Back to school! Veilig onderweg naar de eerste schooldag

Back to school! Veilig onderweg naar de eerste schooldag

Back to school! Veilig onderweg naar de eerste schooldag

In de zomervakantie is het tijd voor zomerkampen, leuke daguitstappen en logeerpartijtjes bij vriendjes. Het nieuwe schooljaar lijkt ver weg, maar toch start je best al met een paar voorbereidingen.

Rijdt je kindje zelf voor het eerst school? Dat is voor je kapoen én jezelf natuurlijk mega spannend! 😊 Wanneer start je best met oefenen? Welke fiets past het beste? En waar moet je nog aan denken? Je leest het in deze blog.

Al fietsend naar school

Rijd je als mama of papa mee naar school of fietst je kindje al zelfstandig? Het blijft spannend. Om goed voorbereid te zijn, kies je de juiste grootte van fiets. Je wil natuurlijk niet dat de fiets te klein of te groot is. Je kindje moet er natuurlijk comfortabel én veilig opzitten.

De leeftijd en de lengte van je kindje zijn twee factoren waarmee je rekening dient te houden. We vertellen je hieronder welke soort fiets het beste past.

Steps en loopfietsen

Is je kindje nog te klein om met grote broer of zus mee te fietsen? Dan zijn steps ideaal! Vanaf 1 tot 3 jaar zijn kindjes klaar om met de step op pad te gaan. Je hebt ze in verschillende leuke kleuren en modellen.

Steppen is niet alleen leuk voor je kiddo, het heeft ook voordelen. Je kindje leert tijdens het steppen het evenwicht te behouden en de spieren gaan beter ontwikkelen. Daarnaast oefent je kindje op een spelende wijze starten en stoppen.

Wist je dat de steps van Scoot & Ride multifunctioneel zijn? Je gebruikt ze zowel als loopfiets en step. Je kiddo kan dus afwisselen tussen zitten en steppen, super leuk toch? 

Een loopfiets is een echte aanrader, omdat de fiets tal van voordelen heeft. Zo bevordert een loopfiets de algemene motoriek bij kindjes van 1 tot 3 jaar. Op een speelse manier leren ze op hun eigen tempo evenwicht te behouden, de rem in te drukken en op- en afstappen. Dat is belangrijk als je kapoen later zelfstandig leert fietsen.

Een loopfiets is dus de perfecte voorbereiding. Wist je trouwens dat veel kinderen die leren fietsen op een loopfiets geen zijwieltjes nodig hebben? Op hun loopfiets is hun evenwicht namelijk al voldoende geoefend.

Fietsen

Neem je graag kleine zus of broer mee met de fiets? Dan is een fietszitje van Thule een gemakkelijke en snelle oplossing.

Je plaatst ze makkelijk op de fiets. Wist je dat de kinderfietsstoeltjes ook kantelbaar zijn? Het fietszitje kan naar achteren hellen voor extra comfort. Je kleintje kan op die manier zelfs een dutje doen onderweg. Weetje: tot 22 kg kan je kindje op het fietszitje.

Zo fiets je snel en gemakkelijk met je gezin naar school! #happyfamily 😍

Is je kindje helemaal klaar om te fietsen? YAY! Dan kan het fietsavontuur echt beginnen. Er zijn verschillende fietsen verkrijgbaar, maar welke kies je nu het best om te leren fietsen?

Voor kindjes van 3 tot 5 jaar, kies je een fiets van 14 inch. Dat laatste staat voor de diameter van het fietswiel. Hoe groter het getal van de inch, hoe groter de fiets dus is.

Kindjes van 4 tot 6 jaar hebben een fiets nodig van 16 inch. De fietsen van Banwood zijn ideaal voor kleuters. De fiets heeft mooie houten pedalen en een aluminium frame. Superleuk én mooi om mee naar school te fietsen! 

Voor kindjes tussen 6 en 9 jaar kies je best een fiets van 20 inch.

Ah, en vergeet ook zeker niet een fluovestje aan te doen. Met een leuk fluovestje is je peuter of kleuter extra zichtbaar en beschermd op de baan. #safetyfirst

Wil je de fiets of step extra opvrolijken? Dan is een rieten fietsmandje ideaal! Stop er leuke spulletjes in zoals speelgoed, een drinkflesje of leuke knuffel. De fietsmand van Trybike is universeel en past dus op elke fiets of step.

Fietshelmen

Stuur je beginnende fietser extra veilig de baan op met een beschermende fietshelm.

Wist je dat de fietshelmen van Banwood uit duurzaam materiaal bestaan en dat ze het hoofdje verluchten? Zo zweet je kiddo minder. De helmen zijn met een dial-fit verstelbaar. Zo zit de helm comfortabel en veilig aan.

De fietshelmen voor kinderen van Scoot & Ride en Trybike zijn ook veilig, makkelijk verstelbaar en zitten comfortabel aan.

De juiste fiets gevonden? Check zeker de volgende vier vereisten.

Ten eerste moet je kindje met beide voeten de grond aanraken. Dat is nodig als ze voor een rood licht staan en moeten stoppen.

Daarnaast moet je kindje comfortabel op de fiets zitten. Dit betekent dat het zadel verstelbaar én comfortabel moet zijn.

Verder kijk je best of je kindje gemakkelijk de rem kan induwen om tot stilstand te komen. Veilig kunnen stoppen is uiteraard een must! Tot slot moet je kiddo gemakkelijk kunnen op- en afstappen.

Vier keer check? Top! Dan is je kleine kapoen klaar voor het avontuur. Oefen in het begin van de zomervakantie. Zo leert en went je kindje aan fietsen.

 Vind de eerste echte fiets

Niet meer zweten tijdens de autorit

Ook tijdens de autorit is veiligheid en comfort prioriteit. In september zinderen de zomerse temperaturen nog lekker na. Dan is de kans groot dat je kindje zweet in de autostoel.

Tip: leg een inlegger in de autostoel. De inleggers van Aeromoov zijn absolute toppers. De universele inlegger heeft een unieke 3D-honinggraadstructuur. Hierdoor treedt er een luchtlaagje op tussen je kindje en de autostoel.

Er is dus een constante luchtcirculatie, wat de autorit voor je kapoentje aangenaam maakt. Wist je dat op deze manier de autostoel langer nieuw blijft? Je las het al, een echte topper.

Mama’s en papa’s herkennen het wel… tijdens het autorijden hoor je allerlei geluidjes op de achtergrond.

Wat is je kapoen aan het doen? Om snel en veilig te kijken, zijn er verschillende autospiegels. Ezimoov en BabyDan hebben er zelfs met LED-verlichting, ideaal als het donker is. Extra handig is de afstandsbediening.

Krijgt je kiddo het al snel warm in de auto? Om meer schaduw te creëren, hang je in no-time een zonnescherm op het raam. Maak het extra leuk om er eentje te kiezen in een leuke kleur en print.

Ben je wat langer onderweg? Dan is een reiskussen handig! De reiskussens van Konges Slöjd zijn zowel mega mooi als comfortabel.

Met een paar gemakkelijke accessoires, maak je de autorit voor je kleintje en jezelf veiliger en leuker! Veel plezier onderweg! 

Veilig onderweg

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties