Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Open-ended speelgoed? Wat is dat? Open-ended play is een vorm van spelen zonder regels of een echt doel. Kinderen ontdekken op deze manier hun eigen spel waarin hij/zij fantasie de vrije loop kan laten gaan. Imaginatie staat in deze spelvorm helemaal centraal, en dat is net helemaal goed voor je kindje!

Deze vorm van spelen zorgt voor uren spelplezier voor je kiddo’s, net omdat er geen regels aan vasthangen. Je kiddo kiest zelf hoe, waar en wanneer hij of zij ermee speelt.

Vaak is het voor volwassenen nog onduidelijk ‘wat dit speelgoed juist doet’. Als volwassenen zijn we die creativiteit in loop der jaren voor een groot stuk kwijtgespeeld. Kindjes hebben nog een enorme fantasie & zien enorm veel spelmogelijkheden in dit soort speelgoed.

Waarom wij ‘fantasierijk speelgoed‘ zo belangrijk vinden? Het spel kent geen limieten voor je kleine Flamingo. Je kiddo heeft de kans om te spelen zoals hij/zij zelf wil, niet zoals een volwassene het bepaalt. Dat is net het leuke aan dit speelgoed, je kleine schat kan er elke dag uren mee spelen & ontdekt zo nieuwe fantasieën, nieuwe spelmogelijkheden, … .

Open-ended play verruimt de cognitieve skills, kinderen leren keuzes maken en ze voelen zich sneller geïnspireerd. Reden te meer dus om te investeren in ‘open-ended play’ toys. 

Stapelstein: De vloer is lava!

Grapat: de leukste mini figuurtjes

Moes Play

Moes Play is een Belgisch merk die kiezen voor tijdloze designs bij hun ontwerp van hun producten die passen in elk interieur. Moes stimuleert de spontaniteit van het spelen. Geen regels, je kind kiest zelf hoe hij of zij graag met dit leuke speelgoed speelt.

De speelblokken zijn gemaakt van een stevige foam, maar zijn tegelijk ook superlicht. Zalig dus om je kindje mee te laten spelen. Je vindt allerlei verschillende speelsets terug van Moes: Imagi Blocks, Circle Connect, Jeu De Moes, Stapelblokken, maar ook superleuke badspeeltjes.

 

Dëna: bijt, ontwerp, leer 

Met het veilige, siliconen speelgoed van Dëna, kan je kindje echt alle kanten mee uit. Baby’s gebruiken het zachte speelgoed als bijtspeelgoed, peuters leren er de kleuren en vormen mee, kleuters ontwerpen hun eigen bouwwerken en imaginatie om te maken wat zij zélf zien.

Dëna is de ideale open-ended play voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Bovendien mogen de siliconen items gewoon in de wasmachine en staan ze ook erg leuk als deco 😊!

 

Even enthousiast worden als wij? Great! We zetten alle spullen voor je op een rijtje, lekker gemakkelijk. Je shopt ze hier!

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties