De nieuwe baby en haar geboortelijst

Zoals ik vorige week al aangaf is baby nummer drie op komst. Beetje vroeger dan we gepland hadden, dus het zal best pittig worden. Maar we vinden het vooral leuk, mooi en zo een eer om mama en papa te mogen zijn van deze kleintjes.

Naast al die liefde en al dat geluk komt plots ook heel erg het besef dat het druk zal worden. Heel druk zelfs. Een goede organisatie is dus essentieel en laat dat nu net iets zijn waar ik dramatisch slecht in ben. Ik ben een chaoot. Punt.

 Ik vergeet heel veel en mijn motto is dan ook ‘zolang ik mijn kinderen nergens vergeet is er niets aan de hand’. Kwestie van mijn optimistische zelf trouw te blijven. 😉

Preparation is key!

Dus. Een heleboel voorbereidingen waar ik jullie maar al te graag mee van laat genieten. De eerste dingen die bij me opkomen zijn een geboortelijst, geboortekaartjes, doopsuiker en baby’s eerste outfits zorgvuldig uitkiezen.

Een plek kiezen waar we onze geboortelijst zullen leggen is niet al te moeilijk. (Merci lieve flamingo. <3) Wat er op moet komen is nog een anders paar mouwen natuurlijk. De ongeschreven ‘regel’ die zegt dat je bijna niets meer nodig hebt bij een derde kind is volledig aan mij voorbij gegaan en ik heb dus wel weer écht massa’s nieuwe spullen nodig.

Op het ontwerp van onze kaartjes en doopsuiker kom ik later nog uitgebreid terug, misschien is een throwback naar E haar doopsuiker die we vorig jaar hadden ook wel leuk! Later meer hierover!

Babynestje of breast sleeping

Terug naar de geboortelijst. Heel erg handig dat ik nu zelf ‘in de branche’ zit en dus van op de eerste rij kan zien wat er nieuw is, wat er leuk is en vooral ook wat er nuttig is! Echt veel is er natuurlijk niet veranderd tegenover de vorige keer dat ik bevallen ben, maar ik merk toch dat er nu dingen zijn die ik toen niet had en nu toch wel echt graag zou willen. De twee belangrijkste daarvan zijn een coconnestje en een diaper clutch.

Het nestje wou ik bij E. wel graag aanschaffen, maar dat is er nooit van gekomen. Kleine E. heeft dus de eerste maanden van haar leven gezellig bij mama en papa in het grote bed geslapen. Niet echt bij papa omdat ik tussen E. en haar papa altijd het borstvoedingskussen legde. Ik vertrouw slapende mannen en pasgeboren baby’s voor geen haar. Slapende borstvoedende mama’s en pasgeboren baby’s zijn daarentegen een match made in heaven als je het mij vraagt.

Ik zag recent nog een artikel met als titel “Nieuwe trend in moederland: doe jij al aan breastsleeping?” Ja! Al voor het een trend werd dus blijkbaar!  Ik sliep samen met E en als ze wakker werd kon ik ze makkelijk aanleggen en zelf verder slapen. Kleine E dronk zoveel ze nodig had en viel zelf ook snel weer in slaap. Win-win noem ik zoiets. Erg interessant artikel trouwens, onderaan dit artikel deel ik graag de link met jullie!

Natuurlijk is niet iedereen hier even zeker in en ik moet zeggen dat ik toch ook vaak getwijfeld heb om ze toch maar in haar eigen bedje te leggen ‘want het moest maar eens gebeuren…’. Voor die twijfelmomenten en ook voor mama’s die zich niet helemaal op hun gemak voelen als dat minimensje zo dicht bij je ligt, is zo’n nestje waar ik al over sprak dus ideaal.

En niet enkel voor mama heeft het voordelen, je baby voelt zich er ook heerlijk geborgen in. Baby’s worden er wel eens onrustig van als je ze helemaal alleen in een grote box of een groot bed legt, en zo’n nestje kan dat perfect oplossen. Ze liggen in een soort van kleine cocon waar ze zich veilig in voelen.

Godzijdank maken ze die dingen nu ook met mooie prints! Dit zijn mijn favorieten:

Nog een kleine tip: haal het dekentje dat je wil gaan gebruiken voor je kleintje al een tijdje voor de bevalling in huis. Dan kan je het al eens wassen en een tijdje mee in bed nemen als je gaat slapen. Op die manier ruikt het dekentje helemaal naar mama en is je kleintje er meteen vertrouwd mee. Ik vond het altijd vreselijk dat al die nieuwe spullen naar de  verpakking ruikten. Ik vond het een verschrikkelijk idee om die kleine minimensjes ermee onder te dekken.

Stijlvolle mama, ook als er luiers aan te pas komen

Het andere item dat sowieso op de geboortelijst komt is de diaper clutch. Wat is dat een mooi ding! Bij P. had ik altijd en overal mijn grote luiertas bij, voor 80% volgepropt met dingen die ik nooit gebruikte. Bij E. had ik al heel wat minder overbodige dingen bij en viel het mij ook op dat ik vaak zelfs zonder serieuze luiertas op stap was. Niets wat een pamper en wat natte doekjes niet kunnen oplossen! Enter: de diaper clutch!

Het is waanzinnig mooi én handig, je doekjes en pampers passen er perfect in. Er is zelf nog wat plaats voor een tetradoek. Heel leuk dus als je weggaat en die zo in je handtas kan droppen. Ook gewoon netjes natuurlijk. Doe mij maar de zwarte aub!

Dit zijn mijn absolute must-have items momenteel. Wat zou jij een (nieuwe) mama aanraden?

Hier nog de link naar het artikel over breastsleeping:

http://www.me-to-we.nl/breastsleeping-nieuwe-trend-in-moederland/

Tot volgende week!

Liefs

Shana x

Dit artikel vind je misschien ook interessant