11 leuke dingen om thuis met je kinderen te doen als het regent

11 leuke dingen om thuis met je kinderen te doen als het regent

Wanneer je naar buiten kijkt, zie je dat het zomerse weer langzaamaan plaats begint te maken voor de herfst. Er staat heel wat wind en steeds vaker valt er een regenbui. De leuke buitenactiviteiten die je deze zomer allemaal deed moeten nu dus plaats maken voor activiteiten die binnen plaatsvinden. Je hoeft voor velen zelfs je huis niet te verlaten! Inspiratie nodig? Wij hebben speciaal voor jou 11 leuke dingen opgelijst die je met je kinderen kan doen als het regent.

1. Hou een filmmarathon

Niets is leuker dan een filmmarathon op een regenachtige dag! Kies jullie lievelingsfilms uit en installeer je samen met je kids in de sofa met wat snoepzakken en je favoriete chips.

2. Bouw een kamp in je woonkamer

Zet je tipi op en leg wat kussens en dekens op de grond om een leuk kamp te bouwen met je kind(eren). Herinneringen voor het leven gegarandeerd! Je kan er een chill- of leeshoek van maken. Boekjes (voor)lezen of samen gezelschapsspelletjes spelen, alles kan. De deugnieten onder jullie kunnen de kussens ook gebruiken voor een kussengevecht. In jullie kamp is alles mogelijk!

3. Speel verstoppertje

Of je nu één kind hebt of meerdere, verstoppertje spelen met mama of papa is altijd leuk! Daar is je huis de ideale locatie voor: ieder heeft wel z’n geheime verstopplekje.

4. Knutsel erop los

Er zijn een heleboel dingen die je kan knutselen.

1. Leg een groot papier op de grond en versier het met de mooiste schilderingen. Dat kan met een penseel, maar ook door je handen en voeten in vingerverf te doppen en over het papier te lopen.

2. Print een paar mooie kleurplaten en kleur ze samen in.

3. Maak leuke figuurtjes met zoutdeeg of knutsel sokpoppen waar je nadien leuke verhalen mee kan vertellen.

Een andere optie is om je voor te bereiden op Halloween of de feestdagen door al leuke feestdecoratie zelf te maken!

5. Picknick eens binnen

Schuif de tafel en stoelen aan de kant, leg een dekentje en wat kussens op de grond en picknick gezellig binnen. Maak samen met je kind lekkere belegde broodjes of een heerlijk slaatje. Uiteraard hoort daar ook zoetigheidje bij. Zet een zomers muziekje op om de summerfeeling helemaal compleet te maken!Mint & Mini plastic drinkbeker Dot

6. Hou een grote schoonmaak

Een regenachtige dag is het perfecte excuus om nog eens grote kuis te houden. Want opruimen hoeft niet saai te zijn, integendeel zelfs! Zet een leuk muziekje op en laat je kind(eren) helpen. Je kunt er ook een grote schoonmaakbeurt van maken, door spullen te verzamelen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Deze kun je dan aan een goed doel of kinderdagverblijf in de buurt geven. Zo geef je je spullen toch een tweede leven.

7. Hou je eigen minidisco

Lights out, partymode on! Zet wat kleurrijke lampen in je kamer en maak het verder volledig donker. Zet wat leuke partymuziek op en feest erop los!

8. Hou een fotoshoot met je kids

Verkleed of niet, een fotoshoot is altijd leuk. Trek de leukste en gekste selfies met je kids of zet enkel hen voor de camera en hou een leuke familieshoot. Superleuk op het moment zelf en je houdt er nadien ook nog eens leuke herinneringen aan over!Set PHOTO BOOTH PROPS pastel - DE GELE FLAMINGO

9. Hou een karaoke feestje

Zet de WII of PlayStation op en laat je volledig gaan tijdens een karaoke of Just Dance sessie. Voor wie geen WII of Playstation heeft: YouTube staat vol met liedjes met songteksten. En wat dient er beter als microfoon dan je eigen keerborstel?

10. Verkleed je samen

Doe alsof je naar een superfancy feest gaat en haal je mooiste kleren boven. Kinderen vinden het geweldig om de kleren van mama of papa aan te doen. Als je voor je dochter dan ook nog eens je schmink bovenhaalt, dan is het feest helemaal compleet. Je kan je kind schminken of haar jouw gezicht onder handen laten nemen. Dit levert ontzettend leuke en grappige creaties op. En op het einde mag een fotosessie niet ontbreken natuurlijk!

11. Kook lekker samen

Niets is leuker dan samen koken op een regenachtige middag! Ga voor een lekker vieruurtje door pannenkoeken te bakken en warme chocolademelk te maken. Bak koekjes of cupcakes, die je kids kunnen versieren met de leukste toppings. Of stel je eigen pizza samen door ze te beleggen met alles wat je graag eet!NoNo keukenschortje - DE GELE FLAMINGO - Kids concept store

Iets met je kind doen hoeft niet altijd een dure uitstap te zijn. Al deze activiteiten zijn low budget en kidproof. En superleuk natuurlijk! Familiefun gegarandeerd.