De leukste cadeaus voor kindjes vanaf 5 jaar

De leukste cadeaus voor kindjes vanaf 5 jaar

Heb je een 5- of 6-jarige thuis rondlopen? Dat is veel drukte, gehuild of geroep, maar het is oh zo leuk! Je kindje is zich nu meer bewust van zijn eigen ‘ik’, heeft een enorme fantasie en wil elke dag nieuwe avonturen beleven.

Wil jij je kindje graag de allerleukste cadeaus geven? Maar weet je niet goed waar je kleutertje al te groot voor is of nog net te klein? In deze blog geven we leuke cadeautips mee die sowieso in de smaak vallen bij je kleintje!  

Hoe leuk… je verkleden als een echte prinses, piraat of dino! Verkleden is niet alleen leuk voor je kindje, het laat ook hun verbeelding de vrije loop. Zo kunnen ze in de huid kruipen van hun favoriete personages, helden of dieren! Het is een creatieve uitlaatklep waarbij ze kunnen experimenteren met verschillende rollen en identiteiten.

Je 6-jarige kan echt genieten van het moment dat hij/zij de kast opentrekt om de leukste verkleedkleren tevoorschijn te halen, zichzelf in kostuums te hullen en daarna in de spiegel te bewonderen. Je kleintje vindt dit echt leuk de oogjes zullen stralen van opwinding!

Het grote voordeel aan verkleden? Het stimuleert de sociale interactie en samenwerking. Wanneer je kindje zich samen met broer, zus of vriendjes verkleden, kunnen ze fantasiewerelden creëren, verhalen verzinnen en samen avonturen beleven. Het draagt bij aan de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en het vermogen om in teamverband te werken.

Bovendien is verkleden een uitstekende manier voor kinderen om zelfvertrouwen op te bouwen. Het stelt hen in staat om zichzelf uit te drukken en in de huid van iemand anders te kruipen, waardoor ze nieuwe perspectieven ontdekken en zich comfortabeler voelen in verschillende situaties.

Kortom, verkleden is niet alleen leuk, maar het is ook een waardevolle en speelse activiteit die de verbeelding stimuleert, sociale interactie bevordert en het zelfvertrouwen van kinderen versterkt.

Een verkleedpakje is natuurlijk al mooi, maar extra leuk zijn accessoires zoals een toverstaf, kroontje of ridderhelm! Om de look volledig te maken, is niets zo leuk dan nagellak of make-up! Onze make-up is 100% veilig voor kindjes! Extra leuk om cadeau te geven.

Een verkleedpakje en accessoires zijn dus het ideale cadeautje voor je kleuter! 🤗

Steppen op de coolste step

Steppen maar! Je kindje is nu al groot genoeg voor een grote step! YAY! Steppen is een superleuke én gezonde activiteit voor je kleutertje! Het zorgt ervoor dat je kindje buiten is, frisse lucht inademt, actief beweegt en plezier heeft terwijl hij/zij nieuwe vaardigheden ontwikkelt.

Zo leren kindjes evenwicht behouden, verbetert de coördinatie en het doorzettingsvermogen. Steppen is niet altijd makkelijk in het begin, maar als ze even doorzetten, kunnen ze op avontuur!

De Highwaykick 5 van Scoot & Ride is geschikt voor kindjes vanaf 5 jaar. Deze coole, luxueuze step is uitgerust met LED lampjes in de wielen. Supercool als het buiten al donker wordt. Je kindje zal al flitsend kunnen steppen.

De step heeft 2 voorwielen, waardoor je kindje altijd stevig staat en dus niet snel evenwicht verliest. Wist je dat deze step ook een ‘Safety-Pad’ heeft? Dit is een kantelbeveiliging tussen de voorwielen die voorkomt dat de step naar voren kan kantelen.

Wat de step bovendien ook extra veilig maakt, is het anti-slip platform. Je kleintje kan dus niet zomaar uitglijden. Is er een tegenligger? Remmen kan je kindje makkelijk via het achterwiel. Je kindje kan dus veilig op avontuur vertrekken! 😊

Is je kindje iets groter dan gemiddeld? Of wil je een step die lang meegaat? Geen zorgen, want je kan het stuur van de Highwaykick 5 makkelijk in hoogte verstellen. De step groeit hierdoor letterlijk met je kleintje mee. Heeft je kindje even geen zin meer om te steppen? Dan kan je de step makkelijk compact inklappen. Zo handig!

Ga samen met je kleutertje op avontuur, ontdek nieuwe plekken & laat ze genieten van de vrijheid van beweging!

 Bekijk ons assortiment van steps.

1, 2, 3 Fotoshoot!

Trekt jouw kleintje graag foto’s? Of wil hij/zij altijd mee op foto? Dan is een kindercamera zeker een topcadeautje!

De Kidycam van het Belgische merk Kidywolf is een waterdichte camera voor uren plezier! De Kidycam heeft een goede grip, ideaal voor kleine kinderhandjes! Gaat je kleutertje naar vriendjes of grootouders? De camera is handig om mee te nemen dankzij het compacte formaat.

Extra leuk is dat de camera waterproof is tot 1 meter. Zo cool om in het zwembad fotootjes te maken zonder zorgen! 😍 Met de 21 ingebouwde filters kan je kleintje er de mooiste creaties van maken!

Hoewel de camera voor kindjes is, maakt het supermooie foto’s! De camera heeft een 8 Mp sensor en maakt video’s in 1080p, met 30 frames per seconde. Inzoomen is ook een makkie en met de flash kan je kleutertje ook in het donker leuke foto’s maken!

Nu wilt je kindje natuurlijk weten of de foto’s of video’s gelukt zijn! Die foto’s kan hij/zij meteen bekijken op het 2 inch HD-scherm. Wilt je kleutertje maar al te graag nieuwe foto’s trekken? De camera heeft een groot intern geheugen waardoor je geen externe geheugenkaart nodig hebt! Zo handig! 😊

Je laadt de camera gemakkelijk op met de meegeleverde USB-C kabel.

Laat je kindje de leukste herinneringen vastleggen voor later! Zo wordt het waarnemen van momenten en het opmerkzaam worden gestimuleerd. De Kidycam bestaat uit drie leuke kleurtjes: roze, oranje en blauw. Welke kleur is jouw favoriet?

Communiceer vanop afstand met je vriendjes!

Hoe cool is dat? Met elkaar vanop afstand kunnen babbelen! Met de Kidytalk van Kidywolf communiceert je kleutertje makkelijk van 3 tot 6 km met vriendjes! Zo leuk!

Nu is je kleutertje natuurlijk in staat om in het geheim te communiceren met vriendjes. Wat spannend… geheime berichten naar elkaar te sturen. Zo heeft je kindje het gevoel dat hij.zij deel uitmaakt van een exclusieve club. Dit bevordert de onderlinge band met leeftijdgenootjes en het gevoel van samenhorigheid.

Een walkie talkie lijkt maar gewoon een communicatiemiddel maar het is meer dan dat! Het heeft veel voordelen voor de ontwikkeling van je kleintje! Zo zal hij/zij meer buiten in de frisse lucht spelen en meer bewegen! Dat rondlopen is natuurlijk super gezond voor je kleintje.

Wist je ook dat het leerzaam is? Walkie talkies leren kinderen onbewust over basiscommunicatievaardigheden, zoals het wachten op hun beurt om te spreken, duidelijk praten en luisteren naar anderen. Dit draagt bij aan hun sociale en cognitieve ontwikkeling.

Natuurlijk zorgt dit ook voor veel avonturen! Met een walkie talkie kunnen kinderen hun eigen avonturen creëren. Ze kunnen zich voorstellen dat ze ontdekkingsreizigers zijn die op zoek gaan naar schatten in de achtertuin, spionnen die belangrijke missies uitvoeren of zelfs astronauten die met ruimtestations communiceren. De mogelijkheden zijn eindeloos, wat het spelen zo leuk maakt!

Kortom, spelen met walkie talkies is niet alleen leuk voor kinderen, maar het stimuleert ook hun verbeeldingskracht, sociale vaardigheden en fysieke activiteit. Het is een geweldige manier om de wereld om hen heen te verkennen en tegelijkertijd plezier te hebben. 😊

De Walkie Talkies zitten per twee verpakt en bestaan uit twee kleuren: blauw – rood & groen – geel.

Klaar voor de spannende race?

Is je kindje verzot op auto’s? Dan is een auto op afstandsbediening een mega cool cadeau!

Zet een leuk parcours op en racen maar! De stoere auto’s van Kidywolf zorgen voor de spannendste racen! De auto is makkelijk te bedienen voor kindjes. Dankzij de rubbere banden en voor- en achterlichten, lijkt het net echt!

Bij de auto worden er leuke stickers meegeleverd zodat je kindje er een eigen touch aan kan geven. Wist je trouwens ook dat je er een poppetje (zoals Playmobil) in kan zetten? Dat maakt de race toffer!

De stoere auto is een echte snelheidsduivel, want hij kan tot 20 km/h rijden! Dat is best snel! Heeft je kindje geen zin om te racen? Dan staat de auto ook mooi als decoratiestuk in de kamer.

De auto’s zijn verkrijgbaar in rood, groen en blauw.

Creatief aan de slag

Tekenen, kleuren, schilderen of knutselen, allemaal zo leuk! Creatief bezig zijn is goed voor de fijne motoriek en laat je kindje even volledig ontspannen. De creativiteit en verbeeldingskracht van je kleintje wordt zo gestimuleerd!

Ken jij de grote posters van Omy al? Elke poster bestaat uit een leuk thema zoals muziek, de oceaan of surfen & skaten! Kies er een leuk thema uit en de pret kan beginnen!

Omdat de poster groot is, is dit een leuke activiteit om samen met het gezin te doen! Klaar met inkleuren? Hang de poster dan op! Zo cool dat je kleine kunstenaar dit mee gemaakt heeft!

Kleurt je kindje niet zo graag, maar is hij/zij liever aan het bouwen en knutselen? De DIY knutselsets van Djeco zijn superleuk voor kleutertjes. Maak samen of met vriendjes leuke maskers, dromenvangers of armbandjes! Een leuke activiteit om tijdens de vakantie te doen of tijdens een verjaardagsfeestje!

Is je kindje dol op puzzelen? Ga de leuke uitdaging aan om een puzzel te maken van 100 stukjes! De puzzelkoffers van Janod zijn makkelijk mee te nemen op vakantie of naar vriendjes. Al puzzelend leren kindjes oplossingen bedenken, vergroten ze hun ruimtelijk inzicht en verbeteren ze hun fijne motoriek!

Tekent je kleutertje graag? Of wil hij/zij graag leren tekenen? Dan is de Kidydraw van Kidywolf een echte aanrader! Deze leuke tablet helpt kindjes tekenen dankzij de ingebouwde LED-verlichting.  

Hoe werkt het? Klem een papier tussen de magnetische houders, doe de LED-verlichting aan en je kiddo is klaar om figuren of letters over te tekenen. 

Naast tekenen, kan je kindje natuurlijk ook het alfabet leren schrijven. Print bijvoorbeeld een blad met letters af en klem het papier tussen de houders. Zo volgt je kindje de lijnen van de letters! Hetzelfde kan je doen met cijfers of de lievelingsdiertjes van je kleintje!  

De tablet is bovendien handig om mee te nemen naar vriendjes of grootouders. Perfect cadeau voor een kind van 5 jaar! 

Laat de artiest in je kindje naar boven komen! 🖊️🎨 

Boekjestijd met de leukste verhalen

Lees je kindje ’s avonds de leukste verhaaltjes voor of laat ze in de mooie prentenboeken kijken. Lezen is een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van kindjes.

Door hen verhaaltjes te vertellen of hen zelf al te laten kijken naar afbeeldingen, leren ze veel bij. Zo leren ze nieuwe woorden, feiten en concepten. De woordenschat vergroot en hun begrip van de wereld om hen heen verdiept.

Lezen is niet alleen educatief, maar uiteraard ook ontspannend. Neem je kleutertje mee naar onbekende werelden en fantastische plaatsen! Kindjes kunnen zich verliezen in boeken en zich voorstellen dat ze op spannende avonturen gaan, naar exotische locaties reizen of zelfs door de tijd reizen. Dat worden leuke dromen! 😊

Je 6-jarige kan zich nu ook al inleven in de gedachten, gevoelens en ervaringen van de hoofdpersonen. Zo ontwikkelt hun emotionele intelligentie en empathie voor anderen. Een belangrijke vaardigheid.

Maak er samen een leuk momentje van voor het slapen gaan. Dat versterkt de band tussen jou en je kleintje. Kruip gezellig onder een zacht dekentje, dim de lichtjes en geniet van het moment!

Wil je het extra cosy maken? Een leuk zitje is comfortabel en heerlijk om in te ploffen! Als je kindje alleen een boekje wil lezen, kan hij/zij lekkerzacht in het zeteltje zitten!

Jouw zachtste vriendjes

Een knuffeltje is onmisbaar in het leven van kleine kindjes! Ze bieden troost, een geborgen gevoel en zijn een leuk speelkameraadje!

Ken jij de knuffels van Jellycat al? Dit Britse merk heeft de gekste en zachtste knuffels! Ze zijn gemaakt van polyester en geven de beste knuffels!

De knuffels van Jellycat zijn enorm populair. Ze hebben stuk voor stuk hun eigen karakter, zijn super zacht en een vriend voor het leven!

Wist je al dat de knuffels van Jellycat aan de onderzijde gevuld zijn met korreltjes? Zo kan het knuffeltje blijven zitten. Naast het knuffeltje, kan je het dus ook leuk op een plank/ kast neerzetten! 

Ontdek zeker de nieuwe Christmas collectie, zo leuk! Deze knuffeltjes kan je ook in de kerstboom hangen. Welke knuffel is jouw favoriet? 🧸

De leukste poppen en accessoires

Je kindje kan zich nu al goed inleven in situaties. Het is dan ook superleuk om mama of papa te spelen met zijn/haar favoriete poppen, om hen te verzorgen en aan te kleden. Pretend play of doen alsof zet aan tot creativiteit en laat je kindje beter samenwerken met leeftijdsgenoten.

Bovendien bevordert het de taalontwikkeling en communicatievaardigheden!

Door te spelen met poppen, krijgen kindjes ook een rijkere woordenschat. Ze spelen allerlei situatie na en bedenken verschillende scenario’s. Superfijn! Zo worden ze zich ook wat meer bewust van de verantwoordelijkheden van ouders. 😉

Kleed de poppen aan met de schattige kleertjes van Minikane of verzorg ze met de accessoires uit de koffers!

Spelen zonder regels, het leukste wat er is!

Je hebt vast al wel eens gehoord van open einde speelgoed. Dat is een speelvorm zonder regels. Je kindje kan dus doen wat hij/zij graag wil zonder dat een volwassene zegt wat hij/zij moet en mag doen. 

Magnetisch bouwen, Stapelstenen, Wobbel of Grapat zijn voorbeelden van open einde speelgoed. Die eerste twee zijn mega populair bij kids.

Met magnetisch bouwen maakt je kindje de leukste creaties tegen de koelkast, op de grond of tegen de muur! De Stapelstenen vallen ook in de smaak bij kleutertjes. Ze kunnen op de stenen wandelen, er een zitje van maken of een toren bouwen.

Open-ended play heeft heel wat voordelen! Zo wordt de creativiteit en de verbeeldingskracht gestimuleerd. Kindjes kunnen rollenspellen spelen, verhalen verzinnen en zichzelf in verschillende situaties plaatsen. Dit helpt bij het ontwikkelen van creativiteit en fantasie. 

Daarnaast stimuleert open-ended play het probleemoplossend vermogen. Tijdens vrij spel worden kinderen vaak geconfronteerd met kleine problemen en uitdagingen. Ze nemen beslissingen, bedenken regels voor hun spelletjes en werken samen met andere kinderen om conflicten op te lossen.  

Verder heeft open einde speelgoed een positieve invloed op de motorische vaardigheden. Kinderen rennen, springen, klimmen en bouwen allerlei creaties. Zo ontwikkelen ze hun fijne en grove motorische vaardigheden, wat essentieel is voor de lichamelijke ontwikkeling en de gezondheid!

Wil je nog meer leuk speelgoed ontdekken voor je kleutertje? Bekijk dan onze speelgoedpagina voor kindjes tot 5 jaar

Is je kindje ouder dan 5? Vind inspiratie op deze speelgoedpagina! 😊

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties