Heb ik een draagdoek of een draagzak nodig op mijn geboortelijst?

Heb ik een draagdoek of een draagzak nodig op mijn geboortelijst?

Heb ik een draagdoek of een draagzak nodig op mijn geboortelijst?

Ben je zwanger en vraag je je af of een ergonomische draagzak iets voor jou is? Dat is begrijpelijk. Er komt veel op je af, en je weet niet goed waar te beginnen. We kunnen je alvast vertellen: een ergonomische draagdoek of draagzak is een echte must have met een baby in huis. Team mijnspeelgoed-be.preview-domain.com loodst je graag door de drie meest gestelde vragen!

1. Wat zijn de voordelen aan ergonomisch dragen?

Heb je even? 😉 Er zijn enorm veel voordelen aan het ergonomisch dragen van je pasgeboren baby’tje. Je kan namelijk heel erg makkelijk beantwoorden aan een aantal basisbehoeften van je kleintje. Kindjes willen graag hun ouders zien, ruiken en horen. Dat is begrijpelijk, want die zintuigelijke waarnemingen geven hen een veilig gevoel. Dankzij een draagzak of een draagdoek, kan je tegemoet komen aan al die behoeftes tegelijkertijd. Je baby’tje wordt hoog op je buik gedragen, en kan dus je geur opnemen, je gezicht vlakbij zien, je stem horen, maar ook je hartslag. En dat is erg gertusstellend voor hen. Die hartslag horen ze namelijk sinds lang voor hun geboorte al, en dat geeft hen een veilig en geborgen gevoel.

Dat je daarnaast je handen vrij hebt, als je je baby’tje draagt is handig meegenomen. Een draagzak maakt het dagelijks leven dus ook voor jou als ouder gemakkelijker! Spelen met grote broer of zus, koken of boodschappen doen kan allemaal handsfree! Hoera!

2. Welke draagzak of welke draagdoek is ideaal voor mij?

Er zijn enorm veel draagsystemen op de markt, dus de keuze is overweldigend. Wij stellen je graag twee van onze favoriete merken voor: Tula en Ergobaby. Beide merken delen een zelfde passie voor dragen, en een zelfde garantie voor topkwaliteit, comfort en veiligheid.

Waarom mijnspeelgoed-be.preview-domain.com fan is? Omdat je met de draagzakken van Ergobaby en Tula vanaf de geboorte kan gaan dragen, zonder extra hulpmiddelen of accessoires. De draagzakken zijn supermakkelijk in gebruik, en je krijgt ze helemaal alleen aan en uit. Maar het allerbelangrijkste? Je kindjes zitten altijd in een ergonomische, heupveilige M-positie in een Tula of een Ergobaby-draagzak. En dat is echt essentieel als je je baby graag veilig wil dragen.

 

 

3. Welke Tula of welke Ergobaby-drager kies ik dan best?

Dat is een heel persoonlijke keuze, maar wij lichten onze bestsellers graag even toe!

De Ergobaby Embrace is dé ideale draagzak voor de eerste maanden na de geboorte. Deze ergonomische drager combineert het gevoel en de gezelligheid die bij een draagdoek horen, met het gemak van een draagzak. Gespen om te klikken, en ultrazachte stof om gezellig en geborgen te kunnen dragen.

De Ergobaby Omni 360 is een echte all-in­ one ergonomische drager. Je kan je kindje op alle posities dragen: buik-aan-buik, op je buik met gezichtje naar buiten, op je rug en op je heup.

De Ergobaby Adapt kan je gebruiken vanaf de geboorte en daarna stelselmatig aanpassen aan de groei van je baby, dankzij het handige drukknopensysteem en de velcro op de heupband.

De Tula Free-to-Grow draagzak groeit mee met je baby, vanaf de geboorte tot wel 20 kilogram. Je kan deze drager dus meteen vanaf de geboorte gebruiken, zonder verkleinkussen. Het handige systeem met drukknoopjes zorgt ervoor dat je je drager op de juiste maat kan afstellen voor jouw kindje.

De Tula Explore is een heel veelzijdige draagzak, waarmee je vanaf de geboorte ergonomisch kan gaan dragen. Met deze drager kan je buik-aan-buik dragen, maar je kan je kindje op termijn ook op je buik dragen, met z’n gezichtje naar buiten. Belangrijk hierbij is dat je kindje heel stevig zélf z’n hoofdje moet kunnen recht houden. Ergonomisch dragen op de rug kan natuurlijk ook, maar ook pas wanneer je baby genoeg spierspanning heeft in z’n nekje.

Sowieso zit je kindje in elke draagzak van Tula of Ergobaby, 100% ergonomisch én veilig. En als ouder heb je een optimaal comfort dankzij de gewatteerde schouderriemen en brede heupband.

Happy Babywearing!

Zin gekregen om een online geboortelijst aan te maken? Dat kan hier.

 

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties