Nieuwe baby, nieuwe wieg

Je hoort vaak van mensen dat al hun kindjes in dezelfde wieg sliepen. Of over wiegjes die verschillende generaties na elkaar worden doorgegeven. Heel leuk allemaal, maar niets voor mij zo blijkt. Ik heb voor twee kinderen al drie babywiegjes gekocht en ben nu weer op zoek naar een leuk exemplaar voor nummer drie.

Het gaat ook niet enkel over het inrichten van de babykamer. Het babybedje moet in ons interieur passen. Doorheen de jaren verandert mijn idee van wat leuk is en heb ik ook al een aantal keer ons interieur aangepast.  Daar moet het nieuwe wiegje natuurlijk perfect bijpassen.

De zoektocht naar het ideale wiegje 

Bij P. was ons interieur traditioneler en hadden we dus ook een klassiek wiegje. Heel mooi, romantisch en wit. Ik had er ook een heel klassiek eenvoudig babylakentje in. De inrichting was op dat moment ook redelijk romantisch, dus dat paste perfect!

Voor E. kocht ik eerst een supercool oud ziekenhuisbedje. Echt heel erg mooi en uniek maar toen het een tijdje in de woonkamer stond, vond ik het plots niet meer helemaal passen. Ons plafond is redelijk laag en het wiegje was vrij hoog. Er klopte iets niet!

Toevallig botste ik net toen op de prachtige hangwiegjes van Rock That Label. Manlief werd al snel ingeschakeld om een haak te monteren om de wieg aan te hangen.

En wat was ze moooi!

Er lag een wit wafeldekentje in, samen met het cross deken van CarlijnQ.  Dat was echt supermooi en E. heeft er toch zeker een keer of 8 vredig in geslapen. 😝

Hoewel ze zo zalig zacht wiegde lag E. niet graag in de hangwieg. Dichtbij mama vond ze altijd beter (en ik ook hoor). De wieg is werd dan maar gebruikt als decor om mooie foto’s te shooten, dus dat was dan toch weer mooi meegenomen.

Wiegje kopen? Tijd om inspiratie op te doen!

Third time around ben ik weer op zoek naar iets helemaal anders. In ons nieuw huis ligt een mooie plankenvloer en de bedoeling is om die helemaal wit te schilderen. Muren en plafond worden ook wit zodat ik letterlijk carte blanche heb om het in te richten.

In zo’n lichte woonkamer wil ik wel graag werken met natuurlijke materialen en leuke stoffen om het allemaal warm en gezellig te maken. Dus ga ik op zoek naar een wiegje in rotan of riet. Niet zo’n jezusmandje, maar wel een hippe variant die leuk staat in de woonkamer. Op pinterest vond ik al een aantal leuke ideeën:

De meeste van de wiegjes die ik al gevonden heb hebben ook meteen zo’n stok eraan waar je een hemeltje aan kan hangen, dus da’s lekker handig! Ik zou het niet gebruiken voor een hemel, maar wel om één van de prachtige mobieltjes van The Butter flying aan op te hangen. Ik vind ze allemaal zo mooi! Gelukkig nog tijd genoeg om een keuze te maken. 😊

Op foto lijken ze glanzend en een beetje kitsch, maar in het echt zijn ze prachtig! De wolkjes zijn van een hele mooie kwaliteit vilt en alles is handgemaakt.

De wiegbekleding nog!

In dat leuke wiegje moeten ook hele mooie lakentjes komen natuurlijk. Daarvoor denk ik vooral aan zachte kleuren met een eenvoudig maar mooi printje. Aangezien ik midden deze zomer moet bevallen ligt de focus eerder op swaddles dan op echte dekentjes. Zowel P. als E. vonden die tetra stofjes helemaal geweldig als baby!  

Ik heb de meisjes nooit van in het begin in een slaapzakje of onder een lakentje gelegd, maar altijd ingebakerd met een dekentje of een swaddle. Ze zijn allebei geboren in de winter, dus ze lagen altijd lekker warm aangekleed én ingebakerd in een fleece dekentje. Ik vraag me soms af of ik baby nr3 niet constant te warm ga inpakken aangezien ik dat altijd zo gewoon ben geweest van bij mijn wintermeisjes.

Ik ben grote fan van Mies & Co en hun swaddle ‘little dreams’ is dan ook topfavoriet.

Deze van Liewood zijn heel eenvoudig en daarom net zo mooi. Ze staan ook zeker op mijn wishlist. Swaddles kan je nooit echt teveel hebben, toch?

Ik schrijf trouwens snel leuke posts over Mies & Co en Liewood, want het zijn echt toppertjes!

Tot snel!

Liefs

Shana

x

Dit artikel vind je misschien ook interessant