kindje(s).

Timboo krijgt 10/10 van ons!

Bamboe is een echte groeikampioen. Het groeit heel erg snel én bamboe groeit ook op gedegradeerde gronden. Dat zorgt ervoor dat er minder ontbost moet worden en er minder bodemerosie is.

Bamboe groeit voldoende met enkel regenwater & zonlicht. Extra zaken zoals pesticiden, bestrijdingsmiddelen & irrigatie zijn dus totaal niet nodig om bamboe te laten groeien. Dat zorgt er dan ook meteen voor dat er geen extra schade wordt geleden aan het milieu. Dat horen wij graag!

Bamboe neemt ook stikstof & CO2 op uit de lucht waardoor het ook nog eens helpt in de strijd tegen klimaatverandering. Drie keer 10/10 als je het ons vraagt!

Timboo bamboo

Dat Timboo niet zomaar een merkje is was al duidelijk. Zij onderscheiden zich van de rest van de merken door het gebruiken van bamboe. Waarom is bamboe nu juist zo goed voor jou & je kindje?

Bamboe absorbeert tot 60% meer dan gewoon katoen. Deze stof is biologisch afbreekbaar & de Timboo goodies zijn ook nog eens superzacht. YAY!

De badstof van Timboo bestaat voor maar liefst 90% uit bamboe. Deze badstoffen worden geweven waardoor het veel langer meegaat dan andere badstoffen die lusvast gebreid zijn & de badstoffen kleertjes, slabben, slaapzakken ook nog eens erg soepel zijn.

De jersey van Timboo bestaat uit 70% bamboe. Daardoor is deze jersey superzacht & de keuze veel duurzamer is dan wanneer je kiest voor gewoon katoen. De bamboe-jersey van Timboo ademt beter & reguleert warmte veel beter dan alternatieve stoffen.

Oh ja, wist je dat bamboestof je kindje ook beschermt tegen UV stralen? Superhandig tijdens de zomermaanden!

Timboo baby

Timboo vind je overal terug in huis, in je slaapkamer, in de badkamer, aan tafel, op het toilet, in de auto, … . Door hun veelzijdig aanbod aan producten gebruik je Timboo gewoonweg overal in huis!

Timboo kiest voor zachte, maar ongelooflijk leuke kleuren voor hun items. De gele, groene, beige slabben vind je zo ook terug in een leuke badcape, bandana, slaapzak en nog zoveel meer. Kies je favoriete kleur uit & zo heb je alles heerlijk assorti in huis!

Wij lichten graag enkele producten uit!

Timboo waskussenhoes

De waskussenhoezen van Timboo zijn de ideale ondergrond voor de verzorging van je baby. Deze Timboo hoes is afgewerkt met een elastiek achteraan & laat zich daardoor makkelijk over het waskussen spannen. #handig
De waskussenhoezen van Timboo zijn perfect geschikt voor waskussens met een dikte van 10 cm.

Heerlijk smossen met de Timboo slabben

De Timboo slabben kennen een aantal varianten. Zo heb je ook de slabben met mouwen. De badstoffen slabben van Timboo sluit je steeds met een drukknoop. Het voordeel van bamboe is dat het anti-bacterieel is, zeer zacht & ademend.

Dat is meteen ook superhandig bij de slabben van Timboo. Het absorbeert heel erg goed en is daarom perfect geschikt om de kleertjes van je kleintje te beschermen tegen vlekken.

De zachtste Timboo badjassen

De Timboo badjasjes zijn er niet enkel voor kids, maar ook perfect voor mama & papa. YAY! Zo kan je ook meteen heerlijk matchen met je kleintje, hoe leuk! De badjassen voor kids hebben een opbergzakje, ruime kap & heeft een touw om de badjas te sluiten.

Veelgestelde vragen over Timboo

Is bamboetextiel goed voor kindjes met allergieën?

Bamboo heeft het grote voordeel dat deze van nature antibacterieel is. Zoals je eerder al kon lezen in deze blog is dat bamboe op natuurlijke wijze groeit zonder dat er pesticiden of meststoffen bij komen kijken.

Doordat bamboe op een natuurlijke wijze een groeibelemmering creëert van micro-organisme ontstaat er een unieke weerstand tegen ongedierte, bacteriën en schimmels. Bamboetextiel is daarom heel erg geschikt voor kindjes met een hypergevoelige huid.

Mag ik bamboetextiel wassen op 60°C?

Je wast je Timboo goodies zoals de poncho’s, slabben, slaapzakjes, … op maximaal 40° op een fijnwasprogramma. Je kan de items drogen in de droogtrommel, maar je hoeft ze zeker niet te drogen om de zachtheid te garanderen. Je hoeft ze ook niet te strijken. #handig

Mag ik wasverzachter gebruiken?

Gebruik zeker geen wasverzachter. Deze verstoppen de poriën van de badstof en maken het minder absorberend.