Mijlpaal: de eerste keer naar de kleuterschool!

Mijlpaal: de eerste keer naar de kleuterschool!

Mijlpaal: de eerste keer naar de kleuterschool!

Gaat je kindje vandaag voor de¬†eerste keer naar school? Wauw, wat een grote stap! De kans is groot dat je zelf, als ouders, nerveuzer bent dan je kleintje ūüėČ! Logisch ook, het is allemaal erg spannend! Nieuwe gezichten zien, nieuwe indrukken en een ander routine.¬†

In deze blog geven we je alvast leuke tips & tricks om samen volledig klaar te zijn voor de langverwachte eerste schooldag van je peuter op de kleuterschool.

Wat heeft je kindje allemaal nodig op de eerste schooldag?

First things first! Kies een mooie schooltas, want een supercoole kleuterboekentas is een must. Als échte Flamingo fan weet je dat we veel leuke boekentasjes hebben voor jouw kleuter! Zo vind je superleuke Done By Deer boekentasjes in toffe prints. De Croco-versie heeft zelfs krokodillenschubben aan de zijkant, voor echte durvers!

De boekentasjes van A Little Lovely Company zijn er in leuke kleuren en prints. De rugzakjes hebben voldoende ruimte om alle spulletjes in te steken.

Ken je Hello Hossy al? Dit leuke merk heeft mooie kleurrijke rugzakjes die waterafstotend zijn. Superhandig, want zo worden de spulletjes niet nat. Er is ook een vakje voorzien voor een drinkflesje.

Boekentasje gekozen? Super! Dan is het tijd voor een koek of stukje fruit! Het is belangrijk dat je kindje zijn of haar snackdoosje eenvoudig zelf kan openen én weer sluiten. Met de snackdoosjes van Petit Monkey kan dat. De handige snackdoosjes zijn er in sets van 3 in verschillende formaten. Ze zijn makkelijk zelf te openen.

De snackdoosjes van A Little Lovely Company zijn er in leuke sets van 4 in verschillende formaatjes. Superhandig voor de allerkleinste snackjes en zo heeft je kindje ook meteen een leuke bijpassende brooddoos.

Koekje op? Je kindje heeft ondertussen al goed gespeeld en nieuwe vriendjes gemaakt. Nu lunchen maar! We hebben heel wat verschillende brooddozen bij mijnspeelgoed-be.preview-domain.com, telkens in verschillende materialen, kleuren en prints.

De lunchboxen van Petit Monkey en Liewood zijn gemaakt van stainless steel. Dit silicone deksel sluit goed en is eenvoudig om open en dicht te doen. Naast deze twee topmerken heeft Citron ook leuke brooddozen met vakjes in. Dat is handig als je kindje zowel fruit als groentjes meeneemt. Deze brooddozen kunnen tegen een stootje en zijn lekvrij.

Denk je er ook aan om koelelementjes in te stoppen? Citron heeft er in verschillende kleuren en vormen. Deze elementjes houden de lunch van je kleintje lekker fris. Bovendien zien ze er ook heel leuk uit: win-win. ūüėć

Tip! Oefen het openmaken alvast thuis een aantal keer met je kindje. Zo gaat het op de eerste schooldag vanzelf! Bon Appétit! 

Een coole drinkfles voor je kindje mag je zeker niet vergeten. Wij zijn zelf h√©lemaal fan van de¬†thermische¬†drinkflessen¬†van Citron, Trixie en Liewood. Met deze leuke drinkbussen blijft het drinken van jouw kindje heerlijk fris. Handig, tijdens warme septemberdagen! ‚ėÄÔłŹ

Hoe kies ik de juiste boekentas?

Een juiste boekentas kiezen is een must, zodat je kleintje er zonder problemen mee naar school kan. Past alles er wel in? Kan je kindje het kleuterrugzakje zelf goed openen en sluiten? En is je kindje zelf enthousiast over de boekentas? ūüėČ

Er zijn veel merken die kwalitatieve, mooie en grote rugzakjes voor kleuters aanbieden. We sommen er graag een paar van onze favorieten op.

Zo is Trixie een prachtig merk. De boekentasjes bestaan in de vorm van diertjes zoals leeuw, konijn of olifant. Ze zijn waterafstotend én extra groot. Ideaal voor je kleutertje.

Een ander topmerk is Citron. De kleuterrugzakjes zijn perfect om een brooddoos, drinkfles, snackdoosje en reservekleertjes mee te nemen. De rugzakjes hebben leuke prints en hebben aan het voorste zakje magneetjes, heel handig voor je kapoentje.

De rugzakjes van A Little Lovely Company zijn ook toppers. De boekentassen hebben een ge√Įsoleerd voorvak voor lekkere snacks en drankjes. Zo blijven ze koel of warm. De rugzakjes hebben leuke prints en zijn voldoende ruim om alle schoolspulletjes mee te nemen.

Wij tonen je heel graag de verschillende boekentassen in onze Reels op Instagram! In deze handige reels zie je perfect wat er allemaal in een boekentasje past. Neem al je essentials mee naar school zonder enkel probleem!¬†Je vindt alle “What’s in a bag” video’s hier terug!

Hoe bereid ik mijn kleuter voor op zijn/haar eerste schooldag?

Voor je kleine flamingo is het fijn om zijn/haar toekomstige school al een beetje te leren kennen voordat de eerste schooldag begint. Vertel hem/haar over het klasje, over de juf en de gewoonten op school. Hebben ze een fruit- en drinkmomentje in de klas? Laat je kindje dan zelf een snackdoosje uitkiezen en een toffe drinkfles.

Kies bovendien ook een brooddoos en drinkfles die je kindje¬†makkelijk¬†open kan krijgen. Je kan thuis ook al samen oefenen om de doosjes en drinkfles open te makenūüėć! Een fles met rietje of makkelijke klikdop, zoals die van¬†Liewood, zijn ideaal voor kleutertjes.

Kies samen met je kleutertje de leukste schoolspullen en maak er een feestje van!

Tip: Neem de nieuwe schoolitems mee voor een leuke¬†picknick¬†in het park (of bij regenweer gewoon lekker thuis ūüėČ). Laat je kindje de spulletjes zelf uit de tas nemen, open maken, sluiten en weer inladen.

Kies samen je favo schoolitems uit

Sommige kindjes maken de¬†overgang naar school¬†makkelijk, anderen hebben wat meer moeite. Is je kindje al vertrouwd met een cr√®che of opvang? Dan kan dit de overgang naar de kleuterschool eventueel makkelijker maken. YAY! ūü§ó

Maak je kindje vooral trots om naar school te gaan en vertel hem/haar dat het een nieuwe stap is naar ‘groter worden’. Kies samen een¬†rugzak¬†of¬†boekentasje¬†en maak er een gezellig moment van.¬†Je vindt bij ons superleuke rugzakjes van Kidzroom, Trixie en nog veel meer!

Maak op de eerste schooldag zeker een toffe foto van je kleutertje met de nieuwe mooie¬†kleuterboekentas¬†en laat het hem/haar zien. “Kijk eens hoe groot je al bent!” Wauw ūü•į. Zo zullen ze meteen al enthousiaster zijn.¬†

Eerste schooldag: Ready for it?

Het grote moment is eindelijk aangebroken? Laat je kleintje zeker een knuffeltje meenemen! Wanneer er wat traantjes vallen, kan dit bekende vriendje vast wat troost brengen. Vertel je kleuter ook wanneer je terugkomt, zo staat je kleine flamingo alvast niet voor verrassingen. 

Belangrijk: laat je kindje in de eerste dagen vooral goed wennen aan de nieuwe omgeving. Start dit nieuwe hoofdstuk samen met je kindje en vooral puur genieten van elk moment samen!

Heel veel succes gewenst voor de instappende kleuter (√©n mama en papa!).ūüėä

Ontdek alle ‘back to school’ items samen met je kleintje via¬†deze link.

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties