Babyshower organiseren!

My best friend is having a baby! Klinkt nog steeds een heel klein beetje gek om dat eindelijk te kunnen zeggen. Ze is immer heel lang wel enthousiast geweest over baby’s, maar lang niet enthousiast genoeg om er zelf eentje aan te schaffen. Een klein jaar geleden was daar dan toch ineens ‘de klik’. Blij dat ik was met die klik! Nog blijer was ik toen ze ook heel snel zwanger bleek en nu ben ik nog elke keer onder de indruk van de ‘transformatie’ die ze al heeft meegemaakt. Plots is ze een mama. En dat staat haar ongelooflijk goed.

 

Maar dus! Een zwangere buik, dat moet gevierd worden! Haar zus en ik waren organisatoren van dienst en of dat nu een goed plan was of niet laten we even in het midden. Zij is ondertussen (we kennen elkaar al bijna 15 jaar) ook één van mijn beste vriendinnen geworden en ik mag dus wel zeggen dat ik haar ken. Goed zelfs. Zeker ook goed genoeg om te weten dat ze zo mogelijk nóg nonchalanter omgaat met de dingen dan ik. Grapje, we zijn even erg.

Laat het dus geen verrassing zijn dat alles nogal last minute geregeld werd. Maar! Het resultaat mocht er zijn! Het eerste waar we over nagedacht hebben was het eten. Aangezien preggo friend een echte foodie is (maar echt, beroepsmatig en al), moesten de hapjes dus wel echt in orde zijn. Een lekker non alcoholisch drankje mocht ook zeker niet ontbreken aangezien we niet één, maar vier zwangere dames op bezoek kregen. We gingen voor een citroenlimonade en een pompelmoes-rozemarijn mimosa. Voor alle niet-zwangeren kon daar een scheutje cava bij. Om te eten kozen we voor bagels met avocado en pistachenoten, pompoentaart met geitenkaas, de beste guaco van het land, bosbessencake en de allerbeste chocomousse ever (volgens het geheime recept van de preggo friend haar mama).

Omdat voor de preggo friend de kwaliteit van het eten en de perfectie van de decoratie veel belangrijker is dan tekeningen op rompertjes hadden we er bewust voor gekozen om niet te veel spelletjes te organiseren. We hebben iedereen met een touwtje laten raden wat de omtrek van de zwangere buik was en ik ontwierp leuke kaartjes om een lieve boodschap voor de baby neer te schrijven. Op andere kaartjes kon iedereen een gokje wagen wat de naam en geboortedatum van het kleintje zullen zijn. Heel leuk om iedereen zijn hoofd te zien breken over welke babynaam bij preggo friend past!

De decoratie hebben we heel eenvoudig gehouden. Een mooie kraft slinger met gouden stippen, mooie servetten en rietjes en heel veel verse bloemen. Nog wat letterballonnen, et voilà. Meer moet dat niet zijn!

We hadden ook een heuse photobooth geïnstalleerd met leuke photobooth props. Heel leuk om allemaal samen foto’s te maken en een superleuke herinnering voor de toekomstige mama. Echt een aanrader! Ik maakte zelf ook nog wat props, zodat alles heel persoonlijk werd. We trokken alle foto’s met de Instax Mini zodat we ze allemaal meteen konden ophangen aan de muur. De photobooth zal hier nog vaak bovenkomen denk ik. Kerst en de verjaardagen van onze meisjes zijn er bijvoorbeeld perfecte gelegenheden voor.

Nu de babyhower voorbij is kan het aftellen naar m’n metekindje echt beginnen!

Tot snel!

Liefs

Shana

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties