Maak van tanden poetsen een feest!

Tanden poetsen is belangrijk, al vanaf het allereerste tandje. Veel kleintjes vinden het echter maar helemaal niks. Wij geven je dus graag wat tips en informatie mee over het poetsen van je kleine flamingo’s hun tanden.

Voor de allerkleinsten is het vaak heel wat om een vreemd object zoals een tandenborstel toe te laten in hun mondje. Daar hebben ze bij Jack ’n Jill gelukkig iets op gevonden! Ze hebben tanddoekjes ontwikkeld die je makkelijk rond je vinger kan doen om zo het tandvlees en de eerste tandjes te poetsen. De doekjes bevatten geen fluor, dus dat zit helemaal goed. Er zit ook geen suiker in, in case you were wondering. Ze zijn ook nog eens 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, yass!!

Als je kleintje na een tijdje toch gewoon is aan het poetsen met een tandenborstel kies je best voor een zacht en bio exemplaar. De eerste tandenborsteltjes van Jack ’n Jill zijn ideaal! Het handvat is gemaakt van maïszetmeel en is volledig biologisch afbreekbaar. We like!

Natuurlijke tandpasta is ook iets waar wij als mama’s 100% achter staan! 

Deze biologische tandpasta met heerlijke smaak bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Het is dus volkomen veilig als je kindje er wat van inslikt. Gebruik een kleine hoeveelheid op je tandenborstel (of op je vinger). Liefst twee maal per dag poetsen met een zachte, draaiende beweging.

En het belangrijkste van al: Deze tandpasta bevat geen fluoride, SLS, bewaarmiddelen of kleurstoffen

Voor iets grotere kindjes en voor volwassenen zijn er nu ook all natural tandenborstels van The Natural Family. Als hij versleten is breek je gewoon het kopje eraf en de rest van de tandenborstel kan je composteren. Oh ja, en ze staan ook nog eens supermooi in de badkamer!

The Natural Family heeft ook organic tandpasta in hun gamma. Deze tandpasta van NFco bevat 70% biologische ingrediënten en is er voor het hele gezin. De positieve effecten van xylitol voor je tanden werden meermaals bewezen. Deze natuurlijke tandpasta bevat maar liefst 25% xylitol en is vrij van fluor, SLS, parabenen en schadelijke chemicaliën.  

Voor kindjes die het tanden poetsen een echt feest vinden is er nu ook de Buzzy Brush van jack ’n Jill. Je kapoenen zullen dol zijn op het leuke liedje dat je kan aanzetten als je gaat poetsen. Na twee minuten stopt het deuntje waardoor je zoon of dochter weet dat het lang genoeg gepoetst heeft.

Tot de leeftijd van 8 jaar is het heel belangrijk om als ouder altijd nog even na te poetsen als je kind zijn of haar tanden heeft gepoetst. Zo ben je er zeker van dat er overal goed gepoetst is en kan je heel veel tandproblemen voorkomen.

Vanaf 8 jaar kunnen de meeste kinderen hun tanden goed zelf poetsen en heeft mama weer net iets meer tijd over in de ochtendrush 😉

Dit artikel vind je misschien ook interessant

1 reacties