Over badspeelgoed en hygiëne

Onlangs gingen mijnspeelgoed baby’s naar de Baby Spa. Daar speelden ze ook met leuk badspeelgoed en daar is de laatste dagen heel wat rond te doen… Chiara van de Baby Spa schreef er een blogpost over.

Je hebt het misschien al opgevangen. Badeendjes of badspeelgoed zijn vaak niet het meest hygiënische om aan je kinderen toe te vertrouwen.

Hoezo niet proper? Ze gaan toch altijd mee in bad? Klopt, maar er zijn vele versies die voorzien zijn van aan gaatje. Leuk om met water te spelen in bad. Maar door die gaatjes blijft er vaak water achter in het speeltje en dat zorgt voor schimmels en bacteriën.

Onderzoek bevestigt, badeendjes zitten vol bacteriën

Onderzoekers van Eawag aan de polytechnische school van Zürich in Zwitserland en de universiteit van Illinois in de Verenigde Staten hebben onderzoek gedaan naar de badeendjes. Ze hebben badeendjes elf weken lang laten dobberen in proper water en een andere lading badeendjes hebben ze laten dobberen in gebruikt badwater (met zeep, zweet, menselijke bacteriën, …).

Bij het opensnijden van de eendjes bleek dat de binnenkant van de eendjes – net dat deel dat we niet kunnen proper maken – vol schimmels en bacteriën zitten. Tachtig procent van de eendjes had zelfs potentieel ziekteverwekkende bacteriën ontwikkeld.

“We hebben veel bacteriën en schimmels teruggevonden”, zegt microbiologe Lisa Neu aan persagentschap AP. “Het gaat om soorten die normaal in drinkwater voorkomen, maar ook soorten die mogelijk ziekteverwekkend zijn.”

Gooi je nu best al je badspeelgoed buiten?

Nee, natuurlijk niet. Maar weet dat er alternatieven zijn. Er zijn grote verschillen in kwaliteit en materialen die gebruikt worden voor badspeelgoed.  Dus een beetje opletten is raadzaam.

En het badspeelgoed bij Baby Spa?

In onze Baby Spa’s in Herentals en Antwerpen voorzien wij ook badspeelgoed in de jacuzzi’s voor de baby’s. Maar wij werken uitsluitend met badspeelgoed van Oli & Carol. Ze zijn gemaakt uit heel flexibel en natuurlijk rubber. Het speelgoed is gemaakt van 100% pure latex van de Hevea-bomen, veilig om op te bijten, plezier te maken in bad, gemakkelijk schoon te maken én ze zien er ook gewoon heel leuk en mooi uit.

Jullie kunnen dus zonder zorgen jullie baby met het badspeelgoed laten spelen tijdens een Baby Spa sessie.

Bron, VTM Nieuws

Dit artikel vind je misschien ook interessant

0 reacties